MAHL SALIBANDYN SUPERVIIKONLOPUSSA JUHLITTIIN MESTAREITA
Maanantai, 11 Huhtikuu 2016 10:04

MAHL salibandykausi sai arvoisensa päätöksensä, kun lauantaina pelattiin ensimmäinen MAHL Superviikonloppu. Salibandypäivä alkoi naisten Puumaturnauksella. Tämän jälkeen miesten finaalipäivä aloitettiin lämmittelemällä tunnelma pronssiotteluilla. Pronssipelien jälkeen alkoi Divarin sekä Liigan ratkaisevat finaalipelit.

Miesten peleissä Divarin mestaruuden vei ratkaisevan kolmannen ottelun jälkeen Wilmert, rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Miesten liigassa mentiin myös kolmanteen otteluun ja rangaistuslaukauksille. Rangaistuslaukauksissa parempi oli Team KalU, joka otti tuplamestaruuden, voittaen myös viikko sitten Keidas Cupin.

MAHL onnittelee joukkueita kaudesta 2015-2016!

MAHL KESÄKAUSI 2016

Ilmoittaudu nyt MAHL kesäkaudelle 2016, luvassa mm. Jalkapalloa, salibandyä, beachsocceria ja turnauksia.

Salibandydivari

Divarin pronssiottelu eteni hyvin tasaisissa merkeissä läpi ottelun. Mettämursut oli kuitenkin koko ajan kuskinpaikalla, eikä SC Viivelähtö päässyt missään vaiheessa rinnalle tai ohi. Viimeisellä minuutilla Mettämursut iski vielä kaksi maalia, joiden avulla joukkue otti kolmannen sijan tämän vuoden MAHL salibandysarjassa. Hieno kausi tulokasjoukkueelta, toivottavasti miehet nähdään myös ensikaudella mukana MAHL sarjoissa.

Finaalissa kohtasivat Wilmert sekä FC Hazard. Ensimmäisen kohtaamisen oli vienyt Wilmert perusvarmalla pelillä. Toiseen peliin tuli FC Hazard kovalla sykkeellä. FC Hazard oli alusta asti toisessa pelissä kuskinpaikalla ja otti arvokkaan voiton, jolla se tasoitti finaalin voitot 1-1:een. Ratkaisu meni kolmanteen osaotteluun, jonka ratkaisupelaajiksi nousivat maalivahdit. Pasi Pippuri sekä Roni Koskelin olivat kummankin joukkueen tuki ja turva. Peli meni loppuhetkille asti maalittomassa tasatilanteessa, kunnes FC Hazard siirtyi 0-1 johtoon. Heti perään kuitenkin Wilmertin konkariosasto tasoitti ottelun 1-1:een. Maalintekijänä Viitikko ja syöttäjänä Häkkinen.

Hienoa oli nähdä, että Wilmert vs FC Hazard ottelut ratkaistiin pelaamalla ja kumpikin joukkue keskittyi olennaiseen. Fokus piti kummallakin joukkueella ja tasainen pari sai ansaitsemansa päätöksen.

Divarin mestaruutta lähdettiin kolmannen pelin jälkeen hakemaan rangaistulaukauskilpailusta. Ratkaisijaksi nousi finaalien MVP Pasi Pippuri, joka nollasi kaikki FC Hazardin yritykset. Häyrinen, Huttunen sekä Haapala joutuivat myöntämään Pippurin maalissa paremmakseen. Samalla Wilmertin joukkueesta maalinteossa onnistui Ville "Leipuri" Haapanen, jonka osumalla Wilmert pääsi juhlimaan MAHL salibandydivarin mestaruutta.

Salibandyliiga

Pronssiottelu oli ratkennut jo ennen viimeistä ottelua, kun Lost Cause oli selvästi halukkaampi voittamaan kauden viimeinen ottelu. Lost Cause voitti ottelun 3-8 lukemin, ottelun tehomiehenä pelasi Niko Vilen 4+3 tehoin. Vilen sai pronssiottelussa tilaa vaivata ja käytti tuon hyväkseen. Vilen oli jatkuvasti sähäkkänä hyökkäämässä ja käyttämässä tilanteita hyväkseen.

Tämän jälkeen aloitettiin finaalit, joissa päästiin toden teolla rymistelemään. Ensimmäisessä ottelussa RiSaba tuli vahvasti mukaan peliin ja iski ensimmäiseen peliin 6-2 voiton. Tasainen ottelu, jossa kuitenkin RiSaban fokus peliin oli hieman parempi. RiSaba jaksoi puurtaa omaa peliään ja kun onnistumisia ei tullut, Team KalU:n peli alkoi heti rakoilemaan.

Toiseen peliin mentiin pienen tauon jälkeen, ja siinä kumpikin joukkue laittoi kaikki peliin. Peli oli tiukkaa, siistiä ja taistelevaa pelaamista. Pelissä mentiin kovaa ja tarkasti, kumpikin joukkue vältti riskejä ja pelasi kurinalaista peliä. Jäähymäärät tippuivat toiseen peliin huimattavasti, joka kertoi pelin tärkeydestä ja keskittymisestä. RiSaba pääsi pelissä tasoihin muutama minuutti ennen pelin päättymistä Joona Lehtolan jäähyn aikana. Tämä tarkoitti sitä, että pelissä mentiin rangaistuslaukauskilpailuun. Rangaistuslaukauskilpailussa löytyi vain yksi onnistuja, kun Juho Peltoranta ainoana pelaajana sai pallon maaliin. Tämä tiesi sitä että Team KalU pääsi nostelemaan kannua, yhden välikauden jälkeen.