JÄÄKIEKON ENSIMMÄINEN PLAYOFF VIIKKO TARJOSI VAUHTIA JA TUNNETTA
Maanantai, 14 Maaliskuu 2016 14:44

 

 

 

Ensimmäisellä playoff viikolla pelattiin kuusi ottelua ja myös yllätyksiä nähtiin. Playoff peleihin mentäessä tunnetta piisaa ja peli muuttuu heti tarkemmaksi. Mailat jäätyy osalta tosipaikan tullen ja peliin tulee ehdottomasti pientä varovaisuutta.

 

PLayoff kevät on täällä ja komeita otteluita nähtiin viikolla ja tällä viikolla niitä tulee puolen tusinaa lisää.

 

Kesäkausi 2016 - Ilmoittaudu nyt!

 

 

RAPORTTI

 

Viikolla pelattiin kuusi ottelua.

 

Tiistai alkoi sijojen 5-8 välierillä. Heti kärkeen nähtiin komeat ottelut, joissa mentiin kovalla temmolla läpi ottelun. Tiistain ensimmäisenä otteluna pelattiin Mipro vastaan MAMK Hearts. Ottelun sankareiksi nousi Jari Sarja Mipro maalissa ja kentältä Jari Stockus. Stockus toi komealla harhautuksella ja yksilösuorituksella Mipron tasoihin viime hetkillä. Tämän jälkeen ottelussa mentiin rangaistuslaukauskilpailuun, jossa Mipro oli vahvempi. Todellinen klassikko-ottelu jossa näkyi, että Mipro on pelannut kovia pelejä läpi loppukauden. 

 

Tiistain toisessa ottelussa TOP 10 kohtasi HC Karlan. Ilman Myyryläistä pelannut HC Karla oli yllättäen vahvempi ottelussa. TOP 10 ei saanut peliään kulkemaan ja HC Karla marssi tästä ottelusta sijojen 5-6 sijoitusotteluun. 

 

Torstaina päästiin tosipeleihin, kun alettiin pelata koko sarjan mestaruudesta. AC Päämaja kohtasi Saharan, jossa asetelmana oli selvästi kiekollinen pelaaminen vastaan suoraviivainen old school kiekko. Sahara oli saanut peliin kaikki kova pelurinsa, kun myös Paukku oli saatu mukaan pelaavaan rosteriin. Sahara lähti tosissaan haastamaan AC Päämajaa, peli olikin hyvin tasaista ensimmäisellä puoliskolla. Hienouksia ottelu ei tarjonnut, kumpikin pelasi passiivista ja tiivistä peliä. Alkuun AC Päämaja painoi päälle, mutta mitä pidemmälle ottelu meni, pääsi sahara luomaan loistavia tilanteita AC Päämajan maalille. Mikko Vahvaselkä kuitenkin nollasi Saharan yritykset ja hanskakäsi oli ilmiömäinen illan ottelussa. Ottelu ratkesi tilanteeseen, jossa Sahara vaati kovaan ääneen jäähyä AC Päämajalle. Tilanteesta ei tuomittu jäähyä, jonka jälkeen vastahyökkäyksestä ACP iski pelin 4-1. Hetkeä myöhemmin kostojäähy Saharalle ja AC Päämaja karkasi 5-1 johtoon ja game over. Sahara antoi hienon vastuksen, mutta ei kovemmalleen mahtanut mitään.

 

Torstai-illan päätti jumbofinaali PHR vastaan Cafe Keidas. Cafe Keidas pyristeli matkassa mukana, mutta PHR on vuoden kokemuksessa edellä ja se näkyy. Cafe Keitaan pelissä on kuitenkin hyviä merkkejä, jotta peli on muuttumassa parempaan suuntaan koko ajan. Jumbofinaalissa ei aina ole kovin yritys päällä, mutta hyvää peliä nähtiin kuitenkin torstai-illassa. Kumpikin halusi voittaa ja Cafe Keidas haluaa päättää kautensa hyviin otteluihin.

 

 

Tällä viikolla pelit jatkuu ja komeita pelejä on luvassa. Osalla joukkueista alkaa kesäloma, ja myös toinen finaalijoukkue saadaan selville.

Välierä Wilmert vs Jukurit Old Time To 17.3. klo 21 Kilpahallissa

 

VIIKON YKKÖSTÄHTI 

 

Jari Stockus, Mipro

 

Viikon ykköstähti oli Jari Stockus. Muutama minuutti ennen ottelun loppua tasoitusmaali MAMK:n verkkoon. Lisäksi ratkaisuosuma Rangaistuslaukaus kilpailussa.

Komea suoritus todelliselta Playoff pelaajalta.