PUUMALIIGA KÄYNTIIN YHDEKSÄN JOUKKUEEN VOIMIN
Sunnuntai, 16 Lokakuu 2022 09:20

PL Siiri

Puumaliigan kuudes kausi saatiin käyntiin lauantaina Rantakeitaalla yhdeksän joukkueen voimin. Ihan ei vielä sarjan ennätyslukemia (10) joukkuemäärissä saavutettu, mutta lähellä ollaan jo. Sarja sai kaipaamaansa piristystä uusista joukkueista kun mukaan lauantaipäivän karkeloihin saatiin Lappeenrannasta Wisu ja Mikkelistä MLI Sharks. Myös sarjan konkari joukkueet tarjoilivat avauspäivälle vauhdikasta peliä ja näyttivät, että kesää ei selvästi olla huilattu ilman palloa ja mailaa. Tälle kaudelle onkin luvassa paljon erilaisia pelejä hyvin erilaisia joukkueita vastaan.

 

Seuraavat Puumaliigan pelit pelataan lauantaina 5.11. klo 10:00 alkaen Rantekeitaalla.

 

OTTELUT

 

  1 1 15.10.2022 10:00 h   SBS Saimaa  -  Wisu   8 - 0 Raportti
 
  1 2 15.10.2022 10:40 h   Wisu  - Riusäbä   3 - 2 (SO) Raportti
 
  1 3 15.10.2022 11:20 h   Riusäbä  - SBS Saimaa   0 - 6 Raportti
 
  1 4 15.10.2022 12:00 h   Säbäcats  -  MLI Sharks   0 - 5 Raportti
 
  1 5 15.10.2022 12:40 h   MLI Sharks  - UuNo   3 - 1 Raportti
 
  1 6 15.10.2022 13:20 h   KaPa-51  -  Säbäcats   0 - 2 Raportti
 
  1 7 15.10.2022 14:00 h   UuNo  -  Pinkit Puumat   9 - 0 Raportti
 
  1 8 15.10.2022 14:40 h   JiiKoo Hurjat - KaPa-51   0 - 1 Raportti
 
  1 9 15.10.2022 15:20 h   Pinkit Puumat  - JiiKoo Hurjat   2 - 0 Raportti

 

RAPORTTI

SBS Saimaa 6 PTS

Viime kauden mestarit lähtivät sarjan avauskierrokselle hyvin napakalla kokoonpanolla. 1+6 pelaajaa päivän otteluissa varmisti sen, ettei Savonlinnasta asti lähdetty kuluttamaan aikaa vaihtopenkille. Saimaalle tyypillisesti peli rullasi hyvin myös ilman vaihtopareja. Ensimmäisessä pelissä kaatui uusi tulokas Wisu lukemin 8-0 ja toisessa ottelussa Riusäbä 0-6. Vaikka voitot peleistä tulikin selvillä maalieroilla, ei maaleja ilmatteeksi jaeltu vaan jokainen oli työn takana. Aika näyttää mitä kausi tuo tullessaan Saimaalle ja onko joukkue tänäkin vuonna taistelemassa mestaruudesta.

 

 

MLI Sharks 6 PTS

Uuden tulokkaan MLI Sharksin pelaamisessa näkyy vuosien kokemus. Joukkueen peli on hyvin hitsautunut yhteen ja joukkuekavereiden liikkeet kentällä tunnetaan. Avauskierroksella Sharksit onnistuivat kerämään täyden pistepotin voittamalla ensin Säbäcatsit 0-5 ja perään Uunot 3-1. Saimaan tavoin ei Sharkseillekaa voittoja ilmaiseksi tarjoiltu, vaan maalien eteen joutui hikoilemaan ja omassa päässä puolustamaan napakasti. Joukkue tulee varmasti aiheuttamaan vielä monelle pään vaivaa vahvalla kokemuksellaan, mutta niin tulee olemaan myös toisinpäin.

 

 

UuNo 3 PTS

Uunot avasivat oman kautensa voitolla ja häviöllä. Heti ensimmäiseen otteluun vastaan astui Sharksit, joita vastaan Uunot pelasivat todella tasaväkisen ottelun. Tiukan taiston jälkeen peli kuitenkin lopulta kääntyi Sharkseille 3-1. Toiseen otteluun Puumia vastaan lähdettiin kuitenkin hyvillä mielin ja pelistä haettiinkin selkeä 9-0 voitto. Uunojen rosterista uupui avauskierroksella muutama tärkeä avainpelaaja hyökkäys- ja pakkipäästä, mikä välillä näkyi pelissä. Mutta ilman näitäkin Uunot pelasivat tasaisen vahvat kaksi ottelua ja antoivat myrskyvaroitusta muille tulevasta.

 

 

KaPa-51 3 PTS

Uunojen tapaan myös KaPa sai pistetilin auki yhden voiton myötä. Ensimmäinen ottelu Säbäcatseja vastaan oli todella tasaväkinen ja peli olisi voinut kääntyä mitenpäin vaan. Säbäcatsien puolustus oli kuitenkin liikaa Kapalle ja kaksi päästettyä maalia omaan päähän sai pisteet matkaamaan Puumalaan. Myös toisesta pelistä JiiKoota vastaan muodostui tiukka jännitysnäytelmä. Lopulta ottelun ensimmäinen ja ainoa maali nähtiin ottelun viidennellä minuutilla Kapan toimesta ja se riitti pistetilin auki saamiseen. Kapa on hyvin vahva joukkue, joka ei anna mitään ilmaiseksi. Joukkueen rosteri on nyt pari kautta pysynyt lähes muuttumattomana ja kova harjoittelu näkyy pelaamisessa. Mihin asti Kapan vauhti riittää tällä kaudella?

 

 

Säbäcats 3 PTS

Säbäcatsien pistiteli saatiin myös auki ekoissa peleissä. Kausi ei alkanut helpoimmalla vastuksella kun vastaan astui Sharksit, joista joukkueella ei ollut ennakkoon mitään kokemusta. Jo aiemmilla kausilla Säbäcatsit ovat esitelleet todella hyvää puolustuspelaamista ja jälleen sitä ei voinut kun ihailla. Catsit eivät Sharkseja helpolla päästänyt ja lopulta puolustusrintama ohitettiinkin vain viisi kertaa. Maaleja ei kuitenkaan Sharksien päässä nähty, joten pisteet kaverille. Toisessa ottelussa oli vastassa myös todella hyvin puolustava joukkue Kapa ja arvatenkin pelistä saatiin tasainen. Tällä kertaa Säbäcats onnistui kuitenkin kahdesti maalin teossa ja piti oman päädyn puhtaana, joten ansaitusti pisteet Puumalaan. Mielenkiinnolla odotamme mitä Säbäcatsit keksii tälle kaudelle muiden menoksi. 

 

 

Pinkit Puumat 3 PTS

Puumat lähtivät Saimaan tyyliin avauspeleihin kaposella rosterilla, eikä vaihtopenkillä viihtynyt istuskelemassa juuri muut kun pelaajien lapset. Puumille ei helppoja avauspeliä tarjoiltu kun vastassa oli Uunot ja Jiikoo. Molemmissa joukkueissa riittää juoksuvoimaa ja muutama vaihtojalka olisi varmasti kelvannut. Tästä huolimatta ei periksi annettu ja Puumat tarjoilikin pirtsakkaa peliä. Vaikka ensimmäisessä pelissä takkiin tuli 9-0 Uunojen pyörityksessä, ei toiseen peliin Jiikoota vastaan lähdetty maansa myyneenä. Ottelusta tuli odotetutsti todella tasainen ja ratkaisuja nähtiin vasta tokassa erässä Puumien lopulta ottaessa pisteet kotiin 2-0 voitolla. Tuttuun tapaan Puumien rosteri on elänyt kesän aikana ja mukaan on tullut paljon uusia sekä vanhoja uusia pelaajia ja heidän mukana lisää kaivattua juoksuvoimaa ja rohkeutta tehdä ratkasuja. Mihin aseet riittää tällä kaudella?

 

 

Wisu 2 PTS

Wisu, toinen tämän kauden uusi tulokas. Myös Wisussa näkyy parin muun joukkueen tapaan vahva kokemus yhdessä pelaamisesta ja liikehdintä kentällä on selvästi suunniteltua ja yhdessä harjoiteltua. Ensimmäisessä turnauksessa pientä hämmennystä joukkueen pelaamiseen toi parketti, joka oli selkeästi joukkueelle vieras kokemus. Wisun kauden aloitus ei ollut mikään helpoin ja parketin lisäksi heti ekassa pelissä pään vaivaa toi viime kauden mestari SBS Saimaa. Wisu pystyi hyvin olemaan pelissä mukana, mutta muutama huolimaton vaihto ja pallon pomppiminen vei lopulta pisteet Savonlinnaan. Toiseeen peliin Riuta vastaan joukkue pääsikin jo enemmän mukaan ja ottelu oli todella tasainen, niin tasainen, että varsinaisen peliajan jälkeen oltiin tilanteessa 2-2 ja voitto ratkesi vasta 10. kierroksella rankkareita. Mutta samapa tuo kauanko voittoon menee aikaa, kuhan se lopulta tulee. Wisulle siis pistetili auki kahden pisteen voimin. Kuhan Wisu pääsee parketin kanssa sinuiksi, tulee joukkue olemaan todella vahva.

 

 

Riusäbä 1 PTS

Riusäbä oli myös yksi niitä joukkueita joille ei avauskierrokselle siunautunut kaikista helpoimmat joukkueet. Ensimmäisessä ottelussa Ristiinalaiset pääsivät pelaamaan oikein pitkän kaavanmukaisen väännön Wisua vastaan ottelun ratkaisun venyessä aina rankkareille asti. Myös rankkareita venytettiin aina kymmenennelle kierrokselle asti ennen ratkaisua. Riun harmiksi kaksi pistettä kuitenkin lähti Wisun matkaan ja Riulle vain yksi piste. Toisessa ottelussa vastassa oli Saimaan naiset, jotka tarjoilivat myös vauhdikasta peliä Riulle. Riu joutui tällä kertaa toteamaan Saimaan paremmaksi 0-6 tappion myötä. Riu tulee kauden aikana tarjoamaan monelle joukkueelle vauhdikkaita pelejä, sillä joukkueessa tykätään pitää vauhtia yllä. Joukkueesta löytyy myös useampi pelaaja jonka laukaukset ovat äärimmäisen kovia ja tarkkoja, jotka tulee olemaan kovia aseita muita vastaan.

 

 

JiiKoo Hurjat 0 PTS

Juvalaiset olivat tällä kertaa ainuita, jotka joutuivat palamaan kotiin tyhjin käsin. Kaukana pisteet ei kuitenkaan ollut, sillä joukkue pelasi kaksi äärettömän tasaista peliä, jotka olisivat voineet kääntyä miten päin tahansa. Ensimmäisessä pelissä Kapa vei niukasti voiton 0-1 ja toisessa pelissä toisen erän lopulla peli kääntyi Puumille 2-0. Jiikoo on Riun tapaan joukkue jossa jalka liikkuu rivakasti ja kentällä tapahtuu koko aika. Joukkue haastaa monta joukkuetta siinä, ettei tilaa ajattelulle anneta ja hyökkäykset ovat nopeita. Myös omaa päätyä puolustetaan napakasti.