SALIBANDYN DIVARI LOPPUSUORALLA
Perjantai, 03 Helmikuu 2023 20:21

waris lahtinen

Divarissa loppu rupeaa jo häämöttelemään ja otteluita ennen pudotuspelejä on jäljellä on yhdeksän kappaletta. Haipro porskuttaa edelleen kärjessä, mutta Panttereilla ainakin saattaa olla tähän vielä sanansa sanottavana. XAMK on myös selvästi kevään joukkue ja porskuttaakin hyvässä voitto putkessa. Erittän maukas kevät tulossa. Ensi viikolla liigan vuoro liukastella parketilla.

6 30 03.02.2023 19:20 h   -   3 - 1

6 31 03.02.2023 20:00 h   -   6 - 7 (SO)

6 32 03.02.2023 20:40 h   -   2 - 6

6 33 03.02.2023 21:20 h   -   1 - 5

Raportti ke:

Keskiviikon kierroksen raportin tarjoilee Pöyryn Panttereiden osalta Hirvensalmen oma kultakynä.

Niemen suonenvetoilta palautti Pantterit tuplavoittojen tielle. Pantterit jatkoivat rymistelyään sählykentillä keskiviikon kierroksella, jossa vastaan asettuivat Dom Sports Academy ja Kyynaamat. Ensimmäinen ottelu Domia vastaan oli sangen hapuilevaa, paikoista ei saatu palloa maaliin oikein kirveelläkään ja lukuisat harhasyötöt omalla alueella aiheuttivat sydämentykytyksiä katsomossa saakka. Dom roikkuikin pitkään maaliin, parin päässä, eikä tasoituskaan kaukana ollut. Nahkea peli pidettiin kuitenkin loppuun asti omissa hyppysissä ja Panttereille 1-4 voitto.

Toiseen peliin asettuikin vastaan divarin kärkipään joukkue, Kyynaamat. Pantterit lähti peliin aivan eri flowlla kuin Domia vastaan, tosin alun hyvä ote meinasi kariutua, kun Joonas Luntta törttöili itsensä jäähypenkille. Kyynaamojen ylivoimavyörytys sai kuitenkin tylyn kolhun, kun Joni Niemi kipitti läpiajoon ja niittasi tyylikkäästi Pantterit alivoimalla 1-0 johtoon. Kyynaamojen kuitti tuli kuitenkin vielä ylivoiman lopuilla ja tilanne 1-1. Tämän jälkeen kentällä ei sitten ollutkaan kuin yksi joukkue, Pantterit liikutti palloa näppärästi pelurilta toiselle ja paikoista painettiin sisään tappavalla tarkkuudella. Niemi porsasteli kaikkien yllätykseksi ottelussa salibandy uransa kautta aikojen ensimmäisen hattutempun ja Pantterit lapioivat täyden pistepotin 7-1 lukemin.

Kuulon mukaan Kyynaamojen peliin valmistautuminen oli mennyt täysin penkin alle eikä joukkue ollut henkisesti valmis hyppäämään askiin. Panttereilta saadun nöyryytyksen jälkeen Dom vielä luuttusi lattiat Kyynaamoilla ja näin joukkue jäi tylysti ilman pisteitä kierroksella.

Raportti pe:

Dom:

Otti ensimmäisessä pelissä hyvän voiton Viivelähdöstä. Turunen avasi joukkueen maalinteon kolmen minuutin kohdalla ja ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähtykkään. Toisessa erässä Dom karkaa kahden maalin karkumatkalle Hämäläisen osuessa, mutta kuitti tähän tulee heti seuraavassa vaihdossa Sirviön toimesta. Erän loppuun mennään maaleitta vaikka molemmilla maalipaikkoja olikin. Paavilainen kaunistelee lukemia vielä erän lopussa tyhjään maaliin. Toisessa pelissä ei rahkeet enää sitten riittänytkään Minttusilmien laittaessa ison vaihteen silmään heti ottelun alussa.

XAMK:

Todella kuuma joukkue tällä hetkellä. Niisti rankkareilla voiton sarjan piikissä olevalta Haipro:lta ja ei ollut kaukana ettei voitto tullut jo normaalilla peliajalla. Joukkueen kärkkyvä pelitapa tuottaa vastustajalle usein ongelmia. Ei esitä ehkä sitä kauneinta pelaamista, mutta mitäs sen väliä kun tulosta tulee. Haipro voiton jälkeen ei antanut Minttusilmien yllättää itseään ja näin jälleen tupla voitto joukkueelle.

Kyynaamat:

Illan kierroksella takaisin voittoihin kiinni, mutta pelin taso heittelee pelinkin sisällä todella paljon. Tulee hyviä hetkiä ja sitten taas ihmeellisiä mustia hetkiä kun ei meinaa pelistä tulla yhtään mitään. Viivelähtöä vastaan hyvällä sykkeellä alkuun ja 2-0 johtoon. Ensimmäisen erän loppuun pieni herpaantuminen ja Viivelähtö punnersi itsensä tasoihin. Toisen erän alussa Lokka vie Kyynaamat 3-2 johtoon ja nämä lukemat kestivät loppuun asti. Haiproa vastaan ensimmäisen erän jaksoi taistella mukana, mutta toisessa erässä Haipron jalka oli vaan liikaa ja ei rahkeet riittänyt haastamaan pisteistä.

Viivelähtö:

Pelaa erittäin tiukkoja pelejä ja pienillä marginaaleilla viime aikana pelit vaan kääntynyt vastustajalle. Perjantainakin pelasi hyvät pelit ja roikkui maalin päässä molemmissa, mutta joutui poistumaan molemmista ilman pisteitä. Molemmat pelit todella vähä maalisia ja Viivelähdöllä puolustaminen pääsääntöisesti on kunnossa. Tehojen puolella vähän kone yskii ja jokaista maalia vastaan joudutaan tekemään todella kova työ. Maalinteko kun rupeaa soljumaan hieman paremmin niin varmasti pystyy yllättämään vielä play-off:ssa.

Haipro:

Tulihan se pieni notkahdus sieltä kovassakin vireessä olevalle joukkueelle. Kyynaamat vielä hoitui kohtalaisen helpostikkin, mutta XAMK aiheutti päänvaivaa koko rahalla. Haipro oli koko ottelun takaa-ajajana XAMK:a vastaan ja näyttikin jo pisteet karkaavan. Putkinen kuitenkin tasoitti ottelun 30 sekuntia ennen loppua. Rankkareilla XAMK oli parempi ja näin katkesi Haipron kuuden ottelun voittoputki.

Minttusilmät:

Tuli ensimmäiseen otteluun todella kovalla hurlumhei meiningillä ja Dom oli helisemässä alusta alkaen. Ensimmäinen erä pysyi vielä tasaisena, Minttusilmien kuitenkin hallitessa tapahtumia. Toisessa erässä hallinta tuottaa tulosta ja Minttusilmät hurjastelee selvähköön 6-2 voittoon. Toisessa pelissä jotain tapahtui vai oliko XAMK vaan liian kova pala, tiedä sitten. Kyllähän Minttusilmät paikkoja sai rakenneltua, mutta vastustaja teki sitten vaan maalit. Minttusilmät väläyttelivät kyllä kierroksella, että tulostakin tulee mikäli palaset loksahtavat mukavasti kohdalleen.