DIVARISSA YLLÄTYKSIÄ JA TASAISIA VÄÄNTÖJÄ
Keskiviikko, 22 Kesäkuu 2016 09:46

slide divari1

Eilen pelattiin Divarin neljäs kierros. Kierroksen ottelut olivat erittäin tasaisia vääntöjä, joissa jännitettävää riitti aivan viimeisille minuuteille asti jokaisessa ottelussa. Kierros tarjosi tukun yllätyksiä, joiden johdosta sarjataulukossa sijoitukset alkoivat vaihdella tiuhaan tahtiin. Erikoisuutena se että eilisten otteluiden jälkeen mikään joukkue ei ollut samalla sijoituksella pelien jälkeen.

Illan onnistujia olivat AC KB joka otti komeasti 4 pistettä, Wilmert Old School tuplavoitolla ja FC Hazard myös tuplavoitolla joka lennätti Hazardin Divarin piikkipaikalle.

Eiliset pelit osoittivat saman kuin mitä Liiga maanantaina. Kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Juhannuksen viettoon on hyvä lähteä näiden pelien jälkeen.

MAHL AVOIN PELIVUORO HÄNSKISSÄ TO KLO 20-21

MUISTA MAHL JALKAPALLON PMT HEINÄKUUSSA, LUE LISÄÄ

Jos intoa Liiga vauhdin kokeiluun löytyy ole yhteydessä.

FC Hazard

Lähti kierrokselle jaetulta kärkipaikalta, mutta kun taistot olivat ohi oli Hazard siirtynyt kärkeen ihan yksikseen. Eilisen tuplavoitto toikin komean 5 pisteen kaulan. Ensimmäisessä ottelussa oli luvassa kärkikamppailu Panttereita vastaan. Vahva ensimmäinen jakso toi varmalta tuntuneen 3-0 johdon. Hazardin perisynti näyttää olevan lajista riippumatta tuudittautuminen hyvänolon tunteeseen. Pantterit pääsi hiipimään jo maalin päähän, kunnes Hazard havahtui ja iski vapauttavan 4-2 maalin. Pantterit vielä kaventi, mutta Hazard kesti. Toisessa ottelussa urakka ei ainenkaan helpottunut, sillä vastassa oli aina vahva Lost Cause. Tässä pelissä Hazard ei antanut Lost Causelle mitään mahdollisuuksia. Tiivis puolustus ja uhrautuva pelaaminen takasivat 3-1 voiton. Hazard alkaa pikkuhiljaa lunastaa niitä odotuksia, joita sille ennen kautta aseteltiinkin.

Team KalU

Eilinen esitys oli hieman kaksijakoinen. Ensin vastassa oli Wilmert OS. KalU piti palloa ja hallitsi tapahtumia, mutta vaaralliset maalipaikat jäivät puuttumaan, ja ne vähät kin onnistuttiin tuhrimaan. Tyytyminen tasuriin oli jo vääjäämätöntä, kunnes ottelun viimeisellä minuutilla Wilmert runnoi ohi.

Lähtökohdat illan toiseen koitokseen eivät siis olleet kovinkaan ruusuiset. Pelien välissä oli sopivasti tauko, jonka aikana joukkue kokosi rivinsä ja päätti voittaa Lost Causen. KalU antoi pelin hallinnan suosiolla vastustajallaan, ja keskittyi oman maalinsa varjeluun ja vastaiskuihin. Puolustus kesti ja palkinto odotti kun kellossa oli 30 minuuttia, Juho Liikanen tuli ja viimeisteli ottelun voittomaaliksi jääneen 1-0 osuman. Tästä alkoi hektinen viimeisten minuuttien puolustustaistelu, jonka aikana hyökkäys toisensa jälkeen vyöryi kohti KalU maalia. Joukkue kesti taidolla ja tuurilla. Palkintona 3 pistettä ja nousu kakkospaikalle. Erityismaininta Janne Matilaiselle joka oli kuin muuri eilen ja nousi Jakamaan nollapeli tilaston kärkipaikkaa Mika Paajasen kanssa.

Pöyryn Pantterit

Pantterit tuli eilisiin otteluihin itseluottamusta uhkuen. Ajatuksena ottaa 6 pinnaa ja lähteä hyvillä mielin Jussin viettoon. Liekkö paidasta ollut muutama nappi liikaa auki kun avaus peliin vastaan tuli KB. Ottelu alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla. 3 minuuttia kellossa ja Pantterit joutui tappiolle. 16 minuuttia ja tilanne 0-2. Pantterit hakkasi päätään seinään, eikä löytänyt tietä ohi KB:n tiiviin puolustusmuurin. Ne vähätkin paikat mitä tuli valuivat hukkaan.

Pettymys niskassaan oli lähdettävä hakemaan hyvitystä Hazardia vastaan. Shokki tappiosta toipuminen vei liikaa aikaa ja ennen kuin puoliaika oli loppunut Pantterit oli jo 3-0 tappiolla. Kirivaihde saatiin päälle, mutta liian myöhään. Tuloksena 4-3 tappio.

Eilinen oli Panttereille karvas pettymys, kun ottaa huomioon miten hyvin joukkue on muuten alkukaudesta suoriutunut. Eilinen toimi hyvänä herätyksenä joukkueelle, ja tästä ei ole kuin yksi suunta ja se on ylöspäin.

FC Probba

Probba pelasi eilen omalla tasollaan ja vakaat esitykset toivat tuloksiksi ensin 3-1 voiton Lähemäestä ja niukan tappion Verkkoverstaalle 2-3 luvuin. Lähemäkeä vastana Probba hallitsi tapahtumia ja tehokkaampi viimeistely olisi tuonut suuremman voiton. Toisessa ottelussa tehottumuus sitten maksoi pisteet. Tasainen ottelu kääntyi lopulta Verkkoverstaalle.

3 pistettä eiliseltä pudotti Probban pykälän alaspäin nelospaikalle, mutta kakkospaikkaankaan ei ole kuin 3 pistettä matkaa.

Lost Cause

Lost Cause kuului eilisen suurimpiin pettymyksiin sen jäädessä pisteittä eilisen kierroksella. Ensin tappio Hazardille. Lost Cause sai luotua tarvittavan määrän paikkoja ottelun ratkomiseen, mutta eilen ei oikein osuttu puiden väliin tai jos osuttiin lauottiin päin veskaria.

Toiseen otteluun Vastaan tuli KalU. Nyt hallinta oli selvästi Lost Causella, mutta Hyökkäykset tyrehtyivät viimeistään siinä vaiheessa kun piti antaa se ratkaiseva viimeinen syöttö.

Eilen ei vain ollut Lost Causen päivä. Omalle tasolleen oikeastaan pääsi vain Tuoma Sariola, joka jaksaa tehdä töitä läpi ottelun laajalla säteellä

FC Verkkoverstas

Verkkoverstaan alkukausi oli ollut kovin synkkä. Ensimmäiseen kuuteen peliin oli tullut vain 4 pistettä, mutta eilen verkkoverstas alkoi antaa viitteitä että täältä tullaan vielä. Ensin tuli taiteluvoitto Probbasta 3-2 luvuin. Verkkoversta pelasi fiksusti ja puolusti tiiviisti. Viimeistely oli kohdillaan, etenkin Tuomas Harjulla, joka viimeisteli kaksi osumaa Probban verkkoon.

Toisessa ottelussa Team 70´s antoi tiukan vastuksen, mutta Verkkoverstaan peruspelaaminen riitti kuitenkin tuomaan sille voiton 2-1 lukemin. Viimeisille minuuteille saatiin jännitystä kun Team kavensi 2-1 ja haki tasoitusta vimmatusti, mutta Verkkoverstas kesti.

Eilinen toi siis 6 pinnaa ja nousun kuutos paikalle. Ylös ja alaspäin erot ovat pieniä, joten seuraavat kierrokset määrittävät mihin suuntaan Verkkoverstaan loppukausi lähtee menemään.

AC KB

KB pystyi eilen käyttämään tehokkasti sen vahvinta asetta: Tiivistä kuuden miehen puolustusta. Ensimmäisessä ottelussa se toi komean päänahan, kun vielä siinävaiheessa piikkipaikalla keikkunut Pöyryn Pantterit kaatui 2-0 lukemin. KB pääsi kuin varkain 1-0 johtoon, eikä luopunut siitä enää. Vielä ennen taukoa Markus Purovirran komea yksilösuoritus lisäsi  johdon 2-0. Sen jälkeen toinen jakso oli Hienoa puolustamista ja Pantterit saatiin pysymään tarpeeksi etäällä parhailta maalinteko paikoilta. Ne kerrat kun Pantterit tuli vaarallisesti loppuun asti Hoiti Aleksi Hinkkela maalillaan ne tilanteet eleettömällä varmuudella.

Toisen pelin kaava noudatteli alun salta ensimmäistä. Ensimmäisellä jaksolla 2-0 johtoon ja puolustustaisto käyntiin. Pantterit peli kulutti  kuitenkin sen verran KB:n paukkuja että hyytyminen iski viimeiselle kympille, ja Lähemäki pääsi kampeamaan tasoihin.

Tästä huolimatta loistava esitys KB:n porukalta. Eilen he tuplasivat kauden pistesaldonsa, joka näyttää nyt kahdeksaa. KB näytti muille että sitä ei kannata päästää johtoon missään ottelussa. Tästä on hyvä jatkaa seuraavalle kierrokselle.

Wilmert Old School

Ennen eilistä tilillä oli vain kaksi tasuria ja tappioita, eivätkä odotukset illan taistoihin olleet kovinkaan koekealla. Wilmert kuitenkin näytti parasta osaamistaan ja se tuottikin komet voitot ja ansaitusti 6 pistettä. Ensin vastaan tuli KalU. Wilmert pelasi kontrolloidusti ja pystyi pitämään KalU:n nopeat hyökkääjät kurissa. Maalipaikoilla joukkue ei juhlinut, mutta viimeistely olikin sitten tappavan tehokasta. pel näytti päättyvän tasan, mutta viimeisestä tilanteestä Ville Haapanen viimeisteli Edu Nissisen loistavasta esityöstä 2-1 voittomaalin.

Kun voittotili oli saatu auki, miksi lopettaa siihen. Tiukka taisto Tiimin kanssa toi 2-1 voiton. Wilmert hallitsi peliä ja sai tehtyä tarvittavat maalit. Ensimmäinen pel vei voimia sen verran ettei mitään vauhtijuhlaa ottelussa nähty, mutta fiksusti voimansa käyttänyt Wilmert jaksoi punnertaa voiton.

Kauden avausvoitot ja mikä parasta EDU alkaa heräillä tähän kesään, ja se tietää vaikeuksia astustajien puolustuksille jatkossa.

Rötwings

Huilissa eilisen kierroksella.

Lähemäki Bar

Lähemmäki esiintyi eilen pirteästi ja joukkueen pelaamisessa ei sinäänsä ollut tapahtunu tisoja notkahduksia. Niinkuin kaikissa eilisen otteluissa marginaalit olivat pieniä, ja eilen ne vain kääntyivät hieman Lähemäkeä vastaan. Ensimmäisessä ottelussa tuli tappio vikkeläjalkaiselle Probballe. Siitä pelistä ei hirveästi jossittelua jäänyt.

Uutta matoa koukkuun ja KB:n kimppuun. Alku ei kovin ruusuiselta näyttänyt, ja puoliajalle mentiinkin KB:n 2-0 johdossa. Toisella jaksolla nähtiin sisuuntunut Lähemäki. Se runnoi väkisin tiensä läpi KB:n sumpun ja sai tehtyä tarvittavat maalit. Vaikka päällimmäisenä jäikin pettymys, nähtiin positiivisena asiana että pystyttiin nousemaan kahden maalin takaa tasoihin

Eilinen ei tuonu tkuin yhden pisteen Lähemäen pussiin, mutta esityksissä ei sinäänsä ollut vikaa. Tasaisen sarjan takia sijoitus notkahti alaspäin muutaman sijan, mutta tie ylöpäin on lyhyt.

Team 70´s

Edellisellä kierroksella Tiimi oli saanut pistetilinsä auki, ja se näkyi parantuneena peli-ilmeenä eilisen otteluissa. Molemmissa peleissä käteen jäivät niukat 2-1 tappiot. Näistä ei kuitenkaan kannata masentua, sillä joukkueen yleisilme oli loistava ja pisteitä alkaa sataa Tiimin laariin ihan milloin tahansa.