LIIGA ON SAAVUTTANUT PUOLIVÄLIN
Sunnuntai, 05 Heinäkuu 2015 13:08

 

 

 

Jalkapallo Liiga jäi maanantaina ansaitulle tauolle, ja nyt onkin hyvä hetki tarkastella miltä sarja näyttää puolimatkassa. Liigaa pelataan 18 ottelua per joukkue ja nyt aikilla on kymmenen peliä pelattuna, eli sarjaa jää syyskaudelle pelattavaksi 4 kierrosta. Näiden neljän kierroksen aikana ratkaistaan kuka nostaa kannua. Sarja on ensimmäiselä polikkaalla näyttänyt yllätyksellisyytensä moneen otteeseen, ja siitä kertoo myös se fakta että yksikään joukkue ei pystynyt selvittämään sarjan ensimmäistä puolikasta tappioitta.  
FC Timo on onnistunut repimään 5 pisteen eron takaa-ajajiin. Toisena on LKP ja kolmantena Taloasema. Peränpitäjänä on tässä vaiheessa Syke joka on saalistanut 3 pistettä. Sijalta yhdeksän löytyy sarjan pahin alisuorittaja FC Hazard 7:llä pisteellä.
Keskikasti on taas vastaavasti erittäin tasainen, sillä sijoilla 4-7 olevat joukkueet ovat kaikki 3 pisteen sisällä. Sarja tulee säilyttämään jännityksensä varmasti loppuun asti. Jokainen ottelu ratkaisee

 

 

MAHL KESÄ 2015 - VIELÄ EHDIT MUKAAN!

Jalkapallon Keidas CUP pelataan heinäkuussa tauon aikana. Mukaan mahtuu joukkueita ja 6-8 joukkuetta niin cup vedetään läpi. Jokaiselle joukkueelle tulee vähintäänkin 3 peliä ja 1-2 pelipäivää. Pelit pelataan arkena. MAHL rekisteröintimaksu kuuluu CUP pelaajilla joukkuemaksuun, joten uusia pelaajia voi kokeilla ja ottaa turnaukseen mukaan.

Tule mukaan MAHL Jalkapallon Keidas Cuppiin. Ilmoittaudu mukaan täältä.

Lisätietoja:

Tuomas Anttonen

0458726800

tuomas(at)mahl.fi

 

 

 

Analyysit

 

FC Timo 25 Pts

Timot kärsivät tappion kauden avausottelussaan, mutta sen jälkeen joukkueen meno on ollut tappavan tehokasta. Ainut tahra tilastoissa on tasapeli Verkkoverstaan kanssa. Hyökkäyspäässä tehoja on löytynyt sarjajohtajan aseman mukaisesti. Hyökkäystä on johtanut Jaro Vasara 11 maalilla. Timot on paukuttanut tähän mennessä 40 maalia. Myös puolustuspelaaminen on toiminut vallan mallikkaasti.
Timot haluavat hallita otteluita, ja siihen heillä myös taito riittää. Pallokontrolli on sellaisella tasolla, että kukaan ei tule saamaan Timoilta mitään ilmaiseksi, eikä oikeastan kukaan saa heiltä mitään. Timot tekee erittäin vähän virheitä otteluiden aikana, ja tästä syystä vastustajien maalipaikat jäävät yleensä vähiin, ja puolustuksen takana Iiro Paakki hoitaa yleensä loput. Jos Timot pystyvät säilyttämään tasonsa on heillä jo toinen käsi kiinni pytyssä. Jos keskittyminen herpaantuu missään vaiheessa ovat LKP ja Taloasema nopeasti taas kannassa kiinni.
Arvosana 9,5

 

LKP 20 Pts

LKP:n kausi on tähän asti ollut hienoinen pettymys. Peli kulkee, mutta esityksistä on puuttunut se aivan terävin kärki. Joukkueen runko on pysynyt samana vuodesta toiseen, ja se näkyy rutiinina johon monella joukkueella on vaikeuksia vastata. Kuitenkin esityksistä on puuttunut se viimeinen silaus. Liekkö menestyksen nälkä hieman jo LKP:n leirissä laantunut? Joukkue pelaa viihdyttävää ja suoraviivaista hyökkäyspeliä jossa tilanteet aaltoilevat päästä toiseen hyvinkin nopeasti. Tästä huolimatta kokemuksellaan LKP osaa pelata fiksusti päästämättä vastustajia vastahyökkäyksiin. Näin ollen tulosta tulee ja pistepussi karttuu.
Tällä kaudella virheitä on kuitenkin alkanut tulla totuttua enemmän, ja se on näkyy sarjataulukossa Timojen 5 pisteen etumatkana. LKP:n on nyt kuukauden aikana kaivettava taistelutahto esiin, mikäli se mielii vielä haastaa Timot taistelussa pytystä.

Arvosana 9-

 

 

Taloasema 19 Pts

MAHL jalkapallon uusi tulokas, joka on kasattu vanhoista ja nykyisistä pelimiehistä. Kokemusta löytyy vaikka muille jakaa. Mukaan on saatu myös muutamia nuoremman kaartin edustajia, jotka tasapainottavat kokeneempaa osastoa. Taloaseman peli perustuu rauhallisiin ja kontrolloituihin hyökkäyksiin. Joukkue pelaa riskejä vältellen. Jos näyttää tulevan ahdasta löydään liinat kiinni ja kierrätetään pallo vaikka omalle maalivahdille asti ja sitten koitetaan uudestaan. Tällainen pelitapa puuduttaa vastustajia, sillä Taloasema pitää otteluissaan palloa hyvin suurenosan ottelussa. Ja jos pallon haluaa itselleen saada on joustava paljon ja kovaa.
Hidas kontrolloitu peli saa tosin aikaan sen että vastustajat ehtivät ryhmittyä puolustamaan koko joukkueen voimin, ja tämä näkyy katsottaessa otteluiden lopputuloksia. Pelit ovat tiukkoja ja niissä ei maaleilla mässäillä. Viimeistelyn tehottomuus on näkynyt varsinkin tasapelien määrässä. Kuvaavaa on että Taloasema on tehnyt kolmanneksen maaleistaan kauden avausottelussa Wilmerttiä vastaan. Syy miksi joukkue on näin korkealla taulukossa on raudanluja puolustus. Iiro Memosen johtama puolustus liikkuu hyvin ja jättää vastustajien maalipaikat varsin vähiin.
Taloasema on nyt 6 pistettä Timoja jäljessä ja sen kiinni kurominen kahdeksassa ottelussa tulee olemaan kova haaste, mutta kaiken osuessa kohdalleen se on vielä mahdollista. Virheisiin ei tosin ole enää varaa.

Arvosana 8,5

 

FC Verkkoverstas 16 Pts

Sarjan positiivisimpia yllättäjiä. Verkkoverstaalta ei sarjan alla osattu kauhean paljon odottaa, mutta niin vain on Verkkoverstas näyttänyt kyntensä ja se löytyykin täysin ansaitusti taulukon nelospaikalta. Joukkue pystyy pelaamaan ottelusta toiseen taitojensa ylärajoilla ja näkyy otteluiden lopputuloksissa. Verkkoverstas ei tee paljon maaleja, mutta se on myös päästänyt niitä vähiten koko sarjassa (12 kpl). Joukkueen tärkein pelaaja löytyy tolppien välistä. Maalivahti Sami Korhonen on ollut huikeassa vireessä ottelusta toiseen torjuen Verkkoverstaalle yhden jos toisenkin pisteen.


Verkkoverstaalta ei joukkueesta löydy selkeitä tähtipelaajia, mutta he puolustavat ja hyökkäävät kuusikkona. Pelin sisällä tapahtuu jonkin verran virheitä, jotka ovat maksaneet muutamia pisteitä. Verkkoverstas sai viimeisellä kierroksella riveihinsä Teemu Sutisen, joka tulee varmasti lisäämään Verkkoverstaan vaarallisuutta kauden toisella puolikkaalla. Mestaruus taistoon Verkkoverstas ei tällä kaudella ole vielä valmis, mutta on varmaa että se tulee riistämään kärkikolmikolta pisteitä, ja tuo näin oman lusikkansa mestaruussoppaan mukaan.

Arvosana 9

 


Menetetyt lupaukset 15 Pts

Menetetyiltä lupauksilta on ollut lupa odottaa enemmän kuin mitä he ovat pystyneet  tähän mennessä näyttämään. Joukkueen peli perustuu pitkälti yksilöiden taitoon ja nopeaan hyökkäyspelaamiseen, vaikka sitten puolustamisen kustannuksellakin. Joukkueen kausi alkoi upeasti kun se onnistui kaatamaan Timot, mutta sen jälkeen tulokset ovat heitelleet todella paljon.


Hyvänä päivänä kun kaikki onnistuu, pystyy Menetetyt lupaukset haastamaan isompiaan, mutta niitä hyviä päiviä ei liian montaa ole ollut. Ja huono päivän osuessa alkavat pelaajien tunteet kuumeta ja silloin on vaikea haalia pisteitä. Kokemus on aina arvokasta MAHL:n sarjoissa ja sitä tämä nuori joukkue on hankkimassa. Pienellä ryhtiliikkeellä kauden jälkimmäinen puolikas saadaan kääntymään paljon positiivisemmaksi

Arvosana 7.25

 


FC OW 14 Pts

On menetettyjen lupausten tapaan hieman alisuorittanut odotusarvoihin nähden. Mutta tästä huolimatta joukkueen peli on osoittanut piristymisen merkkejä mitä pidemmällä kausi on edennyt. OW onkin löytämässä peliinsä harmoonisemman sävelen, ja onkin odotettavissa että tekemisen laatu tulee nousemaan syyskierroksen aikana. Hyökkäyspäässä Jere Uusitalo tarvitsee hieman enemmän tulitukea. Seuraava kierros tulee paljonkin  määrittelemään OW:n loppukauden suunnan.


Arvosana 7.5

 


FC Puujalat 13 Pts

Sarjanousija on ollut toinen suuri positiivinen yllätys. Puujalat on päässyt hyvin liigavauhtiin mukaan ja he ovat myös onnistuneet saalistamaan muutaman makean päänahankin. Puujalkojen ehdotonta eliittiä on ollut Pekka Lahikainen, joka omalla suorituksillaan on saanut joukkueen syttymään. Kovia tehoja on löytynyt myös Iivo Hokkaselta. Iivo on pelannut vain 4 peliä ja niissä on syntynyt 3 maalia. Puujalkojen kannalta olisikin hyvä jos Iivo ilmestyisi useammin paikalle.
Tällöin sijoituksen nostaminen on paljon helpompaa. Puujalkojen taso on toki vaihdellut jopa pelien aikana. Hyvä osoitus tästä on edellisen kierroksen viimeinen ottelu jossa he johtivat Wilmerttiä jo lukemin 3-1, mutta niin vain johto suli ja tuloksena oli kirvelevä 4-3 tappio. Tästä huolimatta Puujalkojen suoritukset ovat olleet hyviä ja parempaa voidaan toivoa. Kaiken kaikkieen hyvä aloitus Puujaloilta


Arvosana 8

 

Wilmert 8 Pts

Wilmertin alukausi oli sysi musta. Miehiä ei näkynyt paikalla ja peli ei muutenkaan kulkenut toivotulla tavalla. Ensimmäiset kolme kierrosta olivat vaikeita, mutta välähdyksiä paremmasta tuli koko ajan ja kun vaihtomiehiäkin alkoi ilmestyä alkoi Wilmertin peli kulkea ja viimeisellä kierroksella Wilmert onnistuikin tuplaamaan pistemääränsä. Jos Wilmert pystyy saamaan paikalle miehiä yhtä paljon ja onnistuu säilyttämään vireen minkä he saavuttivat viimeisellä kierroksella on mahdollista että Wilmert nousee vielä taulukossa kohisten.
Joukkueen tärkein lenkki alkukaudella on ollut Esa "EDU" Nissinen, joka on ollut vakuuttavassa vireessä iskien Wilmertille 8 maalia. Luku on korkea koska joukkue on tehnyt vain 18 maalia. Edulle vähän lisää tulitukea ja puolustukseen terävyyttä, niin Wilmert tulee hämmentämään sarjan asetelmia toisella puolikkaalla.


Arvosana 6.5

 


FC Hazard 7 Pts

Hazardin kausi on ollut yhtä synkkää korpivaellusta pettymyksestä toiseen. Pelissä ei sinäänsä ole mitään pahasti pielessä, mutta viimeinen puristus on puuttunut lähes jokaisessa ottelussa. Joukkue on johtanut melkeen jokaista otteluaan, mutta sitten on pupu hiipinyt pöksyyn, eikä Hazard ole uskaltanut voittaa otteluitaan. Tästä kertoo surullinen tilasto 5 maalin tappiota. Näissä otteluissa myös huono tuuri on vaikuttanut lopputuloksiin. Pallot eivät ole pomppineet Hazardin kannalta suotuisasti, ja sekin on osaltaan vaikuttanut joukkueen mielialaan.
Joukkue on pelannut pitkään yhdessä, eikä se pienestä horju. Nyt olisi vain saatava negatiivinen kierre katkeamaan ja alettava voittaa otteluita. Esimerkkiä näyttää Toni Hokkanen joka pitää maalipörssin kärki paikkaa 12 osumallaan. Tämä on yli puolet Hazardin maaleista. Kaikki on vielä mahdollista, mutta tulosta on ryhdyttävä tekemään heti tauon jälkeen.

 

Arvosana 6

 


Syke 3 Pts

Sykkeellä on menossa ensimmäinen kausi näissä karkeloissa, ja se on näkynyt armottomasti tuloksissa. Joukkue on täynä kokeneita pelimiehiä, mutta tulosta ei ole syntynyt. Ensimmäinen kausi on aina vaikea, ja sen yli on vain taisteltava. Pistetili on kuitenkin saatu avattua, ja muutamissa otteluissa Syke olisi ansainnut muutakin kuin tyhjän arvan. Sykkään tärkein yksitäinen pelaaja on Pirkka Multaharju. Mies pystyy pelaamaan paikkaa kuin paikkaa maalivahdista hyökkääjään. Synkästä alusta huolimatta Sykkeen peli on näyttänyt paremmalta koko ajan, ja onkin aivan varmaa että pistetili karttuu kauden toisellakin puolikkaalla.
Arvosana 6.5

 

 

 

TALVIKAUSI 2015/16

MAHL talvikauden ilmoittautuminen on alkanut, katso tarjonta täältä.

Ilmoittautumiset tapahtuu MAHL verkkokaupan kautta, www.mahl.fi/verkkokauppa.

Lisätietoja talvikaudesta:

Tuomas Anttonen

tuoma(at)mahl.fi

0458726800