WIN THE RIGHT GAMES, HYDO +40 JÄÄKIEKON MESTARUUTEEN
Sunnuntai, 02 Huhtikuu 2023 14:40

uutinen hydo

Talvikauden viimeinenkin pytty löysi tänään omistajansa kun jääkiekon +40 sarja saatiin päätökseen. Hankkija ja HydO raivasivat tiensä finaaliin, jossa nähtiinkin erittäin huima ottelu. Voitosta voittoon porskuttanut Hankkija joutui antautumaan tärkeimmässä ottelussa ja HydO pääsi nostelemaan pokaalia. HydO:n Toni "Pulkka" Pulkkinen teki kovan tempun kirjauttamalla nimensä salibandy liigan, jääkiekko liigan sekä jääkiekko +40 sarjan pysteihin.

Sijoituspeli 5-6 Vanhat Pukit - MAHL +40 | 11-4

Päivän ottelut alkoi taistelulla alakerran sijoista. Todella kapoisella rosterilla operoinut MAHL jäi Vanhoja Pukkeja vastaan jyrä alle Pukkien takoessa taululle kaksinumeroiset. Pukit pelasivat kelpo otteluita läpi kauden ja jäi lopussa vain yhden pisteen päähän paikasta välierään. MAHL:n keräilyjoukkueen kausi ei ollut ruusuilla tanssimista, mutta uutta oppia jääkiekosta ja liikunnan riemua oli silti tarjolla jokaisessa ottelussa. Etenkin maalivahti Sami Stolt maalilla sai hikoilla jokaisessa ottelussa ja kirjauttikin kauden aikana itselleen yli 300 torjuntaa.

Välierä Hankkija - Virve40 | 6-2

Hankkija aloittaa tuttuun tyyliinsä ottelun erittäin vahvasti ja maalaakin ottelussa heti ensimmäisessä vaihdossa hyvässä kevät terässä olevan Paasosen toimesta. Pienen suvantovaiheen Hankkija onnistuu toistamiseen maalinteossa tällä kertaa maalinteossa naftalista kaivettu Ahvenainen. Hankkija jatkaa painostamista ja Virve onnistuu vain tekemään satunnaisia harppuunahyökkäyksiä. Hankkija maalaa ensimmäisen erän aikana vielä kolmesti ja ottelu Virven osalta tilassa viimeinen sammuttaa valot. Liekkö ollu game changer pelissä kun Pippuri saa komposiittiä kaulan seudulle ja tämän menee tuomareilta täysin ohi, se jääköön arvoitukseksi. Toinen erä menee enemmän tai vähemmän pelailun puolelle eikä Virve onnistu juurikaan kiriä rakentelemaan. Hankkija ansaitusti finaaliin.

Välierä HydO - Observis HC | 8-6

Todella tiukka ottelu oli odotettavissa ja sellainen siitä saatiinkin. Runkosarjassa molemmat voittivat toisensa kertaalleen, mutta tiukassa paikassa HydO oli terävämpi. Läpi koko ottelun mentiin kissa ja hiiri leikkiä kun maaliverkot pöllysivät tasaiseen tahtiin molemmissa päissä. Ensimmäiselle erätauolle mentiin todella tiukassa tilanteessa HydO:n johtaessa 6-4. Observis pääsee ylivoimalle heti erän alkuun ja käyttää tilanteen hyödyksi Jämsän osuessa. Kuitti tähän tulee kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa kun Matikainen vie taas HydO:n kahden maalin karkumatkalle. Oksanen herättelee vielä Observiksen taistoon mukaan ja tuo joukkueensa maalin päähän. Observiksen hyvistä paikoista huolimatta HydO pitää pintansa ja Pulkkinen lyö loppulukemat 8-6 viimeisellä minuutilla. HydO:n ehdottomat tähdet ottelussa Pauli Homan 2+3 ja Toni Pulkkinen 3+3.

Finaali Hankkija - HydO | 6-4

Kaksi ehdottomasti parasta joukkuetta kohtasivat finaalissa niin kuin kuuluukin. Ilman suurempaa painetta altavastaajan roolissa otteluun lähtenyt HydO järjesti pienoisen pommin voittamalla Hankkijan. 11 ottelua putkeen voittanut Hankkija koki kauden ainoan tappionsa karulla hetkellä. If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen ja Win the right games sopinee tähän. Pelin virtaus oli todella kova ja molemmissa päissä nähtiin hyviä tilanteita. Ensimmäinen maali näki päivänvalon 9:25 kun Homan-Kokkonen-Pulkkinen namutteli highlait tasoisen osuman, Four passes break any defence. Heti maalin jälkeen ylivoimalla yleensä tuhoja tehnyt Hankkija pääsee kokeilemaan ylivoimaansa, mutta HydO kestää paineen. Ajassa 12:23 HydO siirtyy 2-0 johtoon kun Paasosen rannari kaarelta painuu yläkulmaan. Näissä lukemissa mennään erätauolle. HydO maalaa toisessa erässä suoraan aloituksen jälkeen Suomalaisen toimesta ja siirtyy hieman turvallisemman tuntuiseen 3-0 johtoon. Hankkija rupeaa saamaan enemmän ja enemmän juonesta kiinni ja 18 minuutin kohdalla Hankkija maalaa 30 sekunnin sisään kahdesti ja peli on täysin elossa taas. Kauaa ei kerkeä Hankkija maalin päässä roikkumaan kun Haidak vie HydO:n jälleen kahden maalin karkumatkalle. Hankkija tulee vielä kun Ruuth napauttaa seuraavaan vaihtoon Hankkijan kiinni perävaloihin. Hankkijan painaa hurjana päälle, mutta aika digitaaleissa juoksee kovaa vauhtia. Lopullinen ratkaisu nähdään kun Homan maalaa ajassa 27:13 ja minuutin kulutta uudestaan. Hankkija kaunistelee vielä lukemia yhdellä osumalla, mutta se on laihahko lohtu.

Kesäkausi 2023 täynnä toimintaa:

Kesä 2023 pitää sisällään niin tuttuja sarjoja Salibandyn kesäsarjan ja Jalkapallon Rautaliigan osalta kuin pienen tauon jälkeen palaavan Beachsoccerin. Myös tutut ja uudet turnaukset tuovat kesälle mukavaa vaihtelua lomailun keskelle. Lue lisää täältä mitä kesä tuo tullessaan ja ilmoita joukkueesi mukaan sarjoihin.