MAHL - VI 2013-2014 | TOIMINTAKAUSI LUKUINA
Maanantai, 31 Maaliskuu 2014 08:09

 

 

MAHL toimintakausi 2013-2014 oli liikunnan riemua ja uusia juttuja. Kausi jatkuu vielä maalis-huhtikuun ajan, mutta tunnusluvut ovat jo julkaisukelpoisia.

 

TOIMINTAKERTOMUS 2013-2014

Toimintakausi startaa aina kesälajein, ja toukokuussa. Vaikka huhtikuu tuntuu toiminnan kannalta uinuvalta, ei MAHL -toimistossa nukuta, saati nenää kaiveta. Huhtikuussa tarkastellaan mennyttä kausibudjettia, lyödään tuleva talvikausi nippuun ja aloitetaan armoton "politikointi" talvivuoroista kabineteissa (kesäkauden toimet tehdään joulu-helmikuun aikana).

 

MAHL:lle myönnettiin keväällä 2013 Opetusministeriön seuratukea yhteensä 27.000 euroa. Hanke oli nimetty MAHL:n ensimmäisen päätoimisen henkilön palkkaukseen - hakemuksen mukaisesti seuran toiminnanjohtajaksi palkattiin Tuomas Anttonen. Tuomas on ollut jo usean vuoden ajan mukana MAHL:n toiminnoissa ja seuran hallituksessa kaudesta 2010-2011 alkaen. Hankkeen jatkorahoitus vuosille 8/2014-12/2015 mitataan aikanaan Opetusministeriölle annettavien selvitysten ja mittareiden mukaan, mutta mitään erityistä syytä ei nähdä jatkorahoituksen epäämiselle.

 

 

TOIMINNANLUVUT 2013-2014

MAHL on henkilömäärältään Etelä-Savon suurin liikuntaseura. MAHL:sia on yhteensä jo yli 1400. Määrä koostuu senioriliikkujista, joita liikkuu MAHL sarjoissa säännönmukaisesti 745 henkeä. Em. osallistujien lisäksi MAHL turnauksissa Etelä-Savosta ja muualta Suomea väkimäärä lisääntyy 324 hengellä. Päälle lisäys junioriliikunnasta, 388 lasta ja kokonaismääräksi saadaan 2013-2014 aikana yhteensä 1457 MAHL:sta - Melkoinen määrä?

 

Liikuntaa harrastetaan monipuolisesti ja paljon. Kauden 2013-2014 erikoisuus oli toiminnanjohtajan palkkauksen johdosta mahdollisuus samanaikaisiin tapahtumiin. Otteluja, sekä ohjattuja liikuntavuoroja suoritettiin 1113 kpl:tta ja näihin käytettiin aikaa yhteensä 964 tuntia, eli yli 10% yhden vuoden kokonaistuntimäärästä. Liikuntasuorituksia MAHL:ssa tehtiin vuoden aikana 31208 kpl:tta ja katsojia peleissä kävi lähes Camp Noun verran, 76180.

 

Lajien, turnausten, sekä kerhojen/viikkovuorojen kokonaisbudjetti oli 87100 euroa, tämä summa tulee kasaan Teiltä. Päälle tulee vielä henkilökohtaiset rekisteröintimaksut, sekä eri tuet Mikkelin kaupungilta, ELY -keskukselta, sekä Opetusministeriöltä.

 

Liikkuminen MAHL:ssa on, no katsantokannasta riippuen edullista. Keskimäärin yhden liikuntasuorituksen hinta on 2,79 euroa ja tunnin liikuntasuorittaminen MAHL:ssa maksaa harrastajalle 3,22 euroa. Turnauksissa liikkuminen 3,57 e / krt, kausilajeissa ja viikkovuoroilla 2,63 e / krt.

 

Entäpä internerin ihmeellinen maailma? MAHL teki faceliftin ennen kauden alkua. Uusilla sivuilla www.mahl.fi käy keskimäärin 10000-13000 kävijää kuukaudessa. Yksilöityjä henkilöitä/IP osoitteita MAHL sivuilla on vuoden aikana käynyt yhteensä 25000 kävijää. Keskimäärin sivuilla vietetään aikaa 4 minuuttia ja 5 sekunttia, joten omien statsien lisäksi siellä tarkistellaan myös muita tilastoja ja luetaan uutisia. MAHL sivuille on tuotetta "uutisia" toimintakauden aikana yhteensä 157 kpl:tta. Lukema nousee vielä, sillä kausihan jatkuu huhtikuuhun.

 

Kävijöitä on myös www.korttelikerho.fi, sekä www.turnauspiste.fi -sivuilla. Vuoden ajalta em. sivujen kävijämäärä on yhteensä 15000 henkilöä. Yksilöityjä kävijöitä sivulla on ollut 9000 kävijää.

 

Sosiaalinen media, erityisesti facebook on havaittu mainioksi tiedonjakokanavaksi, ja MAHL seuraajia on sielläkin lähes 1900. MAHL on myös mukana Twitterissä sekä uutena on otettu mukaan kuvien sosiaalinenmedia Instragram.

 

Kiitos kaikille toimintaa osallistuville liikkujille, kasvua on edelleen luvassa ja mm. junioritoiminnassa on raapaistu vasta pintaa. Mitä vuosi muutoin oli ja ketkä olivat kukkoina tunkiolla, lue lisää alta lajikerronnat toimintakaudesta.

 

 

KESÄKAUSI 2013

Kesäkausi 2013 statattiin uudistetuin nettisivuin, samalla luotiin päivitetty rekisteröintikanta Mahlilaisista. Kesäkauden lajeina nähtiin perinteiset Jalkapallo - Rautaliiga, sekä Suomen vanhin sarjamuotoinen beachsoccerliiga. Joukkuemäärä kasvoi maltillisesti jalkapallossa 13:een joukkueeseen, joten yhdessä tasossa pelattu kaksinkertainensarja tuotti joukkueittain yhteensä 24 peliä. Pelimäärä Jalkapallossa kasvoi kokonaismääräisesti ennätys-suureksi aiempiin kausiin nähden. Rautaliigaa pelattiin yhteensä 156 kpl:tta.

 

 

 

Jalkapallo

 

Mestariksi ylsi toistamiseen LKP, jonka kovimpana haastajana oli FC Timo. Pelit pelattiin Mikkelin sydämmessä, Hänninhaudan uudella tekonurmella. Maaleja kaudella syntyi yhteensä 720 kpl:tta, joten pelit olivat todellakin yleisöön ja tunteisiin menevää.

 

Benny -kultajalkapalkinto 26 maalilla - Niko Pajunen | FC MIPA

 

Tilastoa Jalkapalloliigasta:

» 156 ottelua

» 262 pelaajaa

» 5049 liikuntasuoritetta

» Lähes 8000 katsojaa peleissä

 

Beachsoccer

 

Suomen vanhin sarjamuotoinen beachsoccer -sarja, leikkimielisesti voitaneen puhua, jos ei Suomen Mestaruus-sarjasta, niin ainakin MM-sarjasta (Mikkelin mestaruus). Pelipaikkana toimi totuttuun tapaan Suomen ainoa virallinen (paikalleen rakennettu) beachsoccer -areena Visulahdessa. Joukkueita mukana oli kuusi, ja nuhaisen parinvuoden evakkoretken päätökseen saanut AC Päämaja juhli BS-Mestaruutta. Pelejä pelattiin yhteensä 45 kpl:tta, ja maali nähtiin yhteensä 292 kertaa.

 

Pele -saksipotkupalkinto 33 pisteellä (26+7) - Juuso Hämäläinen | XON

 

Tilastoja Beachsoccerista:

» 45 ottelua

» 82 pelaajaa

» 984 liikuntasuoritetta

» 2250 katsojaa peleissä

 

Lisäksi kesäaikaan pyöri viikottaiset sunnuntaifudikset Kalevankankaan tekonurmella. Viikkovuorojen tarkoitus on tarjota lisäliikuntamahdollisuuksia kaikkien iloksi, viikkovuoroilla osallistujalta ei edellytetä MAHL rekisteröintiä.

 

 

KESÄTURNAUKSET - TAPAHTUMAT

Kesäkauden aikana MAHL järjesti tapahtumia, turnauksia, sekä oli mukana leiritoiminnoissa. Uusia tapahtumia oli mm. MAHL Spartalaiset, joiden kuvaavin tavoite on kesäpäivien vietto rennossa seurassa, kilpailullisuutta unohtamatta.

 

Jääkiekon PMT | VII - 8.-10.5.2013

 

Perinteinen jääkiekkokauden päätösturnaus pelattiin Mikkelissä seitsemättä kertaa toukokuussa. Turnaus oli koonnut Mikkelin harjoitushalliin kolmenpäivän ajaksi yhteensä 10 joukkuetta kahteen sarjatasoon. Pelaajataso oli huikea, sillä mukana oli SM-liigakokemusta yli 4000 pelin verran. Kilpasarjan mestariksi ylsi depyyttikaudellaan Jukurit 2000-2001. Joukkue oli samainen, jolla aikoinaan Mikkelissä juhlittiin ensimmäistä Mestis -mestaruutta. Harrastesarjassa vauhtia ottamassa käynyt AC Päämaja murskasi vastujansa.

 

Tilastoja Jääkiekon PMT:stä:

» 20 ottelua

» 178 pelaajaa

» 712 liikuntasuoritetta

» Yli 2000 katsojaa peleissä

 

 

 

WHL Leirit - 10.-15.6.2013

 

MAHL oli entistä vahvemmin mukana Etelä-Savon suurimman junioreille suunnatun moniliikuntaleirin järjestelyissä kesäkuun toisella viikolla. Lajeina leirillä nähtiin jääkiekko, taitoluistelu ja salibandy. Lajioppia saatiin ammattipelureilta Suomesta ja ulkomailta mm. KHL-maalivahti Ari Ahonen, SM-Liiga:sta Timo Pärssinen, Mikko Kalteva, Marko Kauppinen ja Iiro Pakarinen. Taitoluisteluleirin tyttöpainotteisuus toi uusia tuulia koko leirihenkeen, kiitos taitoluisteluvastaava Marika Lundmansille ohjauksesta ja ammattitaitoisista lajinikseistä.

 

WHL Leirit kesällä 2014 Mikkelissä 2.-7.6.2014.

 

  • MAHL Korttelileiri
  • WHL Jääkiekkoleiri
  • WHL Salibandyleiri
  • WHL Taitoluisteluleiri

 

Tilastoja WHL Leireistä:

» 192 junioria/ohjaajaa

» 1525 liikuntasuoritetta

» Turnauspeleissä lähes 3000 katsojaa

 

 

MAHL Spartalaiset - 30.6.2013

 

MAHL Kesäpäiviksi tarkoitettu tapahtuma on sijoitettu heinätauon pohjille (myös jatkossa). Ensimmäistä kertaa järjestetty kisailu oli MAHL toiminnan alkuunpanijoiden suurta juhlaa - Team 70´s juhli ylivoimaiseen tapaan Sparttalaisissa, joissa ideologian mukaisesti joukkue tulee koota 4:stä henkilöstä, joista kukin osallistuu yhteen singlelajiin, sekä juoksee osuuden ruotsalaisviestistä. Spartalaispäivän kruunaa illanistujaiset hyvän ruuan, juoman ja seuran merkeissä.

 

2013 | Team 70´s - 2736 pts. (Ville Tissari - Kuula, Esa Nissinen - Keihäs, Mika Väisänen - Pituus, Pasi Pippuri - Korkeus)

 

Tilastoja MAHL Spartalaisista:

» 36 kilpailijaa

» 72 liikuntasuoritetta

 

 

MAHL Torisport CUP - 21.-22.8.2013

 

Torisportin tiimellyksessä pelattiin myös MAHL Torisport Cup. Turnausajankohta oli myöhäiskesä. Illanhämy, sekä -kosteus toi intsensiiviseen peliin lisämausteen. Vauhdikkaita ja näyttäviä otteluita, joissa kevytnilkkaiset pallotaiturit olivat elementissään. Mestariksi selvisi LA Lightning, joka on MAHL:n ensimmäinen virallinen kilpasarjajoukkue - aloitti syksyllä 2013 salibandyn 5. divarissa ja kauden päätyttyä juhlittiin nousua 4. divariin.

 

Tilastoja MAHL Torisportista:

» 7 ottelua

» 102 pelaajaa

» 179 liikuntasuoritetta

» 1400 katsojaa peleissä

 

Salibandyn PMT - 23.-24.8.2013

 

MAHL PMT-trilogia täyttyi kun myös salibandy otettiin turnausnimen alle, aiemmin on mitelty jääkiekon ja jalkapallon lisäksi myös beachsoccerissa, joka ei ole saanut uutta herätysruisketta - toistaiseksi. Ensimmäistä kertaa järjestetty Salibandyn PMT keräsi kasaan 10 joukkuetta Etelä-Savosta, sekä syrjäisiltä rannikkoseuduilta. Turnauksessa kokeiltiin vapaata osallistumisoikeutta kilpasarjapelaajien osalta, ja melko kiihkeäluonteisiksi pelit lopulta muuttuivatkin. Yhtä kaikki, menestys ja kiertopalkinto matkasi Mikkeliläisen Löysätemmon konttorille.

 

Tilastoja Salibandyn PMT:stä:

» 25 ottelua

» 139 pelaajaa

» 695 liikuntasuoritetta

» Lähes 2500 katsojaa peleissä

 

 

Jalkapallon PMT - 15.-16.9.2013

 

Perinteinen kesäjalkapallokauden päätösturnaus Jalkapallon PMT pelattiin ensimmäistä kertaa Hänskissä. Kaksipäiväiseksi venynyt turnaus houkutteli joukkueita aina pääkaupunkiseudulta saakka, eikä kyseessä ollut mikään rupusakki, vaikka habitus niin väittikin - MKP vei nimittäin pytyn mennessään ja toiveissa on, että se (pytty) nähdään Mikkelissä myös syksyllä 2014. Pelaamalla päätyyn, sillä MKP kukisti loppuottelussa MiKin ja MP:n edustuspelaajilla vahvistuneen Pallo Kissojen joukkueen. Ajatus harrastejalkapallon tasosta koki hienon mittarin.

 

Tilastoja Jalkapallon PMT:stä:

» 28 ottelua

» 204 pelaajaa

» 952 liikuntasuoritetta

» Lähes 3000 katsojaa peleissä

 

 

TALVIKAUSI 2013-2014

Koska kesällä otettiin rennosti, nostettiin tekemisen meininkiä talvikaamoksen kaatajaksi. Viikottaiset jäävuorot aloitettiin, ja vuodenvaihteessa osallistujamäärän paineessa olimme pakotettuja toisen jäävuoron lisäykselle, lisäksi kerta viikkoon pelattiin salibandyä Rantakeittaalla - MAHL Viikkovuorot jatkuvat aina toukokuuhun saakka ja ovat avoinna kaikille, MAHL rekisteröintiä ei tarvitse.

 

MAHL Korttelitoiminta startattiin lapsille ja nuorille. Korttelitoiminnan osana jatkettiin tammi-maaliskuun ajan myös Valtakunnallista tunnustutta saatua korttelikiekkoa.

 

Jääkiekko, Liiga ja Divari

 

Uusia joukkueita tunki sarjoihin mukaan, ja kauden komeetaksi nousi Hydraulic Oilers (kausi päättyy 29.3.2014). Joukkue nousi viimekauden divarivoittajana liigaan ja millä tyylillä. Runkosarjavoitto, kaudella 15 voittoa, 1 tasuri ja vain 2 tappiota? Vaikka kiekkokausi on mitallipelien osalta ratkomatta, voidaan hyvällä omalla tunnolla todeta Mikkelissä kiekkoharrastuksen laajentuneen yli seurarajojen, hienoa yhteisöllisyyttä "Mikkelin kiekkoperheessä". Divarin voittoa juhli tulokasjoukkue Star Expert, joka mittasi tasonsa liigan playoffseissa ei 0-6, vaan 0-14 lukemin, jopa kahteen kertaan.

 

Kalevankankaan kuningastitteli 43 pisteellä (26+17) - Tero Kettunen | Hydraulic Oilers

Kalevankankaan prinssititteli 39 pisteellä (22+17) - Aleksi Kakriainen | Star Expert

 

Tilastoja Jääkiekkoliigasta ja -divarista (sis. arviot playoffseista):

» 156 ottelua

» 255 pelaajaa

» 4545 liikuntasuoritetta

» 12480 katsojaa peleissä

 

Salibandyliiga

 

14 joukkueen sarja pelatiin kahdessa divisioonassa. Sarjan tasaisuutta kuvaa se, että Itäisessä divisioonassa neljä playoff-joukkuetta oli runkosarjan 18 ottelun päätyttyä 2 pisteen sisällä. Läntisessä divisioonassa viidenneksi jäänyt joukkue jäi vain pisteen playoff -paikasta. Sarja on vielä kesken (kausi päättyy 22.3.2014), mutta mitallijoukkueista kaksi on sarjatulokkaita. Salibandyliiga on siis kovatasoinen ja äärimmäisen tiukka, ilahduttavaa on Hirvensalmen ja Ristiinan salibandy-ylpeyksien mukaan saaminen MAHL toimintaan. Team 70´s dominoi runkosarjassa, mutta katkopeleissä nuorempien jalka oli tänä vuonna ketterämpi.

 

Kokonaispeli-, sekä pelaajamäärältään salibandy nousi MAHL:n suurimmaksi lajiksi - ja kasvua on luvassa.

 

Tähkä -ilmaveivipalkinto 45 pisteellä (26+19) - Eetu Tirranen | Rötwings

 

Tilastoja Salibandyliigasta (sis. arviot playoffseista):

» 164 ottelua

» 267 pelaajaa

» 5004 liikuntasuoritetta

» 9840 katsojaa peleissä

 

 

Talvijalkapallo

 

Jalkapallo on nousemassa monikausilajiksi, sillä talvisarjaan löytyi peräti 7 joukkuetta. Mikkelissä olosuhteet jalkapallon harrastamiselle ovat todella hyvät, vaikka ainainen kitinä harjoitustilojen rajallisesta käyttömäärästä onkin osin totta. Kuplahalli on kovalla käytöllä arki-iltoisin ja viikonloppuisin katetun keinonurmen täyttävät turnaukset. MAHL aloitti talvikauden Urpolan ulkotekonurmella marraskuussa, joulukuusta alkaen kerran kuukaudessa pelatut pelit siirtyivät kuplaan. Talvijalkapallokauden mestaruus matkasi Wilmert:lle, menestys on kiertänyt joukkuetta kuin veronkeruu romaania, mutta viimein tärppäsi. Mestaruus ratkesi edelliskauden tapaan päätöspelipäivänä. Talvijalkapallo on otettu MAHL:ssa erittäin hyvin vastaan, ja sarja jatkaa taas ensi talvikaudella, todennäköisesti lisäjoukkuemäärin.

 

Super-Mac -palkinto 19 maalilla - Esa Nissinen | Wilmert

 

Tilastoja Talvijalkapallosta:

» 42 ottelua

» 132 pelaajaa

» 1267 liikuntasuoritetta

» Yli 2000 katsojaa peleissä

 

 

Jääkiekon +40 -sarja

 

Tulevaisuudessa yksi vahviten kasvava MAHL -sarja. Vielä hieman synnytystuskia sarjan osalta. Toisaalta pelaajamäärä kasvoi lähes 20%, joten lisäjoukkueet olisivat olleet jo tälle kaudelle mahdollisia. Talvijalkapallon tapaan kerran kuukaudessa pelattava sarja, jossa kiekko tekee työn ja takakarvaus on jätetty vähemmälle. Viihdyttävintä jääkiekkoa MAHL -sarjoista, kiukkupuuskat, huuruun vetämiset ja turhat naukumiset on jätetty sikseen kun isännät nauttivat laatuajasta. Team 70´s pokkasi ylivertaisella esityksellä, ja rosterilla jo toisen +40 sarjan mestaruuden, pieni särö täydellisessä kaudessa oli yksi tappio, joka oli samalla kauden päätöspeli.

 

Reino -palkinto 24 pisteellä (9+15) - Sami Heinikainen | HC Crusaders

 

Tilastoja Jääkiekon +40 -sarjasta:

» 18 ottelua

» 74 pelaajaa

» 533 liikuntasuoritetta

» Yli 1000 katsojaa peleissä

 

 

TALVITURNAUKSET - TAPAHTUMAT

 

Talvikausi on MAHL:ssa kesää kiireisempi, kesällä on tunnetusti viikonloput pyhitetty perheelle ja levolle, talvikaudella ei aina näin ole. Talvelle 2013-2014 lisättiin siis avoimia jää- ja salibandyvuoroja liikkujien iloksi, lisäksi MAHL Korttelikerho starttasi syyskuussa. Kerhoa jatketaan vielä toukokuun puoliväliin ja se on suunnattu 4-12 -vuotiaille tytöille ja pojille.

 

MAHL on lisäksi laajentanut itsekehittämänsä reaaliaikaisen tulospalvelun (Turnauspiste.fi) käyttöä muihinkin kuin itse järjestämiin tapahtumiin. Tälläisiä kauden aikana olivat mm. Sotilas Urheilun kiekkokisat "Patria Cup" syyskuussa. Lisäksi kevätjäille maaliskuussa on luvassa Poliisien SM-kiekkoa 1.-2.4.2014 ja heti perään Psykiatristen sairaaloiden SM-kiekko 4.-5.4.2014. MAHL on mukana turnausjärjestelyissä.

 

Salibandyn Keidas Cup 18.1.-15.3.2014

 

Uudenlainen lähestymistapa MAHL Cup -muotoisiin turnauksiin kokeiltiin Rantakeitaan areenalla kevät-talvella 2014. Perusajatus oli lisätä salibandyn kiinnostavuutta ja uusien joukkueiden mukaantuloa MAHL sarjoihin. Nyt joukkueilla oli mahdollisuus tehdä "pelaajasiirtoja" kesken kauden ja kokeilla uusia variaatioita vaikka tulevaisuus silmälläpitäen. Cup -järjestelmä tosin oli toimivuudessaan armoton, sillä alkulohkopeleissä ei ollut varaa testailla, mikäli aikoi jatkolohkoihin edetä. Näin kävi muutamallekkin kärkijoukkueelle, oppia haettiin tuleville vuosille.

 

Keidas Cup on päättyi loppuhuipennukseen, jossa neljän joukkueen finaaliturnaus ratkesi Team KalU:n voittoon. Tiukka lopputurnaus päättyi "tuomarivirheen" avustamana, kaikesta huolimatta ansaittuun Team Kalun mestaruusjuhliin. Team KalU nappasi näin ollen ensimmäisenä joukkueena Keidas CUP mestaruuden itsellensä. Pioneeri mestari, joka osasi ottaa kannusta kaiken irti!

 

Tilastoja Keidas Cup:sta:

» 30 ottelua

» 182 pelaajaa

» 727 liikuntasuoritetta

» 1200 katsojaa peleissä

 

WHL Lammikkolätkäturnaus 15.2.2104

 

Nostalgian havinaa oli havaittavissa helmikuisena lauantaipäivänä Mikkelin torilla. 16 joukkuetta ja 80 pelaajaa kokoontui ensimmäiseen lammikkolätkäturnaukseen. Nyt oli luvan kanssa mahdollista kaivaa nurkista puumailat ja perinteiset VM:t. Suomen nimellinen talvi teki tepposia perinteisille jääkentille, mutta onneksi Mikkelin torin jääpäite oli kaupungin kulttuurin näkökulmasta pidetty kunnossa turisteille. Turnauksen jälkeen sen kuntoa sai arvuutella? Pelit pelattiin lohkoitttain ja vain parhaat jatkoivat eteenpäin välieriin ja aina finaaliin. Finaalissa kohtasivat Jääkiekko vs. Salibandy. Hieman yllättäen, tai sitten paremmin epätasaisuuden kampitti salibandy, sillä Crushers (LA Lightning) korjasi finaalissa potin ja lähti miehissä voimin nauttimaan turnauskumppanin eväitä.

 

Tilastoja WHL Lammikkolätkästä:

» 27 ottelua

» 80 pelaajaa

» 297 liikuntasuoritetta

» 3240 katsojaa peleissä

 

 

Futsalin PMT 12.4.2014

 

Uusi PMT laji jo aiemmin järjestettyjen yhteyteen. 6 joukkueen yksipäiväinen turnaus kokoaa vihreänveran sankareiden lisäksi mukaan myös aitoja futsalheeboja. Laji on kevyt vertaus beachsoccerille, sillä pelaajakoostumus kentällä on sama kuin rantafudiksessa. Kaudella 2011-2012 MAHL talvifudis-sarjana toimi juuri futsal, joten pelimiehiä Mikkelin alueelta kyllä varmasti löytyy, tiedä vaikka Futsal vielä joskus MAHL -sarjaksi palaisikin?

 

Tilastoja Futsal PMT:stä (luvut osittain arvioita):

» 15 ottelua

» 50-60 pelaajaa

» 300-330 liikuntasuoritetta

» 200-700 katsojaa peleissä

 

KORTTELITOIMINTA

 

MAHL Korttelitoimintaa laajennettiin syksyllä 2013. Perinteinen Juniori-Jukureiden ja MAHL yhteishanke Korttelikiekko (joulu-maaliskuu) sai lisäkseen perinteisen moniliikuntakerho - Korttelikerhon. Jokaviikottainen (loma-ajat lepäillään) kahden tunnin liikuntakerho on suunnattu 4-12 -vuotiaille tytöille ja pojille. Toiminta on matalankynnyksenliikuntaa ja korttelikerho toimiikin erinomaisena mahdollisuutena lapsen ensimmäiseksi ohjatuksi liikuntakerhoksi. Kerhon toimintakauden aikana pyritään tutustumaan mahdollisimman moneen eri lajiin sisällä ja ulkona. Jalka-, pesä-, kori- ja lentopallot, sekä suunnistus, kiekko/luistelu, mäenlasku ja keilaus on mukana lajikokeiluissa. Uimassa on käyty ja myös hiihtämässä, sekä mäenlaskussa. Melkoista touhua siis ja monipuolisesti. Kevään päättää aikanaan yleisurheilupäivä.

 

Korttelitoiminnan perusidea on toimia tukitoimena alueen kilpaurheiluseuroille, korttelikerhossa liikutaan monipuolisesti ja kokeilemisen kautta haetaan tuntumaa aikanaan tehtäviin lajivalintoihin. Lapsille sisäliikunnassa temppurata, sekä eri leikit ja hipat ovat kuitenkin kestomenestyjiä, miksi ei ohjaajillekkin? Korttelikerhoon on osallistunut kauden aikana yli 80 lasta.

 

Korttelikiekkoa pelattiin ulkojäiden armoilla vaihtelevasti, mutta maaliskuun lopputurnauksessa oltiin jo hallissa. Mukana korttelikiekossa on ollut 190 lasta aina Mäntyharjua, Ristiinaa ja Hangastenmaata myöten.

 

MAHL on kasvamassa pikkuhiljaa Etelä-Savon suurimmaksi myös junioriseurana. Kun korttelitoiminta ja WHL Leirit lasketaan yhteen niin lähes 400, 4-12 -vuotista lasta liikkuu säännöllisesti tai kausiluonteisesti MAHL:ssa.

 

 

KIITOKSIA MAHL TOIMINTAKAUDESTA 2013-2014!

 

Mikkeli 21.3.2014

 

pj. Pasi Pippuri                      tj. Tuomas Anttonen

pasi(at)mahl.fi                       tuomas(at)mahl.fi

 

 

TULE MUKAAN MAHL YHTEISÖÖN

 

Yhteystiedot:

 

Tuomas Anttonen

tuomas(at)mahl.fi

0458726800