MAHL PUUSILMÄJAOS ALOITTAA TOIMINTANSA
Torstai, 13 Elokuu 2015 00:00

 

 

Mikkelin alueen harrasteliigat järjestää ohjattuja pelitapahtumia yli 1700 kappaletta toimintakauden aikana. Jokaiseen otteluun tarvitaan tuomareita viheltämään ja pitämään järjestystä yllä. Jokainen MAHL ottelu tilastoidaan ja jokaisessa ottelussa pidetään reaaliaikaista tulospalvelua. Toimitsijoitakin tarvitaan toimintaan mukaan huomattava määrä. Tehtäviä on tarjolla viikoittaisissa sarjapeleissä tai turnauksissa joita MAHL järjestää runsaasti eri lajeista kauden mittaan. MAHL tarjoaa loistavan mahdollisuuden kerätä lisätienestiä tai tehdä joukkueena varainkeruutalkoita. 

 

Tuomaritoimintaan MAHL tarjoaa kaikille halukkaille liiton koulutuksen, yhteistyössä liittojen ja tuomarikerhojen kanssa. Tuomarit saavat laadukasta koulutusta virallisilta liiton kouluttajilta. Koulutusten kautta pystyy myös siirtymään virallisiin liiton alaisiin otteluihin, mikäli kilpatuomaritoiminta alkaa kiinnostamaan. Mutta halutessaan pystyy myös keskittymään vain ja ainoastaan MAHL harrastesarjan peleihin.

 

Tuomaritoiminnassa MAHL haluaa koota yhteen harrastepeleistä kiinnostuineita tuomareita. Peleissä käytetään lisäksi apuna myös kilpatuomareita. MAHL määrittelee jokaiseen lajiin oman tuomarivastaavan, joka ohjeistaa kauden aikana tuomareita ja opastaan heitä. Tuomarivastaava ohjeistaa, neuvoo ja on tuomareiden tukena. Tuo

 

Toimitsijatoimintaan tarvitaan suuri määrä tekijöitä, jotta jokainen peli saadaan tilastoitua. Tilastointitehtäviin kuuluu pelitapahtuminen syöttö tilastointijärjestelmään, peliajan hallinta, musiikin soitto ja kuulutus. MAHL kouluttaa kaikki tekijät tilastointiin, mutta perus tietotekniikkataidoilla selviää hyvin pitkälle. Pelitapahtumissa on myös hätäapu aina tarjolla MAHL pelipäivän vastaavalta.

 

Jokaisesta MAHL tehtävästä maksetaan lajibudjetin mukainen korvaus. Jokaiselle tehtävälle on määritelty korvaus, joka riippuu lajista. Mukaan tuomari- ja toimitsijatoimintaan voi tulla yksittäinen henkilö tai vaikka yhteisö. MAHL tehtäviä voi tehdä myös talkoilla omalle joukkueelle varainhankintana. Tehtäviä voi myös tehdä itselleen palkkioina ja näin ollen ansaita lisätienestiä. Henkilökohtaiset palkkiot ovat veronalaista toimintaa.

 

Ilmoittaudu mukaan tuomari- ja toimitsijapooliin. Kaikki innokkaat tekijät otetaan mukaan puusilmäjaokseen. Ilmoittaudu mukaan toimintaan alla olevilla yhteystiedoilla. Ilmoita mitkä tehtävät sinua tai yhteisöäsi kiinnostavat.

 

Ilmoittaudu mukaan MAHL puusilmiin!

 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot antaa:

Tuomas Anttonen

tuomas(at)mahl.fi

0458726800

 

Tuomaritoiminta

 

Jääkiekko

Jääkiekko eroaa muista MAHL lajeista sen verran että sarja on täysin liitonalainen harrastesarja. Näin ollen tuomaritoiminnasta vastaa MJT (Mikkelin jääkiekkotuomarit ry). MJT ohjeistaa, neuvoo ja asettelee tuomarit MAHL peleihin. Jokaisen kauden alussa MJT pyrkii järjestämään uusille tuomareille peruskurssin, jonka käytyään on oikeutettu viheltämään MAHL pelejä sekä muita liitonalaisia otteluita. Jokaisesta tuomarista tulee MJT:n virallinen tuomari, mutta halutessaan tuomari voi viheltää ainoastaan MAHL harrastesarjan pelejä. MAHL ja MJT on tehnyt monta vuotta hedelmällistä yhteistyötä tuomaritoiminnassa ja tuomarimäärän kasvattamisessa. Oletko kiinnostunut viheltämään jääkiekko, ole yhteydessä niin järjestämme sinut mukaan jääkiekon tuomaritoimintaan. Tuomareista tulee virallisia MJT kerhon jäseniä.

Tuomarivastaava: MJT, Ilkka Nurmi

 

Salibandy

Salibandyssä pelimäärät ovat olleet huomassa kasvussa viime kausina. MAHL pelissä viheltää pääsääntöisesti harrastetuomarit ja muutamia kilpatuomareita on mukana. MAHL tuomaroinnin kautta liiton peleihin on siirtynyt jo muutamia kilpatuomareita. MAHL on loistava tapa kokeilla tuomaritoimintaa ja mikäli kiinnostus herää, polku on avoinna myös kilpatuomaritoimintaan. Tulevana syksynä MAHL järjestää virallisen koulutuksen halukkaille tuomareille jonka jälkeen on mahdollista viheltää myös liiton pelejä, tai halutessaan vain MAHL otteluita. MAHL hoitaa salibandyssä tuomarien koulutuksen järjestämisen, neuvonnan ja tuomarien asettelun. Tule mukaan viheltämään MAHL salibandyä

Tuomarivastaava: MAHL, Mika Pippuri

 

Jalkapallo

Jalkapallossa MAHL hoitaa tuomarien asettelun, mahdollisen koulutuksen ja ohjaamisen. Peleissä käytetään sekä virallisia MEK(Mikkelin erotuomarikerho) tuomareita ja omia harrastetuomareita. Pelimäärät kasvavat ja tuomarien tarvekin kasvaa. Harrastetuomarien tarve tulee lisääntymään tulevina vuosina. MAHL hoitaa halukkaille tuomareille ohjeistuksen, koulutuksen ja avustuksen. MAHL jalkapalloa pelataan koko kalenterivuosi, joten tehtäviä tulee kauden mittaan todella paljon.

Tuomarivastaava: MAHL, Eetu Sviili

 

Beachsoccer

MAHL beachsoccersarjaa pelataan kesäisin joka viikko, jossa tarvitaan myös uusia ja innokkaita tuomareita. Tuomaritoimintaa pyöritetään täysin MAHL painotteisesti. Tule mukaan viheltämään mukavaa kesälajia. MAHL antaa koulutuksen ja ohjeistuksen toimintaan.

 

Tuomarivastaava: MAHL, Tommi Häyrinen

 

Toimitsijatoiminta

 

Jääkiekko

Jääkiekossa tehtäviin toimitsijapuolella kuuluvat kellottaminen, kuulutus, dj-hommat sekä tilastointi. Pelejä jääkiekkossa tulee paljon ja ne jakautuvat eri illoilla. Pelejä on 1-2 per ilta. Lisäksi tarjolla on kauden mittaan turnauspelejä joista löytyy talkootyötä paljon muutaman päivän sisään. MAHL kouluttaa henkilöt kaikkiin tehtäviin.

 

Salibandy

Myös salibandyssä on toimitsijatehtäviä. Tehtäviin kuuluu kuulutus, kellonkäyttö, dj-hommat sekä kuulutus. Salibandy pelejä pelataan iltaisin, turnausmuotoisesti. Illassa pelataan 3-6 ottelua iltaa kohden. Myös koko päivän kestäviä turnauspäiviä saattaa tulla kauden mittaan. Salibandystä löytyy paljon tehtäviä ja eri sarjoja sekä turnauksia. Ilmoittaudu mukaan MAHL salibandyn toimitsijatehtäviin.

 

 

Lisätietoja tuomari- ja toimitsijatoiminnasta:

Tuomas Anttonen

tuomas(at)mahl.fi

0458726800