KAARI JA URHO RAUTALIIGAN JA DIVARIN MESTAREIKSI
Tiistai, 17 Elokuu 2021 09:03

RL mestari2021

 

Rautaliiga ja Divari saivat eilen maanantaina päätöksensä ja eipä kierros mitääjnn yllätyksiä oikein tarjonnut. Pyty olivat selvät joten kenenkään ei tarvinnut pahemmin puristaa. Kauden viimeisistä sarjapeleistä nautiskeltiin kunnolla. Liigan mestaruus meni taas Kaarelle ja Divari mestaruuden vei siis Urho. Liigan maalipörssin voiton vei toista vuotta putkeen Tatu Vihavainen ja Divarin puolella maalikunkku oli Tuomo Eskelinen. Kesäkausi alkaa siis vedellä viimeisiään ja jäljellä on enää jalkapallon PMt 4.9. Siihen avautuu ilmoittautuminen huomenna. MAHL kiittää kaikkia joukkueita osallistumisesta Rautaliigaan. Nähdään PMT:ssä!

 

Talvikauden ilmoittautuinen on nyt auki. Lisätietoja ja ilmoittautumiset linkin takaa TÄSTÄ

 

TULOKSET

 
Liiga
 
 
 
7 16.08.2021 18:00 h   -   0 - 3
7 16.08.2021 18:40 h   -   3 - 0
7 16.08.2021 19:20 h   Red Horse -   2 - 1
7 16.08.2021 20:00 h   -   2 - 2
7 16.08.2021 20:40 h   Red Horse -   1 - 5
7 16.08.2021 21:20 h   -   4 - 3

Divari

7 16.08.2021 18:00 h   -   1 - 0
7 16.08.2021 18:40 h   -   12 - 0
7 16.08.2021 19:20 h   Vaihtopenkki -   0 - 0
7 16.08.2021 20:00 h   -   2 - 0
7 16.08.2021 20:40 h   Vaihtopenkki -   2 - 2
7 16.08.2021 21:20 h   -   0 - 2

Liiga

 

Kaarirakennus  36 PTS

Kaari ottti toisen perättäisen mestaruutensa näytöstyyliiin. Tasonmittauksen aikana Kaari hävisi kahdesti, mutta kun tosipelit akoivat ei Kaari jättänyt mitään sattumanvaraan. Kaari on kuin PSG Ranskan Liigassa. Materiaali on ylivoimainen ja budjetti on rajaton. Vaikka jokkueen jakaisi kahtia olisvat he sijoilla 1 ja 2. Kaaresta on sanottu kaikki mahdolliset ylisanat, ja heikkouksia ei ole vielä löytynyt. Uusi Dynastia on syntymässä.

Kauden MVP Maalikuninkuuden voittanut Tatu Vihavainen

 

Red Horse 27 PTS

Punainen Humma näytti kavionsa tänä kautena. Tasonmittaus oli hurjaa tykitystä ja lähes samanlainen ralli jatkui myös Liigassa. Toki Red Horse menetti suurimman aseensa kun Olli kilpeläinen jäi loppukaudelta pois, mutta siitä huolimatta Red Horsen pelin taso ei oikeastaan ollenkaan kyykännyt. Kauden kohokohtina voidaan pitää ylestä suoritusvarmuuttaja ja Kaaren voittamista tasonmitauksessa. Toivottavasti Red Horse nähdään taas keväällä lähtöviivalla kilpailemassa pytystä

MVP Valtteri Arkko Arkko otti isompaa roolia loppukaudesta ja oli siinä sivussa paras maalintekijä joukkueeltaan

 

Taloasema  21 PTS  

Taloaseman Käyrä alkaa pikkuhiljaa näyttää laskevalta. Vaikka sitä ei vielä pistesarakkeesta turhan paljoa huomaa alkavat peliesitykset hieman paikkapaikoin sakata. Taloaseman trendi oli koko kauden ajan oikeastaan se että tehdään tarvittava ja se riittäköön. Toki heillä oli haasteena myöskin se että rosteri oli monena iltana kovin kapea ja silloin onkin suht hankalaa yltää sankaritekoihin. Mikäli Taloasema haluaa kiivetä takaisin kaapin päälle on GM Ojasella hieman hommia joukkueen rakentamisessa uuteen kauteen. Tällä nipulla himmeämmät mitalit ovat maksimi suoritus.

MVP Matti Paksu Matti on aina paikalla ja kentällä ollesssaan esittää huikeaa taituruutta.

 

LB 15 PTS

LB veti todella upean Liiga taipaleen. Joukkue ei muuttanut tasonmittauksesta mitään ja keltaiset olivat todella inhottava vastustaja jokaisessa ottelussaan. Tiiivistä puolustamista ja nopeita vastaiskuja. Niistö on LB:n pelaaminen tehty. LB:n kauden huipuhetki oli Taloaseman kölläyttäminen Liigan kolmannessa ottelussaan. LB on PMT:ssä varmasti yllätysvalmis nippu.

MVP Aleksi Lamberg Joukkueen vastaiskujen vaarallisin keihäänkärki

 

Canarian Pallo 11 PTS

Canarian Liigataival oli hieman kuoppainen. Ensimmäinen viikko meni aivan vihkoon, eikä se oikein missään kohtaa lähtenyt lentoon. Loppuakohden homma alkoi jo näyttää paremmalta, mutta pelit loppuivat kesken. Canaria unohti oman identiteettinsä Liigan alussa, mutta PMT:tä ajatellen se saattoi löytyä oikeaan aikaan. Canarian kauden kauden tähtihetki osui tasonmittaukseen jossa se aiheutti Kaarirakennuksen historian ensimmäisen tappion.

MVP Jerry Kenakkala. Loistava debyytti kausi Canariassa. Ei se nopein tai taitavin, mutta kentällä ollessaan antaa koko sielunsa logolle.

 

 

Lost Cause 8 PTS

Lost Cause lähti Liigaan kiusaamaan muita ja sen se tekikin varsin hyvällä menestyksellä. Lost Causen pelit olivat järjestään todella tasaisia ja pelaajat olivat varmasti tyytyväisiä esitykseensä Liigassa. Kaari pelejä lukuunottamatta Lost Causen auurin tappio oli 1-3 niin siihen nähden 8 pinnaa on vähän. Monesti pienet marginaalit jäivät kääntymättä sinisille, ja sen takia pinnoja tuli vain 8. Sijoitus toki pomppasi pykälän Tasonmittauksesta. Kauden kohokohtana oli Canarian murskaaminen 6-1.

MVP Jussi Haapalainen Ikiliikkuja Jussi ehtii joka paikkaan ja yleensä tekee oikeissa paikoissa oikeita ratkaisujakin

 

Wilmert 4 PTS

Porkkat Porkkanat Porkkanat. Porkkanasato oli kovin huono tähän Liiga kauteen. Isoin tekijä tässä mahalaskussa oli ukkojen puute. Järjestään Wilmert pelasi ilman vaihtereita ja joskus jopa vajaalla. Silloin on hankalaa yltää urotekoihin kun energia menee selviytymiseen. Kaudelta on hankala nostaa yksittäistä kohokohtaa, joten nostetaan 3 tiukkaa vääntöä Taloasemaa vastaan.

 

Divari

 

Urho 36 PTS

Urho se paineli Divarin mestaruuteen puhtaalla pelillä. Urho oli täysin väärässä sarjassa ja sen saivat muut tuta nahoissaan. Pariin otteseen voitto oli uhattuna, mutta ei kukaan pystynyt Urhon junaa raiteiltaan suistamaan. Ei Urhon kaudesta oikein voi yksittäistä kohokohtaa laskea kun Divarissa jälki oli niin vakuuttavaa.

MVP Henri Viljakainen Henri viimeistelee rakentaa ja puolustaa.

 

Hazard 20 PTS

Hazardille perus kausi ihan ok mutta pytty se vaan kiertää Hazardin vuosi toisensa jälkeen. Liiga paikka lipui käsistä viimiesellä kierroksella, ja ajatus oli että Divarin pyttyä varmasti sitten nostetaan. Toisin kuitenkin kävi. Hazardin pelaaminen meni pikkunätiksi ja siitä puuttui se Tiikerinsilmä millä tietyt ottelut olisivat olleet käännettävissä. Näin ollen nälkää jäi varmasti PMT:hen ja ja seuraavaan kauteenkin. Hazardin kauden kohokohta oli LB:n kaataminen koko kauden ensimmäisessä pelissä.

MVP Janne Liukkonen Kun Janne oli pari kertaa pois puuttui Hazardin pelistä se jokin

 

Fc Vaihtopenkki  19 PTS

Vaihtopenkki voi pitää debyyttikauttaan hyvänä suorituksena. Nuoruuden intoa ja kouhotusta riitti etenkin alkukaudesta, mutta mitä enemmän nuoriso sai pelejä vyölle sitä paremmin homma toimi. On luonnollista että ensimmäisellä kaudella maksellaan vielä oppirahoja, mutta kuka tietää mitä seuraava kausi voikaan tuoda tullessaan. Kauden ehdoton kohokohta oli Urhon voittaminen 2-1.

MVP Veeti Oinonen Kapteeni maalipyssy GM johtaja

 

Alapiha 17 PTS

Alapiha petrrasi huimasti peliään alkukaudesta. Ja Divarin puolella ei oikeastaan ollut enää edes pulaa ukoista niin Divari taivalta voi pitää varsin hyvänä. JOS ensimmäinen viikko olisi ollut parempi olisi Alapihalla ollut jopa mahdollisuus taistella isommista asioista. Kauden kohokohdaksi voisi nostaa ehkä seurahistorian suurimman voiton DOM:a vastaan 12-0

MVP Divarin maalipörssin voittanut Tuomo Eskelinen

 

Fc Probba 11 PTS

Probban koko kauden kuva oli oikeastaan se että tyhjästä on hankala nyhjästä määräänsä enempää. MIehistövaje oli kova koko kauden ja se vei parhaan terän Probban pelaamisesta pois. Asenteesta ja yrityksen puutteesta Probbaa ei voi kuitekaan syyttää. Kauden kohokohdaksi voisi nostaa sarjasta selviytymisen ilman luovutuksia, sillä niin nahkoilla muutama kierros meni.

MVP Oliver Tuhkanen teki huikean työn viikko toisensa perään saaden joukkueen jalkeille ja kun pelaamaan päästiin mies heilutti joukkueesaan tahtipuikkoa.

 

Fc DOM 10 PTS

DOM rykäisi historiansa pisterikkaimman kauden ja kuten arvata saattaa se oli myös pelillisesti parasta DOM:a mitä tähän asti on nähty. Toki ohipeli siellä ja ohipeli täällä, mutta isossa kuvassa eteenpäin on menty huimin askelin. Tästä on hyvä ponnistaa taas seuraavaan kauteen ja varmasti pelillinen suunta jatkaa samaa uomaa. Kaudelta taas hankala nostaa ehkä yhtä yksittäistä peliä vaan sanotaan että kokonaisuuden ehitys on DOM:n kauden surin onnistuminen

MVP Mikko Kivistö Johti alakertaa varmoin ottein ja isoon ääneen. Joka pelissä huikeita koppeja

 

Gather 5 PTS

Gatherin kausi oikeastaan alkoi vasta Divarissa ja se menikin varsin mukavasti kun vertaa kuinka hankalaa Tasonmittaus heille oli. Divari toi 5 pistettä ja kaikki tasurien muodossa, joten ei saanut Gather voittoa maistaa, mutta Divarissa se venyi ilta toisensa jälkeen lähes äärirajoilleen, ja enempää ei silloin voi oikein vaatia. Kauden paras esitys oli 2-2 tasuri Vaihtopenkkiä vastaan. Tässä pelissä se voitto oli enää sekunttien päässä.

MVP Juho Hokkanen Aina paikalla ja asenne priimaa.