Rautaliigan loppusarjat alkoivat tasaisissa merkeissä. Nyt on jokaisella pelillä merkitystä ja yksittöiset hetket voivat ratkaista todella paljon. Liiga aloitettiin ylläri ylläri Kaarirakennuksen komennossa, ja Divarissa molemmat pelinsä hoiti Aarnikotkat. II-Divari aloitetaan ensi viikolla.

JALKAPALLON PMT:N ILMOITTAUTUMINEN ON AVATTU. ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ

1 08.08.2022 18:40 h   -   1 - 3
1 08.08.2022 19:20 h   -   1 - 2
1 08.08.2022 20:00 h   M3 -   0 - 2
1 08.08.2022 20:40 h   - M3   0 - 5

Liiga alkoi kutkuttavan jännittävästi. Komennon otti kuka muukaan kuin Kaari ja Probban kierros oli huti.

Kaarirakennus 6 PTS

Kaari hoiti avauskierroksen kunnialla. Probbaa vastaan jälki oli tylyä. Muutaman kierroksen sivussa ollut Tatu Vihavainen palsi kentälle ja tehoja alkoi löytyä. Puoliaika 4-0 ja koko ottelu lopun repsahduksella 12-0. Tatulle 4 maalia. Toisessa pelissä RedHorsea vastaan lukemat olivat maltilliset RedHorsen puolustaessa tiiviisti. Puolustus saatiin kuitenkin murrettua tarpeeksi monta kertaa ja tuloksea 3-1 voitto ja piikkipaikka.

M3 3 PTS

M3 ilta oli kaksijakoinen. Ilta alkoi RedHorsea vastaan. M3 hallitsi peliä ja suurinosa ottelusta vietettiin RedHorsen alueella. Viimiestely ei kuitenkaan ollut riittäväll tasolla, ja Red Horse iski vähistä paikoistaan maalit, ja näin kirvelevä 2-0 tappio. Wilmerttiä vastaan lähdettiin hakemaan hyvitystä ja se saatiinkin. Peli oli ohi ensimmäiseen 10 minuuttiin. Loppu oli enempi pelailua pimenevässä illassa ja näin ollen voitto selvästi 5-0.

RedHorse 3 PTS

RedHorse voi pitää iltaansa onnistuneena. Vaikka Kaarta vastaan ei voittoa tullutkaan, oli esitys varsin mallikas alaspäin. Hyökkäämisessä tehot jäivät hieman piipuun, ja se esti kamppailun voitosta. Toisessa pelissä M3:a vastaan puolustuksessa liinat lyötiin kiinni ja nyt vastahyökkykset tuottivat myös tulosta. vähät paikat hyödynnettiin ja RedHorsele kova päänahka 2-0 voitolla.

Wilmert 3 PTS

Wilmert oli hieman vajaalla nipulla liikkeellä. Probbaa vastaan pelattiin yhden vajaalla, mutta urheiluhenkeä osoittaen Probba pelasi myös yhden vajaalla. Peli oli tasainen ja vaaka oisi voinut heilahtaa suuntaan tai toiseen. Wilmert oli pikkaisen tehokkaampi paikoissaan ja keräsi pinnat 2-1 voitolla. M3 vastaan kentälle saatiin täysi miehitys, mutta virtaa ei enää riittänyt ja M3 nuiji pelin heti kärkeen ja tappio tuli 0-5

Probba  0 PTS

Probban ilta ei oikein hurraa huutoja kerännyt. Kaarta vastaan Probba kesti jotenkuten kyydissä ensimmäisen jakson. Toisella jaksolla selkä katkesi karusti ja tuloksena 0-12. Wilmerttiä  vastaan Probba toisaan osoitti urheiluhenkeä pelaamalla yhden vajaalla. Peli oli tasainen ja Probballa oli enemmän paikkoja pelin hoitamiseen, mutta pallot eivät uponneet verkkoon ja Wilmert vei pisteet.

Divari

1 08.08.2022 18:00 h   -   3 - 1
1 08.08.2022 18:40 h   Aarnikotkat -   3 - 0
1 08.08.2022 19:20 h   -   2 - 3
1 08.08.2022 20:00 h   - Aarnikotkat   0 - 2
1 08.08.2022 20:40 h   -   1 - 2

Divari alkoi Liigan tapaan tasaisena. Aarnikotkat hoiti molemmat pelinsä kolme joukkuetta voitii ja hävisi, mutta Vaihtopenkki kärsi kaksi tappiota.

Aarnikotkat 6 PTS

Aarnikotkien avaus oli vakuuttava. Molemmat pelit päättyivät voittoon ja omissa ei soinut kertaakaan. Urhoa vastaan ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä ja Aarnikotkat onnistui kerran. Toisella jaksolla Aarnikotkat osui kahdesti kahden minuutin sisään ja Urho ei tästä enää noussut. Toinen peli LB:tä vastaan noudatteli samaa kaavaa. Toisn nyt maalia piti odottaa 23 minuuttia. Ja kun yhden sai joutui LB hieman avaamaan peliään, ja se mahdollisti pelin paketoinnin 2-0 lukemin.

Canarian Pallo 3 PTS

Canaria aloitti Divarin vahvasti ja näytti että se ansaitsi nousun. Vaihtopenkkiä vastaan peli oli tasaista ja maaleja saatiin odottaa pitkään. Canaria oli kahdesti tappiolla, mutta peli käännetttiin viimeisen vitosen aikana 3-2 voittoon. Komean voittomaalin iski Eemil Haimilahti. LB:tä vastaan molemmat onnistuivat kerran ja toinen jakso odotti vain sitä yhtä maalia, joka sytyttäisi pelin liekkiin. Sen teki LB ja Canarian kiri ei tuottanut tulosta ja pinnat jäivät ottamatta. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.

LB 3 PTS

LB jatkoi samaa kuten aina. Tiukka puolustus ja vastaiskut. Omiin ei mene montaa mutta Aarnikotkia vastaan omat tehot uupuivat ja Aarnikotkien onnistuessa kahdesti oli avauksesta otettava tappio. Canariaa vastaan taas Puolustus piti paremmin ja hyökkääminen oli napsun tehokkaampaa ja siitä palkittiin 2-1 voitolla.

Urho 3 PTS

Urho sai Vaihtopenkkiä vastaan unelmaalun kun viiteen minuuttiin Urho hankki itselleen 2-0 johdon. Tämä tyrmäys riitti kantamaan läpi pelin ja Vaihtopenkkiä ei päästetty todellisuudessa uhkaamaan voittoa missään vaiheessa. 3-1 voitto. Aarnikotkia vastaan Urhon hyökkäyspelaaminen tökki pahasti ja Aarnikotkat rankoi armotta paikoistaan ja Urholle jäi hieman mietittävää tuleville kierroksille.

Vaihtopenkki 0 PTS

Vaihtopenkki lähti Divariin kovin odotuksin, mutta Urho palautti odotukset maanpinnalle heti kärkeen. Liigassa kovempaan tempoon tuttuneella Vaihtopenkillä meni tämä peli vauhtiin totutellessa, ja loppua kohden juonesta alettiin saada kiinni. Canariaa vastaan voitto olikin jo lähellä, mutta viimiesellä viidellä minuutilla iski synkkyys ja Canaria rynni rinnalle ja ohi. Tapioputki siis venyi, muttta se tulee varmasti katkeamaan seuraavalla kierroksella.