PUUMALIIGASSA JOULUTAUOLLE SBS SAIMAAN JOHDOLLA
Sunnuntai, 12 Joulukuu 2021 10:17

PL riu

Lauantaina pelattiin viimeiset Puumaliigan ottelut ennen joulutaukoa. Sbs Saimaa jatkoi voittoputkeaan ja jää joulutauolle kärkipaikalta kolmen pisteen erolla kakkosena oleilevaan UuNoihin. Kolmossijaa pitävät säbäcatsit yhdellätoista pisteellä, nelosena KaPa-51 seitsemällä pisteellä. Sijoilla 5 ja 6 ovat Riusäbä ja JiiKoo hurjat kuudella pisteellä. Joukon viimesenä on Pinkit Puumat ilman pisteitä. Joulutauon jälkeen on edessä vielä kolme turnauspäivää aikaa pistää pakka aivan sekaisin ennen sijoitusotteluita.

 

Puumaliigan pelit jatkuvat 8.tammikuuta klo 10.00 Rantakeitaalla. Tervetuloa seuraamaan naisten pelejä!

 

OTTELUT

 

  3   11.12.2021 10:00 h   Riusäbä - UuNo   1 - 5 Raportti
 
  3   11.12.2021 10:40 h   UuNo - JiiKoo Hurjat   6 - 0 Raportti
 
  3   11.12.2021 11:20 h   KaPa-51  - Riusäbä   1 - 2 Raportti
 
  3   11.12.2021 12:00 h   JiiKoo Hurjat  - KaPa-51   0 - 4 Raportti
 
  3   11.12.2021 12:40 h   Pinkit Puumat  - Sbs Saimaa   1 - 11 Raportti
 
  3   11.12.2021 13:20 h   Säbäcats  -  Pinkit Puumat   4 - 1 Raportti
 
  3   11.12.2021 14:00 h   Sbs Saimaa -  Säbäcats   6 - 0 Raportti

 

 

RAPORTTI

Sbs Saimaa 18 PTS

Sbs Saimaa on pelannut Puumaliigan kaksi ensimmäistä turnauspäivää vahvasti ilman pistemenetyksiä, eikä kolmaskaan turnaus tuonut tähän poikkeusta. Sbs Saimaa nappasi lauantain peleistä Puumista 1-11 voiton ja Säbäcatseista 6-0 voiton. Päivän tehokkaimpana pelaajana toimi Irene Lindström joka nappasi peleistä vaivaiset 6+5 tehot. Myös Nina Mutikaisella ja Heidi Venäläisellä oli tehokkaat päivät, Ninan tehtaillessa 7+0 ja Heidin 3+4 tehot. Koko syyskauden pistemestaruuden tittelin vie itselleen kuitenkin Heidi Venäläinen 23 pisteellä (10+13). Saimaan naisilla peli tuntuu luistavan hienosti yhteen. Nähtäväksi jää jatkuuko sama meno myös ensi vuoden peleissä ja luikerteleeko joukkue finaalipeliin asti ilman häviöitä?

 

UuNo 15 PTS

Myös Uunot pelasivat lauantain peleissä tupla voitot. Ensin kaatui Riusäbä lukemin 1-5 ja heti perään JiiKoo Hurjat 6-0. Uunojen päivän tehokkain pelaaja oli Carina Calenius 2+5 tehoilla. Myös Kaisa Pullisella oli hyvä päivä ja tehoja peleistä kertyi 3+1. Uunojen syyskauden pistemestaruuden vie Carina Calenius yhdeksällä pisteellä (3+6). Uunoille syyskauden turnauksissa on kertynyt vain yksi tappio sarjan kärkipaikalla viihtyvää Saimaata vastaan. Pystyykö Uunot kevätkaudella kääntämään omat pelinsä pelkäksi voitoksi?

 

Säbäcats  11 PTS

Säbäcatsien viimeinen turnaus ennen joulutaukoa piti sisällään 4-1 voiton Puumista ja 6-0 tappion Saimaalle. Säbäcatsit pelasivat molemmat pelinsä hyvin varmalla otteella, mutta maalit jäivät uupumaan Saimaata vastaan. Joukkueen tasaisuudesta kertoo myös se, että lauantain peleissä pisteet jakautuivat hyvin tasaisesti useammalle pelaajalle. Krista Konta pääsi ainoona kahteen pisteeseen 0+2 tehoilla. Sanna Kontra, Riitta-Liisa Hallivuo, Ronja Hämäläinen ja Sanna Korhonen tekivät kaikki 1+0 tehot ja Vilma Kyllönen 0+1 tehot. Säbäcatsien syksyn tehokkain pelaaja on Sanna Korhonen 7 pisteellä (4+3). Kevätkaudella näemme varmasti lisää varmaa pelaamista Säbäcatseilta ja haastoa kärkipään kaksikkoa vastaan.

 

KaPa-51 7 PTS

Säbäcatsien tyyliin myös KaPa jäi joulutauolle mukanaan viimesestä turnauksesta yksi voitto ja tappio. Ekassa pelissä Riu oli parempi maalein 1-2. Toisessa pelissä KaPa kuitenkin kaatoi varmoin ottein JiiKoon lukemin 0-4. KaPa on myös Säbäcatsien tyyliin hyvin tasaisen vahva joukkue, päivän tehokkain pelaaja oli Satu Marttinen 2+0 tehoilla. Reetta Junni, Anni Kyrönlahti, Pauliina Manninen tekivät kaikki 1+0 tehot ja Tiina Laitinen, Helmi Huikko ja Sanni Partti 0+1 tehot. Tasaisuudesta kertoo myös KaPan syksyn pisteiden herruus. Jaetulla ykkössijalla on peräti 5 pelajaa kolmella pisteellä: Katja Ilomäki, Pauliina Manninen, Reetta Junni, Sanni Partti ja Anni Kyrönlahti! KaPan peli kehittyy turnausturnaukselta tasaiseen tahtiin ja mukava nähdä mitä kevätkausi tuo heille tullessaan.

 

Riusäbä 6 PTS

Riusäbä pelasi lauantain pelit hyvä tsemppi päällä ja tarjosi pään vaivaa Uunoille ja Kapalle. Vaikka ekasta pelistä ei pisteitä UuNoja vastaan herunut 1-5 tappiolla, oli peli silti mukavaa katsottavaa. Toisessa ottelussa KaPa kaatu 1-2 voitolla ja pisteet Ristiinaan. Riun päivän tehokkain pelaaja oli Sanna Pöyry 2+0 tehoilla. Paula Takala otti 1+0 tehot ja Marianne Svahn sekä Elina Ohlis 0+1 tehot. Syksyn tehokkain pelaaja Ristiinan riveissä oli Sanna Pöyry kuudella pisteellä (4+2). Riun peli on turnauksesta toiseen pirtsakkaa ja joukkue haastaa erinomaisesti muita joukkueita. Kevätkaudella riittää joukkueella aineksia hämmentää soppaa vaikka millä mitalla. 

 

JiiKoo Hurjat 6 PTS

Jiikoo joutui lähtemään päivän peleistä ilman pisteitä hävittyään ensin UuNoille 6-0 ja KaPalle 0-4. Vaikka pisteet jäi tällä kertaa saamatta, ei peli ollut missään mielessä huonoa. JiiKoon peleissä näkyy hyvää tsemppiä loppuun asti ja periksi ei anneta vaikka taulussa olisi mitkä tahansa lukemat. JiiKoo on tehnyt vähiten maaleja koko syyskaudella ja tehokkaimman pelaajan pisteet jakautuukin tasaisesti viidelle pelaajalle. Elviira Ojala, Justine Bitka, Nina Hänninen, Johanna Leikas ja Janita Tilkkanen ovat kaikki tasoissa kahdella pisteellä. JiiKoo lähti Puumaliigaan mukaan osittain uusiutuneella joukkueella ja turnaus turnaukselta joukkueen pelit hitsautuvat hyvin yhteen. Kevätkaudella näemme varmasti vieläkin yhtenäisempää peliä, maaleja ja huikeita haastoja muita joukkueita vastaan.

 

Pinkit Puumat 0 PTS

Puumat eivät saaneet vieläkään avattua pistetiliä lauantain peleissä. Vastassa ei ollut helpoimmat joukkueet ja huonoille ei joukkue hävinnyt. Ensimmäisestä pelistä tuli 1-11 tappio Saimaata vastaan ja toisesta pelistä 4-1 tappio Säbäcatseja vastaan. Tappioista huolimatta Puumat onnistuivat kahdesti maalinteossa näitä haastavia joukkueita vastaan, mistä voi olla myös ylpeä. Puumien päivän tehokkaimmat pelaajat olivat Ritu Tanskanen ja Tuula Kärkkäinen 1+1 tehoilla. Koko syyskauden tehokkain Puuma oli Ritu seitsemällä pinnalla (4+3). Puumien syyskausi on ollut täynnä haasteita, mutta vielä ei kannata heittää pyyhettä kehään. Joukkue hallitsee hyvin pelaamisen ja monessa pelissä voitto on ollut jo niiiiiiin lähellä. Ylpeästi leuka pystyyn, itsevarmuutta kehiin ja kavereiden tsemppaamista, niin kyllä se pistetili aukeaa kevään aikana!

 

MAALIVAHDEILLE MYÖS KUNNIAA!

Syyskaudella on nähty myös huikeaa työskentelyä tolppien välissä! Siinä missä pelaajat tehtailevat pisteitä maalien teossa, pitää uskomattomalla tsempillä maalivahdit lukemat aisoissa. Saimaan maalivahti Nea Salinen on pelannut syksyn aikana huikeasti kolme nollapeliä ja Satu Hokkanen (KaPa-51) kaksi! Nollapelit ovat onnistuneet pelaamaan myös Saija Lasaroff (Säbäcats), Mari Muinonen (UuNo), Johanna Pekkanen (UuNo) ja Linda Hänninen (JiiKoo). Eniten kauden aikana maaleilla on joutunut hikoilemaan Linda Hänninen, Siiri Aarniosalo (JiiKoo) ja Veera Koppi (Riu), joille kaikille on kertynyt reilusti yli sata laukausta. Torjuntaprosenteissa kaksi maalivahtia on yltänyt yli 90% torjuntaprosenttiin: Nea Salinen ja Saija Lasaroff. Syyskaudella nähtiin tolppien välissä myös Säbämimmeistä tuttu Maarit Nikkinen, joka on ottanut Säbäcatseissa ykkösmaalivahdin paikan hienolla työskentelyllä. Erityismaininta myös Puumien maalivahti Siiri Aarniosalolle, joka on heittämällä Puumaliigan nuorin maalivahti. Siiri on osoittanut pelistä toiseen valtavan hyvää motivaatiota ja periksiantamattomuutta, sekä pystynyt kehittämään omaa osaamistaan pelistä toiseen. Pointsit myös siitä, että Siiri on vasta kesällä aloittanut maalivahdin uransa ja nyt jo näyttää yhtä varmoja otteita kuin moni kokeneempi maalivahti.