PUUMALIIGASSA HATTUTEMPPUJA
Lauantai, 26 Marraskuu 2022 15:26

PL Hane

Puumaliigan pelit jatkuivat tasaisilla peleillä. Kärkijoukkueilla oli energiavajausta huomattavissa ja pelit eivät sujuneet yhtä sähäkkänä kuin aiemmilla kierroksilla. Lopuilla joukkueilla oli sitäkin enemmän energiaa kentällä ja monessa pelissä lopputulos olisi voinut kääntyä miten päin vain. Myös hattutemppuja nähtiin useampi päivän aikana, sekä myös joillakin kauden ensimmäisiä onnistumisia.

Seuraavat Puumaliigan pelit pelataan lauantaina 10.12. klo 10:00 alkaen Rantekeitaalla.

MLI Sharks vs. KaPa-51 5-1

Päivän ensimmäinen ottelu käynnistyy Sharksien pallonhallinnalla, joka poikii nopeasti avausmaalin Mira Paavilaisen osumalla. Kapa kuitenkin pystyy vastaamaan Sharksien pallonhallintaa nopeilla vastahyökkäyksillä pallon riistoista. Eikä aikaakaan kun Kapan tasoitusmaali syntyy tyylikkäästi Anni Kyrönlahden vedosta ylänurkkaan. Erä jatkuu hyvin tasaisena ja lopussa Sharkseille tarjoillaankin mahdollisuutta siirtyä johtoon ylivoimalla. Ylivoima jää kuitenkin tehottomaksi, mutta juuri kun Kapa saa joukkueen täysilukuiseksi Veera Pulkkinen siirtää Sharksit 2-1 johtoon.

Toista erää pelataan lähes puolet ennen kun kentällä nähdään lisää maaleja. Kapan puolustuksesta löytyy rakoa ja Sharksit kasvattaa johtoa 3-1. Kapa saa heti hyvän kavennuspaikan nopealla hyökkäyksellä, mutta pallo kilahtaa tolppaan. Lopulta Sharks väsyttää Kapan puolustuksen ja Mira Paavilainen iskee hattutempulla lukemat 4-1 ja heti perään Minttu Lokka viimeistelee loppulukemat 5-1.

KaPa-51 vs. WiSu 3-2 (SO)

Ottelu alkaa tasaisena ja tilanteita rakentuu molempiin päihin. Wisun Krista Bister onnistuu kuitenkin löytämään rakoa Kapan puolustuksesta ja laukoo lukemat 0-1. Wisun maalin jälkeen Kapa jatkaa paineen luontia Wisun päädyssä ja saa tasoitettua pelin 1-1 Satu Marttisen osumalla. Kapalle tarjoillaan vielä mahdollisuus siirtyä johtoon ylivoimalla, mutta tuloksetta.

Toinen erä alkaa siis tasalukemissa 1-1. Heti alkuun Wisu saa rakennettua napakan hyökkäyksen ja siirtyy 1-2 johtoon. Kapalle tarjoillaan jälleen mahdollisuutta tulla tasoihin ylivoimalla, mutta maalit ei maistu. Ylivoimasta Kapa saa kuitenkin kasvatettua energiaa peliin ja tasoitusmaali syntyy ottelun viimeisillä minuuteilla. Ottelun ratkaisua haetaan siis rankkareilla, joissa Pauliina Manninen pistää tykin laulamaan ja nappaa voiton Kapalle.

Pinkit Puumat vs. MLI Sharks 1-6

Pinkit Puumat lähtevät otteluun sarjakärkeä vastaan napakasti. Mira Paavilainen kuitekin laittaa heti alkuun kapuloita Puumien rattaisiin ja siirtää Sharksin johtoon. Puumien Miia Liukkosen kuitti on nopea ja peli tasoihin. Erän loppu pelataankin Sharksien pallonhallinnalla, joista maaleja syntyy vielä muutama lisää.

Toinen erä alkaa lukemissa 1-3. Sharksit jatkavat pyöritystä edelleen ja Minttu Lokka pääsee viimeistelemään hattutempulla lukemat 1-5. Tässä vaiheessa Puumien puolustus leviää kun ne kuuluisat Jokisen eväät ja Sharksit ottavat lopulta ottelusta 1-6 voiton.

WiSu vs. UuNo 2-3

Uuno avaa pelin läpiajolla kun Carina Calenius tarjoilee nappisyötön Johanna Rapon lapaan. Rapo viimeistelee itsevarmasti ja siirtää Uunot ottelussa johtoon. Pelin hallinta pysyy Uunoilla ja maaleja syntyy vielä kaksi lisää. Wisu pääsee luomaan kovan paineen alta muutaman hyvän hyökkäyksen, mutta Uunot pysäyttävät nämä varmoin ottein.

Toisen erän alkuun Wisulle tarjoutuu ylivoimalla mahdollisuus kaventaa lukemia ja Henna Ahola hyödyntää tilaisuuden. Loppu erä menee tiukalla väännöllä ja Wisu onnistuu vielä kaventamaan lukemia 2-3. Tästä enempää ei kuitenkaan maaleja nähdä ja Uuno vie pisteet kotiin.

Riusäbä vs. Pinkit Puumat 3-4

Ottelu alkaa tasaisena molempien hakiessa maalipaikkoja. Puumat onnistuvatkin ensimmäisenä iskemään pallon maaliverkkoon Teea Saariston ensimmäisellä osumalla Puumaliigassa. Erän loppuun Puumien Riitta Tanskanen kasvattaa johtoa vielä 0-2.

Riu lähtee toiseen erään terävänä ja onnistuvat kaventamaan lukemat Milla Matilaisen viimeistelyllä. Puumat karkaavat Sonja Syrjäläisen maaleilla jo lukemiin 1-4, mutta Riun väkevä loppukiri tuo Riun lukemiin 3-4. Aika kuitenkin loppuu kesken ja Puumat nappaavat pisteet.

UuNo vs. Sbs Saimaa 0-2

Kahden kärkipään joukkueen peli lähtee liikkeelle tasaisena. Molemmat joukkueet rakentavat taidokkaasti hyökkäyskuvioita ja päsevät tykittämään aina maalille asti. Molempien päädyistä löytyy kuitenkin myös tolppien välistä vahvaa osaamista ja vedot jäävät siihen. Erän lopussa Sbs Saimaan Heidi Venäläinen onnistuu kuitenkin pamauttamaan taululle lukemat 0-1 ja vie joukkueensa erätauolle johtoasemassa.

Toisessa erässä ei pelissä juurikaan muutosta nähdä, tilanteita riittää molempiin päihin. Jälleen erän loppupuolella Heidi Venäläinen pääsee jälleen iskemään maaliverkot tötterölle ja nappaa pisteet Saimaalle lukemin 0-2.

JiiKoo Hurjat vs. Riusäbä 1-4

Riu aloittaa ottelun tarjoamalla heti alkuun Jiikoolle ylivoimalla mahdollisuutta avausmaaliin. Jiikoo jättää kuitenkin tämän hyödyntämättä, joten Riu päättää avata maalihanat alivoimalla Essi Henttosen osumalla. Alivoiman siivittämänä Riun maalihanat on tosissaan auki ja maaleja syntyy vielä kolme lisää: yksi perinteiseen tyyliin, yksi rangaistuslaukauksesta ja yksi ylivoimalla.

Toinen erä on huomattavasti tasaisempi. Jiikoo saa itselleen monta hyvää kavennuspaikkaa, mutta pallo ei uppoa maaliin. Lopulta erän loppupuolella Jiikoo löytää aseet kavennusmaaliin Eija Kontusen vedolla, mutta se ei riitä viemään pisteitä Juvalle.

Sbs Saimaa vs. Säbäcats 5-3

Säbäcats säväyttää heti erän alkuun siirtymällä johtoon Mimmi Ahosen viimeistelystä. Heti perään Saimaan lähivaparikuvio tuo haluttua lopputulosta ja Tytti Käyhkö tasoittaa ottelun 1-1. Ja kerrankos sitä ollaan Tytin maalihanat saatu avattua, niin ekaan erään nähdään maaleja vielä hatullinen lisää.

Toinen erä alkaa hyvin sekavissa tunnelmissa. Kumpikaan joukkue ei saa otetta pelistä ja peli on hyvin rikkonaista. Lopulta Saimaa pystyy ujuttamaan pallon Säbäcatsien maalia vartioineen Maarit Nikkisen selän taakse. Mutta kuitti tulee heti ja taululle lukemat 4-2. Ja heti perään Asta Kuronen kaventaa lukemia vielä 4-3. Ottelun viimeisellä minuutilla Tytti viimeistelee vielä Saimaalle loppulukemat 5-3.

Säbäcats vs. JiiKoo 1-0

Päivän "viimeiset hitaat" tarjoilevat Säbäcats ja Jiikoo. Säbäcast ottaa heti ottelussa tanssittajan roolin ja avaa maalitilin Mimmi Ahosen osumalla. Säbäcatsit jatkavat koko ensimmäisen erän tahdin määräämistä, mutta siitä huolimatta maaleja ei enempää synny.

Toisessa erässä myös Jiikoo pääsee peliin enemmän mukaan ja rakentaa pari todella napakkaa hyökkäystä, mutta tuloksetta. Kumpaakaan päätyyn ei maaleja synny ja lopulta Säbäcatseille niukka 1-0 voitto. Päivän maalivahti on ehdottomasti Jiikoon Linda Hänninen, hänen ottaessa peräti 29 torjuntaa yhteen otteluun Säbäcatsien Maarit Nikkisen selviintyessä vain 4 torjunnalla.. Huh huh!