SALIBANDYKAUSI KÄYNNISTYI!
Torstai, 30 Syyskuu 2021 10:19

SB Tulikuuma2

Niin se vaan kesä vaihtui jälleen syksyyn ja oli aika polkasta talvikausi käyntiin myös salibandyn osalta. Jälleen oli suurimmalla osalla joukkueista alla surullisen pitkä koronatauko otteluista, mutta jospa tänä vuonna saataisiin kuitenkin kausi pelata ongelmitta pakettiin. Keskiviikkona ottelut alkoivat A lohkon johdolla, kun Rantakeitaan valoissa toisistaan mittaa ottivat Canaria, Viivelähtö ja Tulikuuma. Perjantaina puolestaan nautittiin B lohkon peleistä Cafe Keitaan, Panttereiden, Ahmojen, DOMin, Kalun ja Haipron johdolla.

SB Canaria 6 PTS

Canaria pääsi avaamaan kauden Tulikuumaa ja Viivelähtöä vastaan. Joukkue on huhujen mukaan harjoitellut aktiivisesti tulevaa kautta varten ja se myös hetkittäin näkyi joukkueen pelissä. Vaikka heti avausottelussa Tulikuumaa vastaan joukkue joutuikin jo ottelun alkuminuuteilla maalin takaa-ajo asemaan, ei Eetu Lahtisen tarkkaa vetoa suoraan maalivahdin selän taakse tarvinnut kauaa odotella. Tasoitus syntyi muutamassa minuutissa. Tämän jälkeen Canaria sai pidettyä pelin pääosin Tulikuuman päädyssä, vaikka varsinaisesti kummallakaan joukkueella ei homma tuntunut olevan hallussa. Lopulta hieman sekavan näköinen peli kääntyi Canarian eduksi ja joukkue nappasi ottelusta selkeän 2-7 voiton. Toinen ottelu heti perään Viivelähtöä vastaan oli jo vähän paremman näköistä pelaamista ja pelissä alkoi olla enemmän ideaa. Jälleen Canaria onnistui siirtämään pelin paineen Viivelähdön päätyyn ja se poikikin 3-0 voiton.

Tulikuuma 3 PTS

Tulikuuma joutui heti kauden ekassa ottelussa koville kun vastassa oli virtaa täynnä oleva Canaria. Tulikuuman koneisto oli vielä hitusen kesälomalla, eikä peli oikeen meinannut lähteä käyntiin odotetusti. Canaria painoi tuhatta ja sataa päälle, eikä Tulikuumalla ollut vaihtoehtoa kuin yrittää pysyä mukana. Pieniä toivon merkkejä nähtiin heti ottelun alussa kun Henri Hokkanen siirsi joukkueen 1-0 johtoon. Iloa ei kauaa kuitenkaan kestänyt kun Canaria paineli jo tasoihin. Tasoituksen jälkeen pelissä riitti vauhtia, mutta ei niinkään mitään järkevää tekemistä kummaltakaan joukkueelta. Lopulta Tulikuuma joutui tällä kertaa nöyrtymään vastustajan edessä ottaen 2-7 tappion. Illan viimeisessä ottelussa Viivelähtöä vastaan meininki oli jo ihan eri. Kuviot alkoi olla kohdillaan ja vedotkin löytyä oikeeseen osoitteeseen. Tämä poiki joukkueelle 2-8 voiton.

SC Viivelähtö 0 PTS

Viivelähdön kausi ei käynnistynyt odotetusti. Maalintekijät olivat unohtunut kotia avauspeleistä, joten hyökkäyspäädyssä ei saatu aikaseksi kunnolla mitään. Ensimmäinen ottelu Canariaa vastaan sujuikin pääosin tiiviisti puolustaen omalla maalilla. Puolustus piti kuitenkin kohtuu hyvin ja Canaria onnistuttiin pitämään suht kurissa. Ottelu päättyikin vain 3-0 tappioon. Toisessa ottelussa Tulikuumaa vastaan, Viivelähtö onnistui muutamaan otteeseen antamaan painetta myös vastustajan päädyssä tiiviin puolustamisen sijasta. Ja voi sitä joukkueen riemua kun Jouko Sormunen onnistuikin viemään pallon maaliin, ei tarvinnut lähteä avausotteluista kotia ilman maalin maalia. Myöhemmin vielä Mika Hyytiäinenkin onnistui maalinteossa, mutta kahdella maalilla ei vielä voittoa päästy juhlimaan Tulikuuman juhliessa 8-2 voittoa.

B LOHKO

Pöyryn Pantterit 6 PTS

Panttereilta todella kova esitys pienelä rosterilla. Pantterit näytti heti kättelyssä miksi he ovat yksi kovimmista mestarisuosikeista. Urakka alkoi Cafe Keidasta vastaan 8-2 voitolla. Hetken aikaan Panttereiden peli etsi uomiaan, mutta sitten alkoi tapahtua oikein kunnolla. Tarvittavat maalit mätettiin ensimmäiseen erään ja Toinen erä meni pelailuksi. Toiseen peliin karstat oli rapsuteltu putkista pois kun Pantterit hyökkäsi DOM:n kimppuun. Taas meni pari minuuttia Murtaa DOM puolustus, mutta sitten alkoi Mika Paajanen Show. Paajanen Nakutteli otteluun mykistävän määrän pinnoja 5+6. Siinä riittää muille haastetta pistäää paremmaksi. Lopulta siis PöPa 12-3 voittoon.

Team KalU 6 PTS

KalU avasi myös kautensa kahdela voitolla. DOM:a vastaan saatiin pehmeä laskeutuminen kauteen. Ensimmöiseen erään tultiin intoa täynnä ja se puri DOM:n varsin hyvin. Ekaan erään 4-1 johto, ja toinen erä saatin huilata ja hakea lisää tuntumaa. Toiseen peliin KalU joutuikin todella venymään HaiProa vastaan parhaimpaansa. Ottelu oli todella tasaista paahtamista alusta loppuun asti. KalU oli hieman niskanpäällä läpi ottelun, mutta HaiPro pysyi tiukasti kyydissä koko pelin ajan. Ottelu oli jo uhkaavasti menossa rankkareille, mutta niin vain KalU nousi voittoon Juho Murtosen osumalla.

Team HaiPro 6 PTS

HaiPro jysäytti kauden ensimmäisessä pelissään todellisen pommin kaatamala AHMA:t selvästi 6-3. Alku toki lupasi jotain aivan muuta kun kolmen minuutin jälkeen HaiPro löysi itsen 0-2 tappiolta. Wille Waris kavensi ennen taukoa kuitenkin 1-2:n. Toinen erä olikin sitten HaiPron juhlaa. Ei maalipaikkoja sentään ihan liukuhihnalta tullut, mutta paikoista oltiin todela tehokkaita ja kuin varkain HaiPro oli hiipinyt tavoittamattomaan 6-2 johtoon kavennus tuli vielä lopussa, mutta se ei haitannut ja näin HaiPro suoritti todellisen Lohikäärmeen surman 6-3 luvuin.

Toisesta pelistä KalU:a vastaan HaiPro olisi edes sen pisteen ansainnut. Upeasta taistelusta jäi lopulta vain luu käteen kun KalU onnistui viimeisellä minuutilla iskemään voittomaalin. Kuitenkin kaikkinensa upea kieros Haiprolta ja tämä antaa varmasti virtaa tuleviin kierroksiin.

Team A-H-M-A 3 PTS

Olipa hieman tahmea startti. Keidas toki kaatui ensimmäisessä pelissä, mutta siinäkin AHMA:t joutuivat tekemään täyden päivätyön pinnojen eteen. Ensimmäinen erä mentiin tasatahtia, mutta toisessa AHMOjen tehokkuus oli sen verran riittävää että pinnat matkasivat heidän taskuunsa. Toinen peli sitä vastoin olikin sitten totaalista Shokkihoitoa. A-H-M-A:t sai lentävän lähdön HaiProa vastaan ja peli oli 2-0 kolmen minuutin jälkeen, mutta kun peliä ei pystytty samaan vauhtiin tappamaan tuli HaiPro toisessa erässä rinnalle ja ohi. Tehottomuus vaivasi tässä pelissä sen verran että se maksoi hintaa. Tästä ei oikein voi kuin parantaa tulevuin matseihin.

Cafe Keidas 0 PTS

Ensimmäistä kertaa yhdessä pelannut keräysporukka näytti että heiltä voidaan kauden aikana odottaa hyviä tuloksia. Ensimmäiset ottelut menivät yhteispelin hakemiseen. Vielä kun ukkoja ei ihan liikaa paikalla ollut voidaan tuoksia pitää hyvinä kahta suurinta ennakkosuosikkia vastaan. Ensimmäisessä pelissä Pantterit oli parempi 8-2, mutta toiseen peliin AHMoja vastaan homma alkoi löytää oikeita uomiaan. Tappio tästäkin vielä tuli 2-5 lukemin, mutta esitys oli todella lupauksia antava. Tästä on hyvä ponnistaa jatkoon.

DOM 0 PTS

DOM:n esitys antoi viitteitä siitä että eteenpäin on menty. Tulokset eivät vielä kerro kaikkea, mutta kokonaisvaltainen elaaminen on ottanut isoja askelia eteenpäin. Ensimmäisistä peleistä tuli 3-12 ja 2-8 tappiot. Positiivista oli että maaleja syntyi molemmissa peleissä ja ratkaisijoita löytyi laajalla rintamalla. Illan hienoimman maalinkin DOM teki kun Eetu Leinonen veti upean kosarin johon sisältyi myös yksi kärkimiina.