AC PÄÄMAJA SEKÄ JUKURIT OLD TIME JÄÄKIEKON FINAALIN

MAHL kiekossa saatiin viime viikon peleissä jo kesälomanviettäjiä urakalla. Nopeat playoffit tuovat sen että runkosarjan jälkeen kaudet päättyy nopeasti ja näin ollen päästään massakauden viettoon ja valmistautuminen ensi kautta varten voi alkaa.

Kesäkausi

Ilmoitaudu nyt mukaan MAHL kesäkaudelle, lue lisää täältä.

Raportti

Mikkelin Golf HT vs. Team 70's 7-3 (2-1/5-2)

Alkuun näennäisesti tasainen ottelu ratkesi Teamin lievään turhautumiseen. Sen kerran, kun Tiimillä on jalkeilla pelaajia yli kahden kentän niin peli takkuaa pahemman kerran. Parhaiten ottelukuvaa voi kuvailla sillä, että Golf iskee hyökkäyspään, ei ehkä riistoista, mutta puolustajien kiekonmenetyksistä yhteensä 4 maalia, se on vaan liikaa jopa tällä tasolla.

Golf HT oli tilaillut perjantai-illalle kauden päättävää saunailtaa, joten pakkovoittoa ja torstai-illan peliä oli toivomuslistalla. Parhaiten maaliskuun lotteryyn vastasivat Teppo Yli-Karro (2+1), Mikko Kiiski (2+0), sekä Haajan Jebukka (1+2).

Pelissä oli aineksia isommallekin saippuaoopperalle, mutta onneksi pahimmilta hartialukoilta vältyttiin. Ylivertainen esitys tänään Golfilta, joka jäänee ennen suoran päähän pysähtymistä katsomaan torstai-illan vastustajaa, joka selviää kohta alkavasta Star Expert vs. PoNu -kamppailusta. Voittajalle torstai-illan peli, tappiolla ensi viikon tiistaina kauden päätöspeli.

Star Expert vs. PoNu 3-2 (2-1/1-1)

Olipa todella viihdyttävä peli. Nyt pääsi harrastekiekon tunne, (peli-) äly ja oivallukset arvoonsa. Peli aaltoili päästä päähän, eikä sattumilta vältytty. Vaikka ottelussa vihellettiin peräti 8 jäähyä, eli yhteensä 16 minuuttia, ei peli ollut rumaa eikä muitakaan tuhmailuja nähty. Taistelukiekkoa, jossa joku vaan aina ottaa osumaa. PoNu hyödyntää ensierän yv:n ja menee vauhdikkaasti 0-1 johtoon. Star mittaa tuomarilinjaa ja vain onnekkaasti estyy lisämaaleilta, iskee alivoimalla tasoihin ja kohta perää 2-1 johto-osuman. Toisen erän alku on taas PoNun jäähyilyä ja ilmoitukset jäähypenkiltä kertovat, että jalkaa painaa ja visiiri vetää huuruun (tosin rasituksesta). Tarvitaan PoNun lisäjäähy, jotta peli saadaan tasoihin alivoimalla.

Vaikka paikkoja siunaantuu molemmille, näyttää rangaistuslaukauskilpailu vääjäämättömältä... Kuin midaksen kosketus, Jani Halmetoja (1+1, 2 min) painaa onetimerin Aku Kaipaisen pökästä uuniin ja alkaa piinaava puolitoista minuuttinen Starin kannalta. PoNu pääsee tekopaikoille toistuvasti ja maalinedus muistuttaa keväistä routatietä, mutta kiekko ei vaan suostu menemään Starin maaliin. Ei auta itku, eikä lentosuukot, sillä Star Expert matkaa torstai-illan kamppailuun, jossa se kohtaa toisen voitokkaan välierävastustaja Mikkelin Golf HT:n. PoNu ottaa sitten ensi viikon tiistaina mittaa arkkivihollisestaan, Team 70's:stä

Hienoa harrastekiekkoa oli tänään tarjolla Kalevankankaalla!

Mipro vs HC Karla 4-6

HC Karla oli päättänyt lopettaa kauden voittoon ja todella kova kiima oli joukkueella nitistää vielä kerran Mipro. Miprolla oli pelissä yritystä myös ja ottelusta kehkeytyi runsasmaalinen ottelu. Mikko Oksanen sekä Heikki Isotalus ottivat vielä loppukauteen pienen sanojen vaihdon, mutta muuten peli oli siistiä ja ihan vauhdikasta harrastekiekkoa. Molemmilta joukkueilta hyvä kausi. Kärki oli liian kova, mutta kumpikin joukkue on ehdotonta keskikastin kärkeä. Mipro kauden ehdoton hahmo oli Jari Stockus, joka jaksoi vetää joukkuetta reppuselässään. HC Karla oli koko kauden ykköskenttänsä varassa, mutta myös syvyyttä joukkueesta löytyi tänä vuonna. Ykköskenttä kantoi pisteissä ratkaisijan viittaa, mutta myös takaa löytyi tarpeen tullen vastuunkantajia ja todellisia työmyyriä.

MAMK Hearts vs TOP 10 3-2 (RL)

Mamk Hearts otti kauden viimeisen voittonsa, TOP 10 pelasi hyvän ottelun, mutta ei riittänyt se tällä kertaa voittoon. TOP 10 nousi vielä tasoihin minuutti ennen loppua, mutta MAMK oli rankkarikisassa parempi. Näin MAMK pääsee lopettamaan kautensa voittoon ja TOP 10 lähtee hakemaan revanssia PMT kiekkoturnauksessa.

Wilmert vs Jukurit Old Time 3-8

Ottelu oli todella erikoinen. Wilmert oli selvästi liukkaammalla jalalla ja aktiivisempi osapuoli. Jukurit puolusti tiiviisti ja iski todella tehokkaasti vastaan. Wilmert menikin ottelussa johtoon, mutta tämän jälkeen alkoi Lehtonen-Laakso Show. Parivaljakolla on todella ihmeellistä kemiaa, joka näkyy todella komeana hyökkäyspelinä. Laakso on aivan kuin uudestisyntynyt mies, kun sai vierelleen tutkaparinsa. Wilmert kampesi itsensä vielä peliin mukaan toisen erän alkuun, mutta 6-3 maalin jälkeen peli oli selvä. Hieno taistelu Wilmertin porukalta, mutta Jukurit esitti niin vakuuttavaa peliä, että Mestarin viittaa on eri keskusteluissa jo porukalle tarjottu. Jukurit lähtee hakemaan tuplaa finaalista, jossa se kohtaa jo maanantai-iltana AC Päämajan. Wilmert pelaa pääsiäismaanantaina pronssiottelussa Saharaa vastaan.

Mikkelin Golf HT vs Star Expert 3-4 (RL)

Vauhtia ei pelissä hirveämmin ollut, mutta tapahtumia ja mielenkiintoa sitäkin enemmän. Kumpikin joukkue oli pelissä lepposella kesäfiiliksellä ja rennolla jalalla. Hirveästi pelissä ei kiristelty, vaan pelailtiin vielä viimeisen pelin kunniaksi reilu ja tasaväkinen ottelu. Ottelu meinasikin olla jo selvä, mutta Olli Suvisuon jäähy 8 sekuntia ennen loppua koitui kohtaloksi. Golf otti aikalisän ja iski suoraan aloituksesta tasoituksen 3-3. Tämä vei ottelun rankkarikisaan ja kun kukaan ei onnistunut, antisankari Olli Suvisuo tuli ja paukutti kiekon maalin. Näin Star Expert voittoon ja loppusijoitus sarjassa yhdeksäs.

Kiitoksia kautensa lopettaneille joukkueille kaudesta 2015-2016!