SALIBANDY-LIIGAN RUNKOSARJAN VOITTAJA SELVISI
Perjantai, 24 Helmikuu 2023 14:52

hazard 

Perjantai-illassa ruvettiin pistämään liiga-salibandya pakettiin usean joukkueen saadessa runkosarja-urakkansa päätökseen. Runkosarjan voittajan paikan nappasi odotetusti itselleen sarjaa dominoinut Team A-H-M-A. Mutta vielä jäi runsaasti jännitettävää viimeiselle tynkäkierroksellekin, jossa lopullisesti selviää suoraan välieriin menevä sarjakakkonen sekä divarin pleijareihin jokerina tippuva liiga-jumbo!!

 

Tulokset:

 

  7 34 24.02.2023 18:00 h  Team KalU - Huru-Ukot  5 - 4
 
  7 35 24.02.2023 18:40 h FB Alapiha  - Huru-Ukot 9 - 0
 
  7 36 24.02.2023 19:20 h Team KalU  - Verkkoverstas  3 - 5
 
  7 37 24.02.2023 20:00 h  FB Alapiha -  Team A-H-M-A 5 - 8
 
  7 38 24.02.2023 20:40 h FC Hazard  -  Verkkoverstas 5 - 4 (SO)
 
  7 39 24.02.2023 21:20 h FC Hazard  -  Team A-H-M-A 1 - 5

 

 

Raportti:

 

Team A-H-M-A:

AHMA on saanut luotua dynastian MAHLin salibandy-liigaan, eikä meno osoita hyytymisen merkkejä. Joukkue lähti vahvoista asemista runkosarjan viimeisiin peleihinsä, ja varmisti runkosarjan voiton lähes näytöstyyliin. FB Alapiha aseittui ensimmäiseksi vastustajaksi, matsissa mentiin päästä päähän ja taottiin maaleja lähes vuoron perään. Lähes. Ahmat oli kuitenkin maalinteko kisassa parempi luvuin 8-5. Illan päättäneessä pelissä vastaan tuli liigakakkosen paikalta FC Hazard. Ensimmäisen erän verran peli oli äärimmäisen tarkkaa molemmin puolin, ja ensimmäinen maali nähtiin vasta ekan erän viime sekunneilla, ahmojen toimesta. Hazard kuitenkin kuittasi osuman heti toisen erän alkuun, mutta sitten ahmat vaihtoi vaihdetta ja karkasi selkeään 5-1 voittoon. Illan hahmoina viisi pistettä paukuttanut Saku "on se Sonni" Pulkkinen sekä palloja nilkallaan yläkulmasta napsinut maalivahti Antti Pänkäläinen.

 

FC Hazard:

Hazard lähti illasta hakemaan varmistusta runkosarjan kakkossijaan, joka oikeuttaa suoraan välieräpaikkaan. Mutta illan vastustajat olivat kovimmat mahdollisimmat. Ensin vastaan kakkos-siasta kovimpaan haastava Verkkoverstas. Tutut harjoitusvastustajat tarjosivatkin illan viihdyttävimmän ottelun jossa, riitti vauhtia ja tilanteet vaihtelivat tiheään, oli jopa hieman havaittavissa oikeaa tunnettakin molemmilta joukkueilta. Ottelu päättyi lopulta 4-4 lukemiin ja rankkariskabassa ratkaisun teki Mikko Haverisen jäätävän kylmä yläkulma sijoitus. Hyvällä boogiella joukkue lähti myös sarjajohtaja Ahmoja vastaan, pisteet olisivat tarpeen Verkkoverstaan jahistaessa likellä. Kutakuinkin ensimmäisen erän Hazard tarjosi kovan vastuksen Ahmoille, mutta toisessa erässä Ahmat karkasivat ja voittivat 5-1 luvuilla. Illan päätteeksi Hazard kakkosena 23 pisteellä, mutta Verkkoverstas vain pisteen perässä ja heillä on vielä kaksi peliä jäljellä...

 

Verkkoverstas:

Komentaja Sinkon luotsaama Verkkoverstas luotti tänään pelaajien määrän sijasta laatuun. Vaihtopenkki ei pullistelut, mutta paikalle oli saapunut vain kaikkein kovimmat pelimiehet. Joukkueen tähtäimessa runkosarjan kakkos-sija. Ku ykköseksi ei enää mahkuja ollutkaan. Ensimmäiseksi vastaan Team KalU, jonka voisi sanoa kaatuneen ns.peruspelailulla mukavasti 3-5. Toisena vastassa sitten liigan kakkospaikkaa hallussa pitävä FC Hazard. Raivokkaan spektaakkelin jälkeen ratkaisua lähdettiin hakemaan rankkariskabasta. VV joutui taipumaan Hazardille, mutta tilanne ei näytä pahalle. Illan matsien jälkeen Hazardin pelit on jo pelattu, mutta Verstaalla on vielä kaksi peliä jäljellä...ja Hazard on vain pisteen päässä.

 

FB Alapiha:

Alapihakin lähti ohkaisella rosterilla päätöskierrokselleen kun osa joukkueen tähtipelaajista lähti doka.... siis pilkkikisoihin. Mutta laatuhan se on mikä jälleen puhuu. Illan eka vastustaja hassuteltiin nurin peräti 9-0 luvuin!! Sarjakärki Ahmatkin joutuivat todella tiukille kun Alapihan syöttökuviot jauhoivat puolustuksen kaffelle kerta toisensa jälkeen. Valitettavasti muutama veto meni seinillekin, niiden verran Ahmat oli parempi tänään. Illan pisterohmu oli Alapihan Jere "jeti" Liukkonen joka naputteli kahteen peliin 4+5 tehot. Joukkueen runkosarja päättyi 22 pisteeseen ja neljänteen sijaan, mikä tulee joukkueen sijoitukseksi jäämäänkin.

 

Team KalU:

Kalun otteet ovat kauden mittaan olleet yllättävänkin vaihtelevia, löysiä esityksiä on ollut liikaa, mutta välillä kuitenkin nähdään pilkahduksia entisestä kovuudesta. Tällä kertaa esityksessä ei ollut mitään hävettävää ja joukkueen pelillinen johtaja Olli Matilainen oli saanut joukkueen mainioon vireeseen. Illan avausottelussa asettui vastaan Huru-ukot. Ottelu aaltoili päästä päähän ja maaleja tehtiin molempiin päihin tasatahtiin. Viimeisen niitin iski kuitenkin Eetu Hölttä ja Kalu vei pisteet nimiinsä. Verkkoverstasta vastaan joukkue taisteli urhoollisesti, Verstaan hallitessa palloa, Kalun hyökkääjät sinkoutuivat kuin vihreät ohjukset vastahyökkäyksiin, varsinkin Tino Mutka tuntui luovan vaaraa tänä iltana erityisen paljon. Kuitenkaan joukkueen viimeistely ei ollut ihan viimeisen päälle Verstasta vastaan, vai oliko se vain Verstaan maalivahti Aatu Nenosen loisto-otteet, mitkä pitivät Kalun maalimäärän kurissa. Lopulta 3-5 tappio Verstasta vastaan. Pakko nostaa vielä esille Kalun maalivahti Juuso Kekkonen, torjuntaprosentit ei imartele, mutta mies esitti ison nipun kovan luokan torjuntoja. Kalun pelitkin oli runkosarjan osalta tässä, pisteen verran jumbosijaa edellä, jossa tällä hetkellä majailee Huru-ukot, mutta Huruilla on vielä kaksi peliä pelaamatta...

 

Huru-Ukot:

Hurujenkin otteilla on tapana kovasti vaihdella illan mukaan, parhaimmillaan pistää kovan kovaa vastaan kenelle tahansa, heikoimmillaan sitten ei. Tällä kertaa ei hirveän hyvin kulkenut. Illan avausottelussa joukkue kohtasi Team KalUn, jonka kanssa Hurut taistelevat liigan jumbopaikasta. KalU heilutti tahti puikkoa, mutta Huru-Ukot hyvin roikkuivat perässä, mutta joutuivat lopulta taipumaan Kalun viime hetkien maalille. Toisessa matsissa vastaan asettui Alapiha, jonka pelityyli ilmeisesti on myrkkyä Huruille, rumaa jälkeä oli joukkueiden edellinen kohtaaminen, ja vielä vähän rumemmat lukemat oli tänään. Pakko kyllä antaa tunnustusta Alapihan maalivahdille, Tiilikan Antille, joka oli kyllä tänään hemmetin kovassa vireessä, sillä Hurut kuitenkin pyssytti kohti Alapihan maalia 20 kertaa. Hurut majailee sarjajumbona, mutta kaksi matsia on joukkueella jäljellä, Weikkosia ja Verkkoverstasta vastaan, ja vain piste eroa Team KalUun. Joukkue kyllä parhaimmillaan pystyy napsimaan tarvittavat pisteet ja omaa "yllätyspotentiaalia" pleijareitakin miettien, mutta se kyllä vaati koko jengin paikalle, ja parhaimmilleen.