TASONMITTAUKSEEN TULOSSA HUIKEA LOPETUS
Maanantai, 25 Lokakuu 2021 07:12

SB Peura

Tasonmittaus on viimiestä kierrosta vaille valmis ja pelattavaa jäi vielä paljon viimieseen perjantaihin. Paikkansa Liigassa ovat varmistaneet Canaria, Viivelähtö KalU ja A-H-M-A. Jännitettävää siis riittää paljon, ja maalieroilla voi tulla oemaan todella iso merkitys viimeisten paikkojen kannalta. Ratkasiut nähdään perjantai iltana Keitaalla!

SB Canaria 12 PTS

Canaria palasi parketille pitkän tauon jälkeen, ja tuntuman puute näkyi hieman ensimmäisessä pelissä Alapihaa vastaan. Canaria kyllä hallitsi peliä alusta alkaen, mutta hyökkäyspäässä viimeiset ratkaisut jäivät vähän piippuun kerta toisensa jälkeen. Lopulta tarvittin Topi Rytkösen härkämäistä taistelua jolla hän maalinedestä suti Canarian johtoon. Alapiha kuitenkin tuli tasoihin 14 minuutin paikkeilla, mutta Sen Canaria kuittasi heti ja toinen erä oli täysin Cnarian hallintaa. Lopulta 4-1 voitto punaisille. Toisessa pelissä Hurut menivät johtoon heti alussa, mutta Canarian kokonaisvaltainen pelaaminen oli Huruille liikaa. Ennen kymmentä minuuttia Canaria oli siirtynyt jo 3-1 johtoon, ja Huruista ei enää ollut nousemaan taisteluun mukaan lopulta rutiininomainen 8-3 voitto ja Lohkon ykköspaikka Canarialle

SC Viivelähtö 12 PTS

Viivelähdön iltapuhde oli onnistunut lähes kaikilla mittareilla. Xamkia vastaan Viivelähtö esitteli parasta osaamistaan. Puolustaminen oli todella tiivistä ja maalipaikoissa oltiin tarpeeksi tehokkaita. timo Rautiainen iski voittomaaliksi jääneen osuman jo parin minuutin kohdalla ja se löi peliin alkutahdit. Vielä kun erän loppupuolella tuli pari onnistumista oli XAMK lyöty ja Viivelähdölle helppo 5-0 voitto. Toinen peli Huru-Ukkoja vastaan olikin sitten hieman tiukempaa vääntöä pitkän aikaa. ENsimmäinen 20 minuuttia edettiin tasatahtiin molempien onnistuessa kahdesti. Viimeiselle kympille Viivelähtö kuitenkin löysi yhden vaihteen lisää ja Kaasutteli karkuun. 6-3 voitto ja Liigapaikka.

Huru-Ukot 8 PTS

Hurujen ilta jätti paljon toivomisen varaa. Sama kaava toistui oikeastaan molemmissa otteluissa. Alut olivat hyviä, mutta mitä pidemmälle ottelut etenivät Hurut tippuivat kyydistä pois. Taistelu kesti molemmissa peleissä noin 20 minuuttia. Sitten iski uupumus ja vastustajat karkasivat horisonttiin. Tupla tappio laittoa Liigapaikan vaaran alle. Nyt pitää vain toivoa että muut pelaavat Huruille sopivasti että paikka Liigassa irtoaisi.

Tulikuuma 8 PTS

Tulikuuman ilta oli sanalla sanoen sysimusta. Joukkue oli paikalla muttei läsnä. Hommasta ei tullut yhtää mitään. Alapihaa vastaan Tulikuuma vielä räpiköi vastaan,  mutta Alapiha oli askeleen edellä joka känteessä 2-4 tappio. Xamk matsissa ei sitten tapahtunut enää senkään vertaa. Tulikuuma oli luovuttanut jo ennen kentälle tuloa, ja tappiohan sieltä tuli rumin 2-10 lukemin. Nyt näyttää  vahvasti siltä että Tulikuuma hävisi itsensä Divariin.

XAMK 6 PTS

XAMK jysäytti ekaan peliinsä todellisen paukun kun se murskasi Tulikuuman 10-2. Tulikuuma meni alussa johtoon, mutta sen jälkeen kentällä vain ja ainoastaan yksi joukkue ja se oli XAMK. Keltapaidat vyöryttivät hyökkäyksiä toisensa perään ja Tulikuuma oli täysin köysissä. Tyrmäävät iskut jaettiin jo ennen erätaukoa. Lopulta XAMK hurjasteli voimiensa tunnossa 10-2 voittoon. Toiseen peliin Viivelähtöä vastaan ei sitten paukkuja enää riittänyt. Paras terä jäi tauolle ja Viivelähtö oli parempi 0-5. Nyt kuitenkin viimieselä kiekalla XAMK taistelee vielä Liiga paikasta.

Alapiha 6 PTS

Alapiha pääsi tavaoiteeseensa eli Divariin. Hetken näytti pahalta kun Alapiha puolusti Tulikuuman nurin 4-2 lukemin. Toisessa pelissä Canariaa vastaan peli alkoi todella hyvin, mutta matsin edetessä Alapiha tippui kyydistä vähän kerrassaan ja Canaria korjasi potin Alapihan edestä 1-4.

Team HaiPro 9 PTS

HaiPron keskiviikko vei heidät todella lähelle paikkaa Liigassa keskiviikonna napsahti tilille tupla-voitto. Ensin kaatui DOM. Ottelun alku oli todella tiukkaa ja HaiPro oli alkuun alakynnessä. HaiPro kuitenkin ryhdistäytyi ja homma alkoi toimia ja onnistumisia alkoi tulla toisensa perään. Ensimmäisen erän loppuun mennessä Haipro oli karannut 4-2 johtoon. Toisessa erässä HaiPro onnistui pysymään pelin päällä ja lopulta voitto 6-3 luvuin. Tiukkaa oli myös Keidasta vastaan, mutta jälleen HaiPro poistui voittajana. Peli oli todella tasaista ja peli alltoili päästä toiseen. Ratkaisuksi muodostui HaiPron tehokkuus maalipaikoissa. 3-1 voitto ja Liiga paikka on nyt todella lähellä.

Pöyryn Pantterit 6 PTS

Huilissa

Cafe Keidas 5 PTS

Keitaalle viimiesissä peleissä voitto ja tappio. Voitto napsahti DOM:a vastaan rankkareilla. Voitto oli lhellä jo varsinaisella peliajalla, mutta tehottomuus vaivasi. HaiProa vastaan peli oli parempaa, mutta maaleja ei vain saatu aikaan. yhteispeli alkaa kuitenkin ppikkuhiljaa löytymään, ja sen pohjalle on hyvä rakentaa Divarissa.

DOM 3 PTS

DOM kartutti jälleen pistepussiaan yhdellä pinnalla kun tappio Keitaalle tuli rankkareilla. Haiproa vastaan alku oli hyvä, mutta taistelu ei kantanut koko peliä. DOM on nytr kuitenkin löytänyt pelaamiseensa punaisen langan ja sitä seuraamalla joukkue tulee olemaan DIvarissa todella yllätysvalmis nippu.