SALIBANDYSSÄ RATKAISUN HETKET OVAT KÄSILLÄ
Maanantai, 21 Maaliskuu 2022 08:08

SB Kalu

Perjantaina saatiin selville alakolmikon sijoitukset, mutta jännättävää jää vielä ensi viikolle kun Ylänelikon sijoitukset ratkaistaan. Keskiviikkona ratkotaan Divarin viimeisen pudotuspelipaikan kohtalo. Nyt onkin hyvä kerrata mitä tiedetään loppupeleistä ja miten ne pelataan. Liigan 1 ja 2  sijoittuneet pääsevät suoraan välieriin. Kolmas pelaa puolivälierän Viivelähtöä vastaan ja nelosella on vastassa HaiPro. Näistä voittajat välieriin jne. XAMK matkaa Liiga seiskana  Divarin välieriin, Jonne paikkansa on myös varmistanut Hazard ja Huru-Ukot. Viimeinen lippu jaetaan keskiviikkona. Divarin lopulliset sijat 4-5 ja 6-7 ratkaistaan yksittäisellä sijoitusottelulla. 4-5 pelin joukkueet ratkeavat keskiviikkona 6-7 pelin joukkueet ovat Minttusilmät ja DOM

Näillä askelmerkeillä tähän viikkoon jossa ratkotaan isoja asioita. Tsemppiä kaikille viimiesiin runkosarjapeleihin.

 

OTTELUT

 

  8 34 Runkosarja 18.03.2022 18:00 h   -   0 - 5
 
  8 35 Runkosarja 18.03.2022 18:40 h   -   4 - 10
 
  8 36 Runkosarja 18.03.2022 19:20 h   -   6 - 3
 
  8 37 Runkosarja 18.03.2022 20:00 h   -   7 - 3
 
  8 38 Runkosarja 18.03.2022 20:40 h   -   3 - 1
 
  8 39 Runkosarja 18.03.2022 21:20 h   -   3 - 2

 

 

RAPORTTI

 

SB Canaria 27 PTS

Canaria päätti runkosarjansa voittoon ja tappioon. Kantona kaskessa oli jälleen kerran KalU. Ottelu oli tasaista ensimmäiset 20 minuuttia , mutta sitten muutama harmittava virhe Canarialle ja KalU karkasi horisonttiin. Ihan hyvä esitys mutta maksoi mahdollisesti runkosarjan voiton. Toisessa pelissä KalU näytti Panttereille kaapin paikan. Vähämaalinen peli oli molemmilta tarkkaa pelaaamista. Canaria sai kuitenkin löytyä luukut kiinni omassa päässä, ja kun ratkaisuvoimaa löytyy yllin kyllin tulevat maalit lopulta, ja nyt niin kävi ja pisteet Canarian laariin 3-1 voitolla.

 

Team A-H-M-A 24 PTS

Huilissa

 

Team KalU 23 PTS

KalU oli perjantain ainut 6 pisteen joukkue. Illan avasi matsi HaiProa vastaan ja siinä KalU sai hyvin koneet käyntiin. HaiPron kanssa kenelläkäämn ei ole helppoa, mutta nyt KalU sai vapauttavan 1-0 maalin jo viiden minuutin jälkeen. Toki HaiPro jatkoi tiivistä puolustamista ja KalU jauhoi ja jauhoi pelloa, mutta uhrautuva puolustus ja Antti Pänkäläinen pitivät lukemat pieninä. Omassa päässä KalU pääsi helpolle ja lopputuoksena selvä 5-0 voitto. Canariaa vastaan tosiaan mentiiin käsi kdessä ensimmäiset 20 minuuttia, mutta sitten KalU sai pari onnistumista Canarian virheistä ja meni menojaan. Nämä kuusi pinnaa nostivat KalU:n mukaan taisteluun suorasta Välieräpaikasta.

 

Pöyryn Pantterit 23 PTS

Pantterit saavutti perjantaina minimin eli unelma suorasta välieräpaiaksta pysyi elossa. Ensimmäinen peli Canariaa vastaan ei ollut kovin kummoista peliä ainenkaan hyökkäyssuuntaan. Oma pää piti suht hyvin, kiitos Joni Nieman huikeiden torjuntojen. Toisessa pelissä Viivelähtö piti Panttereita tiukilla. Pantterit teki kaikki kolme maaliaan ensimmäiseen seitsemään minuuttiin ja sen jälkeen olikin vähän tuskaisempaa. Viivelähtö pääsi peliin mukaan, mutta lopulta puolustus piti riittävän hyvin ja 3-2 voitto. Perjantaina pitää vaan hoitaa omat hommat ja ottaa välieräpaikka suoraan.

 

 

Team HaiPro 11 PTS

HaiProlla ei hirvesti ollut panosta perjantain peleissä joten joukkue sai pelata vapautuneesti. Ensimmäisessä pelissä KalU:a vastaan ei oikein tullut ylöspäin onnistumisia ja pari harmittavaa pomppua ratkaisivat ottelun. Toiseen peliin XAMK:a vastaan alkoi tapahtua myös hyökkäyspäässä. HaiPro vyöryi XAMK päätyyn jatkuvasti ja maaleja tuli oikealta ja vasemmalta. HaiProlle 10-4 voitto varsinaisessa hyvänmielen ottelussa. HaiPro on kauden aikana näyttänyt olevansa hyvänä päivänä vaikea vastus kelle tahansa, ja jännää nähdä kuka tulee puolivälierässä vastaan.

 

Viivelähtö 6 PTS

Viivelähtö esitti Perjantaina parasta peliään Liigassa. Ensimmöisessä kohtalonpelissä kaatui XAMK todella hyvän esityksen jälkeen 7-3. Tuo tulos varmisti viivelähdön nousun kuudenneksi ja mahdollisuuden taistella Liigan mestaruudesta. Toisessa pelissä haettiin jo sitten tuntumaa puolivälierään kun Viivelähtö haastoi Pantterit. Alku oli huon, mutta loppuakohden peli parani, ja Viivelähtö onnistui kirimään maalin päähän, mutta tuloksena oli silti 2-3 tappio.

 

XAMK 3 PTS

XAMK:n Liiga taival oli mielenkiintoinen. Joukkue kiusasi isompiaan lähes jokaisessa ottelussa ja olisi ollut mielenkiintoista nähdä XAMK Liigan pudareissa. Kun tappio Viivelähdölle tuli niin tiesi se XAMK:n jäämistä viimieselle paikalle, ja lippua Divarin välieriin. Divarin puolella XAMK on varmasti vahvoilla finaaliin.