SUPERVIIKONLOPUSSA 25 MAHL OTTELUA
Maanantai, 15 Helmikuu 2016 14:04

 

 

Menoa ja vilskettä oli tarjolla MAHL viikonloppuna kun pelejä pelattiin yhteensä 25. Joukkueita viikonlopun aikana kävi kentillä 24 ja pelaajia yli 300! Todellinen MAHL superviikonloppu joka tarjosi puuhaa ja liikettä moneen eri lähtöön.

 

 

LAMMIKKOLÄTKÄTURNAUS TORILLA | ILMOITTAUDU MUKAAN!

 

 

 

KESÄKAUSI 2016 ILMOITTAUTUMINEN ON ALKANUT

 

  

 

MAHL SALIBANDY

 

Keskiviikko liigakierros

 

Keskiviikkoillassa Rantakeitaan parketilla nähtiin tasaisia pelejä.

Illan ensimmäisessä pelissä kohtasivat Pöyryn Pantterit ja CaPu. Molemmat joukkueet puolustivat todella kurinalaisesti ja maalivahdit molemmissa päissä kenttää hoitivat varmoilla torjunnoillaan vähäiset kohti tulleet laukaukset. Pelistä meinasi oikeasti tulla MAHL salibandy historian ensimmäinen 0-0 tulos. Mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Ottelua oli jäljellä enää 21 sekuntia, kun Pantteri puolustaja Saku Purhonen ratkaisi ylivoimalla tehden ottelun ainoa maalin. Hieno ja varmasti yksi kauden tiukimmista peleistä missä pelaajat yhdessä joukkueena puolustaen, sekä loistavasti pelanneiden maalivahtien kanssa pitivät ottelun jännittävän tasaväkisenä. Pantteri maalivahti Joni Niemi vei maalivahtien taistossa pidemmän korren pelaten samalla kauden ensimmäisen nollapelinsä.

 

Pöyryn Pantteri vs. CaPu 1-0 (0-0/1-0)

 Illan seuraavassa ottelussa oli vuorossa aina vaarallisen Keidas Cupissakin kahdella joukkueella menestystä hakeva Team KalUn ja Liigan tulokasjoukkueen CaPun välinen ottelu. Joukkueiden edelliset keskinäiset kohtaamiset huomioiden tästäkin pelistä oli odotettavissa tasainen matsi. Nolla nollaa ei kuitenkaan lähdetty pelaamaan, sillä vauhtia pelissä riitti ja maalinteko tilanteita syntyi kummallekin. KalU meni tänään puolustajan tontilla pelanneen Juho Peltorannan ottelun avausmaalin avulla johtoon. Ensimmäisen erän lopulla KalUn Janne Matilainen jähmettyi seuraamaan korkealta tulevaa palloa ja otti oman joukkueensa maalinedustalla päällä pelaamisesta pienen rangaistuksen. Tästä rikkeestä seuranneen vapaalyönnin CaPu käyttikin heti hyväkseen tasoittaen pelin ylivoimalla Erno Laaksosen maalilla. Erätauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1.

Toisessa erässä CaPu siirtyi Oskari Laihon tekemällä maalilla johtoon. Maalia edelsi Laihon hieno syötönkatko joka tarjosi tilaisuuden maalintekoon. Takaiskumaalin jälkeen KalU puolustajapari Antti Parkkinen – Janne Matilainen ottivat roolia tuoden ensin joukkueensa tasoihin ja heti seuraavassa vaihdossa vieden KalUn maalin johtoon. Tasainen ehkä jopa KalUn hienoinen painostus toisessa erässä enteili joukkueelle lisämaaleja, mutta CaPun Tero Järvinen onnistui pallonriistossa viisi minuuttia ennen pelin loppua. Tilanne syntyi juuri kun KalU oli suorittamassa kentällisten vaihtoa ja Järvinen pääsi melko vapaasti laukomaan tasoituksen ilman että kukaan puolustajista olisi häntä ennättänyt tässä estää. Tämä jäi ottelun viimeiseksi tilastomerkinnäksi ja pisteet tasattiin edellisen kohtaamisen tavoin ja lopputuloskin oli sama 3-3. Hieno, vauhdikas ja tasainen matsi!

 

Team KalU vs. CaPu 3-3 (1-1/2-2)

Illan liigakierroksen päätti Team KalUn ja Pöyryn Panttereiden välinen koitos. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli päättynyt KalUn murska voittoon 9-0 ja koska Pantterit olivat liikkeellä vain yhdellä vaihtomiehellä, odotettiin KalUn kokoonpanon ollessa reilut kaksi kentällistä pelureita vievän pisteet mukanaan. Ensimmäinen erä mentiinkin KalUn hallinnassa Panttereiden keskittyessä tiukkaan puolustamiseen. Lukuisista paikoista huolimatta maaleja ei nähty ja keskiviikkoillan tyylin erätauolle siirryttäessä tilanne oli tasan nyt numeroissa 0-0.

Maalitonta ottelua ei kukaan kuitenkaan varmaan odottanutkaan, eikä sitä ollut tulossakaan. Kesken KalU painostuksen Pantteri maalivahti Joni Niemi sai pallon haltuunsa ja nopealla läpi kentän avauksellaan vapautti keskialueella kärkkyneen Jari Heikkisen läpiajoon ja näissä tilanteissa Heikkinen on todella varma viimeistelijä, kuten nytkin. Hieman yllättäen tilanne olikin nyt Panttereille 0-1. Tilannetta edelsi koko toisen erän alun kestänyt KalU hyökkäyspäänalueen painostus ja tämä maaliin johtanut tilanne aiheuttikin selvästi hämmennystä KalUn vaihtopenkillä. Lieneekö turhautuminen omiin otteisiin vai mikä, mutta KalU pelaajien otteissa oli takaiskumaalin jälkeen havaittavissa pientä tuskastumista joka itseasiassa konkretisoitui Heikkiseen kohdistuneeseen rikkeeseen reilut minuutti myöhemmin. Rikkeen seurauksena Pöyryn Pantterit saivat viiden minuutin ylivoiman. Tämän ylivoiman aikana Pantterit siirtyivät ensin Heikkisen maalilla 0-2 johtoon, maalin syötti Aki Honkanen joka teki kohta perään itse samaisen ylivoiman aikana 0-3 maalin. Team KalUn rangaistuksen päättyessä ottelua oli jäljellä noin seitsemän minuuttia ja armoton takaa-ajo alkoi saman tien. Ensin tilanteeksi 1-3 kavensi Joona Lehtola. 2-3 Lasse Karvonen ja ajassa 29:14 joukkueen kapteeni Olli Matilainen tasoitti pelin 3-3.. Piste ottelusta, kaksi kierrokselta ja asetelmat taistelussa runkosarjassa sen voitosta tuskin ennättivät kauaa KalU pelaajien ajatuksissa pyöriä, kun Pöyryn Panttereiden Jari Heikkinen taisteli toimitsijapöydän edessä irtopallon itselleen. Vastustajan pelaajien rikkoessakin häntä ja tuomareiden katsoessa hyödyn loppuun saakka pääsi Heikkinen ampumaan lähes keskialueelta pallon kohti vastustajan maalia. Laukaus menikin suhteellisen helpon näköisesti sisään, muuten hyvin pelanneen KalU maalia vartioineen Aki Hirvosen. Näin ollen kun peliaikaa oli kellossa enää 10 sekuntia, jäi Team KalUlle huikeasta noususta huolimatta luu käteen ja liigan sarjakärki Lost Cause tavoittamatta. Lost Cause tosin on vielä ottelun vähemmän pelanneena pistejohdossa muihin sarjan kärkijoukkueisiin nähden. Jari Heikkisen hattutempun myötä pisteet ottelusta Pöyryn Panttereille.

 

Perjantai liigakierros

 

Cafe Keidas vs Weikkoset 8-2

Weikkoset vs SC Kullan Kaivajat 2-7

Cafe Keidas vs RiSaba 5-3

Lost Cause vs SC Kullan Kaivajat 4-4

Lost cause vs RiSaba 6-3

 

Ottelukierros tarjosi taitavaa peliä, mutta vauhtia oli yllättävän vähän perjantain kierroksella. Joukkueet keskittyivät pallolliseen peliin ja pelivälineen hallintaan. Cafe Keidas oli kierroksen ehdottomasti paras joukkue, voittaen kaksi ottelua. Joukkue liikutti palloa ja pelasi rauhallista salibandyä. Se teki todella komeita maaleja, eikä antanut vastustajalla mahdollisuutta vastaiskuihin.

Lost Cause jatkoi myös tasaista vääntöään ja oli vakuuttava. Saa nähdä mikä joukkue pystyy Lost Causin haastamaan tänä vuonna. SC Kullan Kaivajat sekä KalU alkaa osoittamaan hieman väsymisen merkkejä. Odotettavaa on, että kun nämä kaksi joukkuetta saa playoff -vaihteen päälle, niin haastajarooli pyttytaistelussa on ilmeinen.

Liigassa alkaa olemaan jo pelipaikat selvillä. Neljä parasta joukkuetta, jotka tulevat pelaamaan mitaleista voivat jo alkaa keskittyä tosipeleihin. Hienoa nähdä kuka vie tämän vuoden mestaruuspytyn

 

Lauantain divarikierros

 

Lauantaina pelattiin salibandyn divaria yhdeksän ottelun verran. Peleissä oli selvää loppukauden asetelmien hakua. Huru-Ukot otti tuplavoiton, jonka avulla se varmisti paikan pelata sijoituksista 5-8 divarissa. Joukkue pelasi molemmat pelit lainavahdeilla, joten saa nähdä onko kuka maalissa seuraavassa ottelussa. Divarista tulikin todella tasainen, sillä neljännestä ja kolmannesta sijasta käydään huima kamppailu vielä viimeisillä kierroksilla. Tällä hetkellä sijoilla 3-8 olevat joukkueet ovat neljän pisteen sisällä!!

Aivan uskomattoman tasainen on MAHL salibandyn divari.

 

Kierroksen todellisia pelattiin mielenkiintoisia pelejä, joissa oli menoa ja vauhtia. Todella viihdyttäviä divariotteluita ja toimitsija-aitiossa ihailtiin kuinka MAHL sarja on kehittynyt vuosien aikana. Nyt ei puhuta että uusia pelaajia olisi kauheasti kilpajoukkueista tai muista tullut, vaan pelaajat jotka ovat monta vuotta olleet mukana MAHL peleissä, pelaavat todella hyvin tällä hetkellä ja kehitystä on tapahtunut.

Kyllä se vaan niin on että tekemällä ja pelaamalla oppii.

 

Keidas CUP

 

Sunnuntaina pelattiin mielenkiintoinen Keidas CUP alkulohkokierros. Todellisena yllättäjänä kierrokselle tuli Rejlers, joka kaikkien yllätykseksi iski itsensä jatkoon. Jouni Mäkinen oli Rejlersin hahmoja ja iski kierroksella yhteensä neljä maalia. Musta KalU oli odotetusti lohkon ykkönen, mutta RiSaba tippui jatkosta heikon maalieronsa turvin. Tämä puolestaan johtui ensimmäisen pelin tappiosta, jossa joukkue pelasi hieman vajaalla rosterilla, miesten ollessa jäänyt edellisen päivän rientoihin.

Jatkoon lohkosta meni kuitenkin Musta KalU ja Rejlers. Keidas CUP tilastoja voi käydä katsomassa osoitteessa www.turnauspiste.fi

 

 

JÄÄPALLO 

 

MAHL jääpallon runkosarja päättyi sunnuntaina pelattuun lumisadekierrokseen. Kierroksen panoksena oli kumpi menee välieriin, FC Hazard vai Canarian Pallo. Ratkaisu nähtiin joukkueiden keskinäisessä pelissä kun Fc Hazard voitti Canarian pallon 4-2 lukemin. Voittomaalista saatiin pientä protestointia aikaiseksi, mutta tiukka ottelu kuitenkin. Tasainen vääntö joka olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Ilman 10 sentin lumikerrosta, Canaria olisi todennäköisesti ollut vahvoilla, mutta tällä kertaa FC Hazardin bussitaktiikka oli tehokkaampi.

Canarian pallo voitti Kasper Aholaisen hattutempun ansiosta MAKS-91 ikämiehet, joten karvaasti jäi joukkue välieräpaikasta.

 

Välierissä kohtaavat SS-Bandy ja FC Hazard, joka pitäisi olla läpihuutojuttu. SS-Bandy pelaa kuitenkin päivällä suomi-sarjan pelejä, joten saa nähdä kuinka joukkueen kuntopohja riittää. Tässä on FC Hazardin paikka iskeä. Toisessa välierässä kohtaavat MPU sekä MAKS-91 ikämiehet. Tämä tulee olemaan tasainen pari, josta voittajaa on vaikea ennakoida. Etenkin kun molemmilta on pelaajia poissa kärkipäästä. MPU kaipaa kipeästi lauantaina riveihinsä Tuomas Purhosta, joka on ollut joukkueen tehokkain pelaaja.

 

Sijoitusottelussa kohtaavat toisensa Canarian pallo ja Try Out. Tässä pelissä on kyse hauskanpidosta ja kumpi pääsee lopettamaan kauden voitolla. Toki vielä on PMT jääpalloturnaus jäljellä, joten tuo asia voi korjaantua myöskin.



Todellinen hegemonia viikonloppu tulevana lauantaina hänskissä klo 16.30 alkaen!

 

LA 20.2.2016 Ohjelma

 

16.30 Välierät

17.10 Sijoitusottelu 5-6

18.20 Finaali ja Pronssiottelu

 

 

 

 

 

KIEKKO MYÖS PERHEEN MUILLE JÄSENILLE 

 

Young Guns kiekkotoimintan 13-16 -vuotiaille!

 

 

 

Korttelikiekkoa 4-12 -vuotiaille.