SALIBANDY RUNKOSARJA PÄÄTÖKSEEN - TOSIPELIT KÄYNTIIN
Torstai, 02 Maaliskuu 2023 09:38

weikkoste muuri 

Runkosarja on nyt saatu päätökseen ja on aika tulos tai ulos pelien. Liigasta seitsemäs joukkue tipahti alas divarin puolen puolivälieriin ja tippuja oli jopa hieman yllättäen Team KalU. Verkkoverstas ja Ahmat menivät puolestaan suoraan välieriin odottelemaan vastustajia pareista Hazard-Huru-Ukot ja Alapiha-Weikkoset. Divarin puolella kaikki joukkueet pelaavat puolivälierät. Kaikki sarjat pelataan paras kolmesta systeemillä. Liigassa runkosarjan pistepörssin kirjautti itselleen Jere Liukkonen, pisteen erolla Saku Pulkkiseen ja J-P Tiusaseen. Divarin puolella Olli Waris otti pistepörssin kärkipaikan.

 

Pudotuspelien ohjelmat on laitettu nettisivuille näkyviin ja pelit alkavat perjantaina 10.3 divarin puolivälierillä.

 

Tulokset:

 

  8 40 03.03.2023 18:00 h   -   1 - 4
 
  8 41 03.03.2023 18:40 h   -   3 - 11
 
  8 42 03.03.2023 19:20 h   -   4 - 9

 

  8 40 03.03.2023 20:00 h   -   11 - 1
 
  8 41 03.03.2023 20:40 h   -   3 - 4 (SO)
 
  8 42 03.03.2023 21:20 h   -   3 - 2

 

Raportti:

 

Viimeinen kierros ei suoraan sanottuna suurempia tarjonnut ja suurimmassa osassa otteluissa oli todellinen sunnuntai meininki, vaikka panoksia muutamassa pelissä olikin. Suurin panos oli varmasti Huru-Ukkojen otteluissa kun Hurut tarvitsivat kaksi pistettä illan otteluista ottaakseen paikan liigan puolivälierissä. Hurut myös lunastivat paikan voittamalla Weikkoset hyvällä esityksellä 4-1. Toisessa pelissä Verkkoverstasta vastaan ei sitten ollut enää palaan. Ensimmäinen erä meni vielä tasaisissa merkeissä, mutta toisessa erässä Verkkoverstas kaasutteli todella selkeään voittoon. Tällä voitolla myös Verkkoverstas nousi Hazardin ohi toiselle sijalla ja otti paikan välierissä.

 

Divarissa Pöyryn Pantterit kylvetti ilman vaihtomiehiä pelanneen Domin todella rumasti. Kyynaamat puolestaan meinasi kellistää Pantterit, mutta viime minuuteilla Pantterit puski tasoihin ja veivät ottelun rankkareilla. Viimeisessä pelissä Dom laittoi Kyynaamat todella koville ja joukkue joutuikin tekemään täyden työn pisteiden eteen.

 

Pudotuspelit liiga:

 

Team A-H-M-A suoraan välieriin

Voitti runkosarjan ja tulee puolustamaan mestaruuttaan kynsin ja hampain. Erittäin vaikea voitettava, mikäli saa ihanne rosterin peleille.

 

Verkkoverstas suoraan välieriin

Kokeneet ketut pyörittelee palloa erittäin taitavasti. Kovin haastaja Ahmoille, mutta iskukyky riippuu todella paljon myös miten paljon ukkoja saa peleihin jalkeille. Viime pelit mennyt aika kaposella pelaaja määrällä.

 

Alapiha - Weikkoset

Weikkoset välillä aiheuttaa pienoista ongelmaa kovalla liikkeellään, mutta taito ei vaan aivan riitä kölläyttämään Alapihaa. Runkosarjan ottelut Alapihalle maalierolla 21-5 ja taisi tasonmittauksessakin tulla rajusti nenään. Alapiha jatkoon otteluvoitoin 2-0.

 

Huru-Ukot - Hazard

Pieni yllätys momentti voi ottelussa olla ja parhaana päivänä Hurut voi yhden ottelun Hazardilta viedä, mutta siihen tarvitaan kyllä maksimaalinen suoritus. Hazard puolustaa vaan tällä kaudella aivan liian hyvin. Hazard jatkoon otteluvoitoin 2-1.

 

Pudotuspelit divari:

 

Haipro - Dom

Runkosarjan voittaja kohtaa jumbon. Erittäin vakuuttavasti koko kauden porskuttanut Haipro tulee olemaan tyly isäntä. Domille jää tässä kiusaajan rooli ja varmasti pystyykin kiusaamaan mikäli vaihtopenkille joukkue saa hieman lisää täytettä. Haipro jatkoon otteluvoitoin 2-0.

 

XAMK - Minttusilmät

Varttuneemmat pelaajat XAMK:lla on selvästi kevään miehiä. Hyvässä voittoputkessa vaeltava XAMK on varmasti kova pala Minttusilmille. Minttusilmien peli toki myös parantui runkosarjan loppua kohden. Mikäli Minttusilmät käyttää maalipaikkansa hyvällä prosentilla hyödyksi voi se kairata tästä parissa voiton, mutta siihenkin tarvitaan paras suoritus. XAMK kuitenkin jatkoon otteluvoitoin 2-1.

 

Pöyryn Pantterit - Kyynaamt

No nyt on tiukka pari, varmasti tulee olemaan se kaikista tiukin. Tässäkin parissa isossa roolissa illan rosteri. Kyynamoilla on ollut pelaajia hyvin läpi kauden, kun taas Panttereiden illan rosterit on vaihdellut hurjasti. Mikäli paras kokoonpano on paikalla voi Pantterit tästä jatkoon mennä. Suoraan kahdessa ottelussa tuskin poikki menee tämä sarja. Laitetaan sarja Panttereille otteluvoitoin 2-1.

 

Team Kalu - Viivelähtö

Varmaan suurin kysymys on riittääkö KalU:lla moti pelata divarin pytystä ja saako se pelaajia paikalle. Mikäli pelaajia ja motia löytyy ei ole epäselvyyksiä kumpi sarjan vie. Molempien joukkueiden kausi meni hieman mollivoittoisissa merkeissä. Divarissa Viivelähtö pelasi erittäin tiukkoja pelejä, mutta aivan ei jänne kestänyt peleissä loppuun asti ja joukkue jäi häntäsijoille. Laitetaan sarja KalU:lle kokemuksen turvin suoraan 2-0.