LIIGA JA DIVARI KÄYNTIIN TODELLA TASAISINA
Maanantai, 28 Marraskuu 2022 21:13

JK 13

Olipahan huima aloitus Jääkiekon Liigalle ja Divarille. Maanantain Liigapeleissä nähtiin kaksi tasaista vääntöä jossa molemmat ottelut kääntyivät vasta viimeisillä hetkillä. Patteri otti niskalenkin Konkurssista ja Hämminki nappasi DOM:lta voiton jänien vaiheiden jälkeen. Viikon erikoisin peli oli Divari tiistaissa kun PoNu oli erätauolla golfia vastaan 3-7 tappiolla, mutta niin vain viimiesellä minuutilla PoNu tasoitti ja lukemat 7-7. PoNu tarvitsi seitsemän maalin teoon vain 14 laukausta maalia kohti. Lisää tällaisia trillereitä

Konkurssi - Patteri 5-6

Jättiläiset ovasivat Liigan varsin vaudikkaalla pelillä. Peli eteni käsi kädessä läpi ottelun. Sapeleita kalisteltiin ja tunnusteltiin miltä Liiga vauhti tuntuu. Maaleja tosiaan tehtiin vuorotahtiin ja mukaan mahtui muutamat komeatkin pöntöt. Olli Linsen näytti tavaramerkkiiän ja pari kertaa rystynosto löysi tiensä maaliverkkoon asti. Illan komeimmasti osumasta vastasi A-P Pöyry joka polki Patteri puolustukselta karkuun ja ujutti kiekon maaliin omien ja veskarin jalkojen välistä. Toisessa erässä 3-3 tilanteessa molemmat pääsivät kerran koittamaan YV:llä johtoon pääsyä, mutta onnistumisia ei tullut. Patteri kuitenkin onnistui kokemuksella kääntämään marginaalit edukseen ja voittomaalin viimiesteli Olli Linsen pari minuuttia ennen loppua. Näin Patterille pisteet 4-3 lukemin

Ottelun MVP Janne Henttonen 0+3 Maaleja ei voi tehdä ilman laadukkaita syöttöjä, ja niitä Janne jakeli oikein urakalla

DOM - Hämminki  5-6

Tiukkaa oli myös illan toisessa taistossa. Sama teema käsi kädessä loppuun asti jatkui tässäkin pelissä. DOM oli alussa terävämpi paikoissaan ja karkasikin 3-1 johtoon. Pelin momentum kääntyi kun Aarne Räsänen otti Boksin ja Hämminki paineli tasoihin asti. Peli jatkui kuitenkin tasaisena. Ja käsikädessä mentiin 5-5 tilanteeseen asti. Pelin ratkasisi harvinaisesti Mikael Vasara rankkarista. DOM:n kiri jäi piippuun ja Hämminki juhli pisteitä 6-5 voitolla.

Ottelun MVP Aarne Räsäsänen 0+1 Sytytti joukkueen kiriin hengettömällä jäähyllään

Tiistai 29.11.2022

PoNu - Golf 7-7

Johan oli avauspeli Divarille. Ponu meni johtoon ensimmäisestä hyökkäyksestään, mutta sen jälkeen Golf otti pelistä hallinnan ja PoNu oli täysin köysissä. Golf myös onnistui latomaan maaleja. PoNu:n piti pelissä mukana se että he onnistuivat ensimmäisessä erässä tekemään maalin jokaisella laukauksellaan mikä meni maalia kohti. Tauolla peli oli Golfille 7-3. Golfin veskari Joonas Innasen iltaan tuli ensimmäinen valon pilkahdus ajassa 16.11 jolloin hän kirjautti ottelun ensimmäisen torjuntansa. GOlfin peli meni aivan jäihin ja PoNu hivuttautui koko ajan lähemmäksi ja kiri huipentui viimeisen minuutin tasoitusmaaliin jonka veivasi komeasti Eemil Kutvonen alivoimalla. Mainitaan että viimieseen pariin minuuttiin PoNu tappoi 5-3 AV:n ja tasoituskin syntyi vielä yhden miehen vajaalla. Todella outojen tapahtumien matsi, mutta tärkeintä että molemmille jäi jotai viemisiä ottelusta. Joonas Innanenkin sai hilattua torjuntaprosenttinsa lopulta 50 pinnaan

Ottelun MVP PoNun tehokkuus Nyt ei voi nostaa yksilöitä vaan on nostettava hattua tuolle taisteluilmeelle ja tehokkuudelle maalipaikoista

ESE CXX - Dynamite 7-1

Saatiinhan viikkoon yksi selvä pelikin. Dynamite johti alussa, ja oli muutenkin terävänä, mutta pelin edetessä ESE pystyi nostamaan oman pelaamisensa tasoa, ja Dynyt eivät siihen pystyneet vastaamaan oikeastaan mitenkään. ESE iski maaleja tasaiseen tahtiin ja paikkoja riitti tuhlattavaksikin asti. Dynamiten loput yritykset teki tyhjäksi Kari Hänninen, joka alkaa lämmetä tässä kauden edetessä. ESE:lle lopulta helppo 7-1 voitto