SHARKSIT JATKAVAT PUUMALIIGAN KÄRKIPAIKALLA
Sunnuntai, 05 Helmikuu 2023 11:02

PL riusäbä

Lauantaina ei Puumaliigan osalta yllätyksiä nähty, vaan pelit jatkuivat suhteellisen tasaisina. Sharksit jatkaavat porskuttamista sarjan kärkipaikalla Saimaan ja Uunojen hengittäessä niskaan. Sarjataulukon nelos ja vitos paikalla olevat Säbäcatsit ja Riusäbä ovat onnistuneet parantamaan omaa peliään huimasti joka kierroksella ja aikanaan jos puolivälieriin pääsevät, tulevat nämä joukkueet olemaan kelle vaan kova vastus kohdattavaksi. Sarjataulukossa kutos paikkaa pitävät Pinkit Puumat perässään Wisu, KaPa-51 ja JiiKoo Hurjat.

Seuraavat Puumaliigan runkosarjan pelit pelataan jo parin viikon päästä lauantaina 18.2. klo 10:00 alkaen Rantekeitaalla.

UuNo vs JiiKoo Hurjat 4-1

Heti ottelun alkuun Uunot rymistelevät pallon kanssa Jiikoon maalille, mutta Jiikoo on hereillä ensi sekunneista alkaen eikä Uunot pääse yllättämään Jiikoota. Myös Jiikoo saa erän alkuun muutaman hyvän maalipaikan rakennettua, mutta Uunojen maalia vartioiva Johanna Pekkanen venyy pallon eteen. Ottelun seitsemännellä peliminuutilla Carina Calenius murtautuu Jiikoon puolustuksen läpi ja iskee pallon verkkoon siirtäen Uunot ottelussa 1-0 johtoon. Jiikoo ei Uunojen avausmaalista masennu, vaan rakentaa aktiivisesti hyviä tasoitusmaalin paikkoja. Molemmissa päädyissä maalivahdit tekevät kuitenkin tarkkaa työtä, eikä maaleja synny enempään ekaan erään.

Toinen erä alkaa puolestaan Jiikoolta räväkästi ja Päivi Oinonen laukoo taululle lukemat 1-1. Jiikoon tasoituksen jälkeen tilanteita riittää molemmissa päissä, mutta maalivahdit siivoaa tarkasti kaikki pallot. Ajassa 20.14 Uunot pääsee kasvattamaan johdon 2-1 pallon pomppiessa Minna Haapasen lavasta Jiikoon maaliin. Erän loppu puolella Milla Okkonen kasvattaa lukemia 3-1 ja ottelun viimeisen peliminuutin käynnistyessä Johanna Rapo viimeistelee vielä Uunoille 4-1 voiton.

Säbäcats vs UuNo 1-4

Säbäcats alottaa pelin Uunoja vastaan vahvasti. Ottelu ei ennätä vanheta kahta minuuttiakaan, kun Vilma Kyllönen laukoo Säbäcatsien avausmaalin. Uunot antavat kuitenkin heti avausmaalin jälkeen painetta Säbäcatseille, mikä lopulta poikii tasoitusmaalin Maria Utin toimesta. Erän lopulla Uunot pääsevät juhlimaan maaleja vielä kahdesti, ensin Anu Tillanen iskee lukemat 1-2 ja perään Minna Haapanen 1-3.

Toinen erä alkaa siis lukemissa 1-3. Peli pyörii tasaisesti molempiin päihin Säbäcatsien hakiessa kavennusta ja Uunojen puolustaessa johtoaan. Viiden minuutin pelaamisen jälkeen Johanna Vesanto onnistuu kasvattamaan lukemia Uunojen hyväksi 1-4. Säbäcatsit eivät pysty hyvistä paikoista huolimatta enää ottelusta nousemaan rinnalle ja ohi, ja lopulta nämä jäävät myös ottelun loppulukemiksi.

JiiKoo Hurjat vs SBS Saimaa 0-4

Saimaa ottaa heti ottelussa kuskin paikkaa ja pääsee pyörittämään peliä Jiikoon päädyssä. Essi Puhakainen saa avattua Saimaan maalitilin lähes neljän minuutin pelaamisen jälkeen ja heti perään Nina Mutikainen kasvattaa lukemat 0-2. Vielä ennen erätaukoa Essi Puhakainen kasvattaa lukemat 0-3.

Toiseen erään Jiikoo herää paremmin peliin mukaan ja peli selvästi tasoittuu, maalit ovat kuitenkin tiukassa molemmissa päädyissä. Ottelun viimeisen viiden minuutin käynnistyessä Essi Puhakainen iskee hattutempulla taululle lukemat 0-4 ja pisteet matkaavat Savonlinnaan.

Pinkit Puumat vs Säbäcats 0-4

Säbäcatsit ottavat näpsäkän alun ottelulle ja laukoo ensimmäiseen minuttiin lukemat jopa kahteen nollaan, ensin Asta Kuronen iskee avausmaalin ja perään Sanna Korhonen kasvattaa johdon 0-2. Sähäkän alun jälkeen ottelu jatkuu tasaisempana ja Puumatkin pääsevät pari kertaa rakentamaan maalipaikkoja. Hetki ennen ensimmäisen erän loppua Mimmi Ahonen iskee lukemat 0-3 Säbäcatsien hyväksi.

Toisessa erässä tunteet alkavat lämpenemään ja molemmilta joukkueilta pelistä katoaa idea, ja peli muuttuu puolin ja toisin sähellyksen puolelle. Kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen Säbäcatsit saavat kasattua omaa peliään ja Asta Kuronen pääsee kasvattamaan johdon ja samalla iskemään taululle loppulukemat 0-4.

SBS Saimaa vs KaPa-51 3-2

Saimaan ja Kapan välinen ottelu alkaa todella tasaisena. Saimaa pääsee piirun verran enemmän rakentelemaan paikkoja ja lopulta avausmaalikin syntyy Nina Mutikaisen toimesta ajassa 5:50. Maali jää ainoaksi ensimmäisessä erässä ja toinen erä alkaa lukemin 1-0.

Kapa ottaa toisen erän alkuun hyvän aloituksen ja Reetta Junni pommittaa lukemat 1-1. Kuitti Saimaalta tulee kuitenkin saman tien Essi Puhakaisen tehtailemana ja Saimaa siirtyy jälleen johtoon. Muutama minuutti tämän jälkeen Essi Puhakainen pääsee iskemään uudelleen ja johto kasvaa 3-1. Hetki ennen ottelun loppua Anu Hämäläinen kaventaa lukemia vielä 3-2, mutta Kapan epäonneksi aika loppuu kesken ja voitto Saimaalle.

Wisu vs Pinkit Puumat 1-2

Myös Wisun ja Puumien välinen kamppailu käynnistyy tasaisena. Molemmat joukkueet pääsevät hyville maalipaikoille, mutta puolustus kestää molemmissa päädyissä. Ajassa 2:00 Anna Vuori löytää kuitenkin puolustuksesta rakoa ja iskee Wisun johtoon. Enempää ekaan erään tilanteista huolimatta maaleja ei kuitenkaan synny ja erätauolle lukemin 1-0.

Toisessa erässä tasaisuus jatkuu. Vasta ajassa 23:18 Miia Liukkonen pääsee tasoittamaan lukemat 1-1. Tasoituksen jälkeen Puumat pääsevät pelissä enemmän niskan päälle ja hakevat ahnaasti lisää maaleja. Ottelun voittomaali syntyykin Puumille juuri tehokkaiden käynnistyessä Maija Kärkkäisen vedosta.

KaPa-51 vs Riusäbä 2-4

Riusäbä aloittaa pelin vahvasti ja iskee heti ensimmäisen minuutin jälkeen Milla Matilaisen vedosta avausmaalin. Kapa ei kuitenkaan Riun kelkasta tipahda ja pysyy hyvin pelissä mukana. Maalipaikkoja rakentuu molemmissa päissä ja lopulta Kapan Katri Keränen pääseekin tasoittamaan lukemat. Erän loppuun Riu ottaa kuitenkin pari nopeaa hyökkäystä, josta Milla Matilainen iskee lukemat ensin 1-2 ja perään Sanna Pöyry 1-3.

Toisen erän alkuun Kapa pääsee hyville maalipaikoille ja kauaa ei erä vanhene, kun Satu Marttinen kaventaa lukemia 2-3. Kavennuksen jälkeen Riu pääsee koittamaan ylivoimaa, mutta vedot jää uupumaan. Ylivoima antaa kuitenkin Riulle puhtia peliin ja Hanna Kokko pääseekin maalin teon makuun ajassa 24:55. Maali jää ottelun viimeiseksi ja peli päättyy Riun voittoon.

MLI Sharks vs WiSu 12-2

Sharksit pääsevät heti ottelun alkaessa uimaan Wisun maalille ja lukemat 1-0 Eevi Lokan vedosta. Sharksit saavat pari hyvää paikkaa kasvattaa johtoa, mutta vain tolpissa kolisee. Seitsemän minuutin jälkeen pallo uppoaa toistamiseen Wisun verkkoon Veera Pulkkisen toimesta. Perään Wisu saa pari hyvää kavennuspaikkaa, mutta maaliin pallo ei uppoa. Toisin kun Sharkseilla pallo löytää uudelleen, uudelleen ja vielä kerran uudelleen Wisun maaliin Veera Pullkisen, Alma Rikkisen ja Minttu Lokan vedoista.

Toinen erä alkaa Sharksin hyväksi lukemin 5-0. Erän alkuun Wisu tekee huonon vaihdoin ja Sharks pääsee rokottaamaan heti lukemat 6-0 ja perään 7-0. Wisu näyttää kuitenkin, että kyllä Lappeenrannan naisetkin maaleja osaa tehdä ja Henna Ahola avaa Wisun maalitilin ja kaventaa lukemat 7-1. Valitettavasti kavennus ei kuitenkaan paljoa lohtua tuo, kun kaverilta maaleja tulee kuin liukuhihnalta. Loppuun Wisu pääsee vielä toisen kerran maalin teon makuun Anna Vuoren vedosta, mutta se ei paljoa lohduttanut, kun lukemat oli ehtinyt revetä jo 11-2. Lopulta Sanna Hyvönen sinetöi voiton Sharkseille 12-2.

Riusäbä vs MLI Sharks 0-4

Äskeisessä ottelussa maalihanat hyvin avannut Sharks ei kauaa anna pelin kulua, kun taululla on jo lukemat 0-1 Alma Rikkisen maalista. Riu ei kuitenkaan anna Sharksien itseään pelotella vaan on alun takapakista huolimatta hyvin pelissä mukana. Riu ottaakin enemmän puolustavaa pelaamista ja antaa Sharksin liikuttaa palloa. Erän loppu puolella Sharksit onnistuu raottamaan Riun puolustusta ja team Eevi ja Minttu Lokka paukauttaa taululle lukemat 0-2, missä siirrytään myös erätauolle.

Toinen erä on huomattavasti ensimmäistä tasaisempi. Sharksit saa erän alkuun kolmannen maalin tehtailtua Jonna Saalastin toimesta, mutta tämän jälkeen peli tasoittuu. Molemmissa päädyissä nähdään hyviä tilanteita ja tolppien kolinaa, mutta maalit ovat tiukassa. Tehokkaiden lähtiessä käyntiin Sanna Hyvönen kasvattaa Sharksien johdon 0-4, mitkä jäävät ottelun loppulukemiksi.