NÄLKÄ KASVAA PUUMALIIGASSA
Sunnuntai, 15 Tammikuu 2023 10:57

PL Junni

Lauantaina käynnisteltiin Puumaliigan kevätkausi pitkän joulutauon jälkeen. Mikään joukkue ei selvästikkään ollut keskittänyt joulutauon aikana treenejä pelkästään kinkun ja suklaan syöntiin, vaan kuvioitakin oli hiottu kuntoon muuallakin kuin tanssilattialla, eikä mailaakaan oltu unohdettu kassiin pölyttymään. Siinä missä monella on joulun jälkeen kevyt ähky päällä, oli avauskierroksella havaittavissa todella nälkäisiä joukkueita. Pisteistä väännettiin tälläkin kierroksella viimeiseen asti ja JiiKookin sai vihdoin pelattua kauden ekan voittonsa! Sanomattakin selvää, että pelit kovenee maaliskuun lopun finaalikierrosta kohden!

Seuraavat Puumaliigan runkosarjan pelit pelataan lauantaina 4.2. klo 10:00 alkaen Rantekeitaalla.

WiSu vs SBS Saimaa 0-2

Tammikuun turnauksen avauspelinä nähdään Lappeenrannan ja Savonlinnan välinen kamppailu pisteistä. Wisu on selvästi opiskellut vastustajan pelitaktiikkaa ja lähtee peliin puolustavana joukkueena. Saimaalle annetaan tilaa pyörittää peliä Wisun päädyssä, mutta maalipaikat pidetään kiinni. Ne pallot mitkä puolustukselta pääsee läpi, hoitaa maalivahti Pia Granqvist varmoin ottein. Myös vastahyökkäyksiä Wisulle aukeaa, mutta Saimaa pitää lappeenrantalaiset aisoissa. Ensimmäiseen erään ei siis maaleja nähdä, joten toiseen erään lähdetään tasatilanteessa 0-0.

Erätauon aikana molemmilla vaihtopenkeillä käy kova ohjeistus ja toisen erän alkuun molemmat joukkueet hakevat ahnaasti avausmaalia. Kahden minuutin pelaamisen jälkeen Saimaan Heidi Venäläinen saa kesytettyä pomppupallon ja laukoo lukemat 0-1. Saimaan avausmaalin jälkeen Wisu pääsee rakentamaan muutaman hyvän tasoituspaikan, mutta vedot jäävät piippuun. Erän puolivälissä Nina Mutikainen upottaa onnekkaan roikkupallon omasta päädystä Wisun maaliin ja kasvattaa johtoa 0-2. Nämä jäävät lopulta myös ottelun loppulukemiksi.

Riusäbä vs WiSu 6-2

Riun ja Wisun välinen ottelu alkaa tasaisempana ja Wisukin uskaltaa ottaa ensimmäisen pelin jälkeen huomattavasti napakammin hyökkäyksiä. Riu kuitenkin painaa päälle, kun höyryjuna ja pääsee heti ottelun neljännellä minuutilla avaamaan maalihanat peräti kolmesti, ensin Sanna Pöyryn osumalla, perään Paula Takalan toimesta ja kolmannen kerran Jenni Häkkisen vedosta. Wisu saa Riun karkumatkasta hyvää herättelyä peliin mukaan ja pystyykin kaventamaan ottelua 3-1 Riina Parkkisen ja Riina Ahvosen työskentelyllä. Ensimmäisen erän loppuun Riu heittää vielä pukukoppimaalin ja tauolle lukemin 4-1.

Toisen erän alkuun RIulle avautuu lisää maalipaikkoja, mutta pallo ei uppoa verkkoon asti. Wisu puolestaan rakentaa tuloksellisen hyökkäyksen ja Jenni Tynkkynen kaventaa lukemat 4-2. Kauaa ei kavennusta juhlita, kun Wisu ottaa jäähyn mailaan lyönnistä ja tarjoaa Riulle ylivoimalla kasvattaa johtoasemaa. Paula Takala iskeekin lukemat ylivoimalla 5-2. Ylivoiman jälkeen puolestaan Riu joutuu alivoimalle väärästä etäisyydestä ja Wisu pääsee hakemaan kavennusta, mutta tuloksetta. Loppuun Milla Matilainen pääsee iskemään taululle lukemat 6-2 ja johdattaa Riun voittoon.

Saimaa vs Riusäbä 9-3

Saimaa aloittaa pelin Riuta vastaa vahvasti ja laukoo jo ensimmäisen peliminuutin aikana lukemat 1-0 Essi Puhakaisen johdolla. Vauhtiin päästessä lukemat kasvavat ensimmäisen kolmen minuutin sisään 3-0 ja sama meno vaan jatkuu. Lopulta lukemat venyvät ekassa erässä aina 5-0 asti, missä lähdetään erätauolle.

Ensimmäisen erän hieman uneliaasti pelannut Riu lähtee toiseen erään paremmalla jalalla ja saa heti erän alkuun hyvän hyökkäyksen päälle. Saimaa käy kuitenkin nopeasti pallo varkaissa ja kasvattaa johtoa Heidi Venäläisen vedosta 6-0. Riu pääsee tilanteen kuittaamaan nopeasti Jenni Häkkisen upottaessa pallon maaliin Heidi Mäntyvaaran esityöstä. Kavennusmaali tuo kaivattua draivia Riun peliin ja toinen maali syntyykin heti perään Milla Matilaisen toimesta. Saimaan Essi Puhakainen kuitenkin lyö kapuloita Riun rattaisiin kasvattamalla Saimaan johtoa 7-2. Loppu ottelu onkin varsinaista kissa-hiiri leikittelyä, kun palloa ujutetaan vuorotellen molemmissa päissä maalivahdin selän taakse. Lopulta Puhakaisen siskokset Piia ja Essi tekevät saumatonta yhteistyötä ja iskee taululle ottelusta loppulukemat 9-3 Saimaan hyväksi.

MLI Sharks vs Säbäcats 8-2

Säbäcatsit ovat valinneet saman taktiikan Sharkseja vastaan, kun Wisulla oli Saimaata vastaan. Joukkue lähtee selvästi puolustusvoittoisesti haastamaan sarjakärkeä. Hyvin Catsit saavatkin blokattua Sharksien hyökkäyksiä ja samalla rakennettua itselleen muutaman nopean vastahyökkyksen. Lähes viiden minuutin pelaamisen jälkeen Catsien puolustuksesta löytyy kuitenkin rakoilua ja Alma Rikkinen siirtää Sharksit 1-0 johtoon. Avausmaalin jälkeen peli rauhoittuu ja molemmat pääsevät rakentelemaan tilanteita maltilla. Erän viimeisellä viidellä minuutilla Sharksit saa lähivapari tilanteen, josta Minttu Lokka upottaa pallon maalivahti Maarit Nikkisen selän taakse. Perään Alma Rikkinen kasvattaa vielä lukemat 3-0, joista lähdetään erätauolle.

Toisen erän alkuun Catsit pääsevät iskemään kavennusmaalin Sanna Korhosen tarkasta vedosta. Montaa minuuttia ei peliä kuitenkaan ehdi kulua, kun Sharksit siirtyy 4-1 johtoon Jonna Saalastin osumasta ja perään lukemat kasvaa 5-1 Suvi Pelkosen vedosta. Kuitti maaleille tulee saman tien Asta Kuroselta ja lukemat kaventuvat 5-2. Ottelun viimeisellä kahdella minuutilla Sharksit pistää astetta isompaa vaihdetta päälle ja varmistelee lopulta voiton lukemilla 8-2.

UuNo vs MLI Sharks 2-3

Ottelu alkaa todella tasaisena ja tolpat kolisee molemmissa päädyissä hyvien haastojen jälkeen. Sharksit pystyy hyvin pitämään Uunot poissa maalipakoilta ja pääsevät itse yllättämään Uunojen maalivahti Mari Muinosen kahdesti Minttu Lokan toimesta. Enempää maaleja ei ekassa erässä synny ja toinen erä aloitetaan lukemissa 0-2.

Heti toisen erän alkuun Carina Calenius laittaa tykin laulamaan ja ampuu taululle lukemat 1-2 Johanna Rapon syötöstä. Perään Sharksit kasvattaa johtoaan 1-3 Veera Pulkkisen iskiessä pallon maaliin lähivaparista. Ottelun loppupuolella Sharksit ottavat jäähyn maasta pelaamisesta ja Uunoille tarjoillaan kavennusta ylivoimalla. Uunot pääsevät kaventamaan lukemat 2-3 Johanna Rapon iskiessä pallon verkkoon. Lopulta tiukka ottelu päättyy lukemiin 2-3 ja pisteet Sharkseille.

Säbäcats vs KaPa-51 2-1

Jälleen vuorossa tasainen ottelu Säbäcatsien ja Kapan kamppaillessa pisteistä. Peli pyörii tasaisesti päädystä päätyyn molempien hakiessa avausmaalia. Tiukka puolustuslinja pitää kuitenkin molemmissa päissä, eikä avauserään maaleja nähdä.

Toisessa erässä sama paineistus päädystä päätyyn saa jatkoa. Kapalla maali käy jo lähellä pallon kilahtaessa tolppaan, mutta se ei riitä vielä tulostaululle. Säbäcatsien team Sannat pääsevät karkaamaan Kapan puolustukselta ja iskevät johtoaseman 1-0 ajassa 20.52. Kauaa ei ehditä erää pelata eteenpäin kun Katja Ilomaki tasoittaa lukemat 1-1. Vain 15 sekuntia ennen ottelun loppua Saija Lasaroff pääsee luikertelemaan itsensä läpi ja iskee ottelun loppulukemat 2-1 Säbäcatsien hyväksi.

Pinkit Pumat vs UuNo 1-5

Parin edeltävän ottelun tavoin, jälleen tasainen aloitus. Tilanteet rakentuvat molempiin päihin, mutta puolustus pitää. Ottelun kuudennella peliminuutilla Johanna Vesanto löytää aukon Puumien puolustuksesta ja siirtää Uunot 0-1 johtoon. Uunot saa maalista vauhtia peliin ja kauaa ei mene, kun Carina Calenius on kasvattamassa lukemia 0-2. Ensimmäisen erän loppuun Puumat joutuvat aikamoiseen Uunojen pyöritykseen, mutta puolustus ei maaleja enempään päästä läpi.

Toisen erän alkuun Puumat eivät peruuttele, vaan painavat kahta kovemmalla vauhdilla Uunojen päätyyn. Hetken aikaan Puumat pystyykin siirtämään pelin paineen Uunojen päätyyn ja rakentamaan muutaman maalipaikan. Hyvästä paineesta huolimatta maaleja ei tule, kun taas toisessa päädyssä puolestaan Carina Calenius iskee jälleen ja taululla lukemat 0-3. Perään Cartsa viimeistelee vielä hattutempulla lukemat aina 0-4. Puumat eivät parista takapakista lannistu vaan kaventavat hyvällä hyökkäyksellä lukemat 1-4 Miia Liukkosen toimesta. Muutama sekunti ennen summerin soittoa Johanna Rapo viimeistelee vielä voiton Uunoille lukemilla 1-5.

KaPa-51 vs JiiKoo Hurjat 2-1

Ottelu alkaa vauhdikkaana, molempien rakennellessa paikkoja vastustajan maalille. Vauhdikkaan alun jälkeen Jiikoo onnistuu upottamaan pallon maaliin Niina Hännisen osumasta. Kapa hakee heti ahneena tasoitusta. Lähes viiden minuutin yrittämisen jälkeen Reetta Junni onnistuukin ujuttamaan pallon Linda Hännisen selän taakse ja tasoittaa ottelun 1-1.

Toinen erä aloitetaan tasalukemissa 1-1. Erän alkuun Kapa pääsee pelaamaan ylivoimaa Jiikoon ottaessa kahden minuutin rangaistuksen mailaan lyönnistä. Kapa ei saa kuitenkaan ylivoimaa pyörimään Jiikoon puolustaessa hyvin eikä maaleja nähdä. Ylivoiman jälkeen pelin tempo kasvaa molemmilla joukkueilla ja maaleja haetaan todella kovalla nälällä. Juuri tehokkaiden peliminuuttien pyörähtäessä käyntiin pääsee Pauliina Manninen iskemään Kapan ottelussa 2-1 johtoon, jotka jäävät myös ottelun loppulukemiksi.

JiiKoo Hurjat vs Pinkit Puumat 1-0

Päivän viimeisessä kamppailussa Puumat ottavat alkuun kuskin paikkaa ja painaa JiiKoon päätyyn kovalla innolla. JiiKoo antaa Puumien pyöriä päädyssään rauhassa, mutta maalipaikoille ei ole pääsyä. Myös Jiikoo pääsee erän alkuun kerran kolistelemaan Puumien tolppia, mutta maalit ovat tiukassa, jopa niin tiukassa, ettei ekaan erään maaleja nähdä.

Toisessa erässä vauhti kiihtyy ja maalivahdit ottavat toinen toistaan parempia torjuntoja pitääkseen lukemat nollissa. Puumien puolustuksessa on havaittavissa väsymystä ottelun loppua kohden ja toiseksi viimeisellä minuutilla Jiikoo iskee Päivi Oinosen vedosta lukemat 1-0 ja pisteet matkaavat Juvalle.