MAMK HEARTS JÄÄKIEKKODIVARIN MESTARIKSI
Perjantai, 19 Helmikuu 2016 18:03

 

 

Kiekkoviikko tarjosi kamppailuja moneen lähtöön. Viikon tärkeimpiä oli MAMK ottelu, jossa se kruunattiin MAHL jääkiekon divarimestriksi kaudella 2016! MAMK pelasi uskomattoman kauden, jossa se kehittyi koko ajan joukkueena. Ensimmäiset pelit joukkueelle oli aivan tuskaa, lähinnä kun joukkue tuli suoraan kesälaitumelta peleihin. Pikku hiljaa joukkue hitsautui yhteen ja dominoi divaria. Aivan ansaittu mestaruus joukkueelle.

 

MAHL onnittelee MAMK HEARTS joukkuetta.

 

MAHL KESÄKAUSI 2016

 

Tule mukaan MAHL kesäkaudelle.

 

 

KIEKKOVIIKKO

 

Kiekkoviikolla miteltiin yhteensä viidessä ottelussa. Maanantaina MAMK hallitsi hermonsa ja pelasi tyylikkäästi viimeisen pelinsä. Tasavahva suoritus PoNu:a vastaan ja 2-3 voitto. Voiton takuumiehenä oli Mikko Pouta 2+1 tehoillaan. PHR ei saanut laitettua tarpeeksi kampoihin Star Expert joukkueelle. Todella komea peli joukkueelta, mutta ei aivan riittänyt. PHR on kehittynyt kaudellaan todella hyvin ja sen pelaaminen on aivan eritasolla kuin vuosi sitten. Lauantaina pelattavassa talviklassikossa Mäntyharjussa, joukkue taitaakin olla jo hieman ennakkosuosikin asemassa kokenutta HC Crusadersia vastaan.

 

Tiistain otteluissa nähtiin ja koettiin monenlaista. Mikkelin Golf taisteli vajaalla miehistöllä voiton Team 70's joukkueesta. 7-4 voiton takuumiehenä oli 2+2 tehot tehnyt Petri Häkkinen. Illan liigapelissä puolestaan Wilmert nokitti HC Karlaa 6-1 lukemin. Tasaisessa väännössä Kimmo "hokkus-pokkus" Hokkanen taikuroi hattutempun. Maaliruisku on nyt aukaissut hanansa, joten mitä tahansa voi olla odotettavissa playoffeissa.

 

Torstai-illan ainoassa pelattiin liigaottelut Sahara vs TOP 10, änärityylin lätkää harkkahallissa. Vauhdikas peli, jossa suurimmat tähdet matkaa TOP:n Janne "Tulppa" Tullalle (36 torjuntaa), joista puolenkymmentä Urheiluruutukamaa. Sahara hallitsi peliä hienokseltaan, mutta olisiko pelin panos vaikuttanut viimeistelyyn. Sahara kuitenkin voitolla kiilaamassa kevään playoffien mustaksi hevoseksi. Runkosarjan kruunaa maanantai-illan ottelu JOT vs. Sahara, josta ei puutu panosta. Ottelun voittaja välttää kuoleman välieräkamppailussa ylivoimaisen mestarisuosikki AC Päämajan. TOP pelasi tänään viisaasti puolustaen (ja välillä sen unohtaen), sekä hyökkäsi nopeilla kintuilla hanakasti Saharan päätyyn ja puolustajien ihon alle. Muutamia reippaan pelin jäähyjä nähtiin, muttei sentään mitään Suomi Grilli -meininkiä. Hyvä ja tasainen vääntö, joka vahvistaa samalla mielikuvaa sarjan tasaisuutta vaikka kärkinelikkö onkin karussa.

 

 

Pistepörsseissä käydään kovaa kamppilua vielä viimeisissä peleissä. Liigassa ykkösenä on Jere Helmola 20+9 =29 tehoilla. Lähin uhkaaja on Jussi Lampinen 23 tehospisteellä. Joten mikäli ihmeellisyyksiä ei näy, Helmola vie taas kerran pistepörssin. Todellinen ihmemies, ja dominoi sarjaa vielä 42 vuotiaana.

 

Divarissä pörssikärkenä on tällä hetkellä nuori Joona Rinne, tassapistein Sami Hassisen kanssa. Joten jos kokemus näkyy liigassa, divarin puolella nuoruus. Rinteellä ja Hassisellä on kasassa pisteitä 23, mutta Hassinen on pelinsä pelannut ja rinteellä on vielä yksi peli pelaamatta.