KESÄSÄBÄN RUNKOSARJA PÄÄTÖKSEEN
Torstai, 15 Heinäkuu 2021 05:58

SB 35

 

Eilen taputeltiin Säbän runkosarja maaliin Stadiumin tropiikissa. Runkkosarjan voitto oli jo Ahmojen takataskussa, ja HaiPron jääminen jumboksi oli myös varmaa. Eli mistän kriittisestä ei edes pelattu. Ainut muutos tauukossa oli Alapihan nouseminen KalU:n edelle viidenneksi. Näin ollen taulukon lopullinen muoto oli että Ahmat ja Urho suoraan Välieriin. Puolivälierissä kohtaavat parit Canaria-KalU ja Tahmatassut-Alapiha.

Runkosarjan Pistepörssissä Canaria napsi kaksoisvoiton Eetu Lahtinen 29pts Eetu Varis 27pts

Maalipörssin voitto meni Eetu Varikselle 21 kihautuksella, Lahtinen voitti syöttöpörssin 16 tarjoilulla.

Finaalipäivä pelataan siis ensi viikon keskiviikkona Stadiumilla klo 17.00 alkaen.

HaiPron kausi siis päättyi runkosarjaan. Kiitoksia HaiProlle mukanaolosta.

Raportti osuudessa ennakoidaan puolivälieräparit ja parit sanat myös Ahmoista ja Urhosta

 

OTTELUT

 

7 14.07.2021 17:00 h   -   6 - 3
7 14.07.2021 17:40 h   -   0 - 8
7 14.07.2021 18:20 h   -   3 - 5
7 14.07.2021 19:00 h   -   6 - 3
7 14.07.2021 19:40 h   -   1 - 2 (SO)
7 14.07.2021 20:20 h   -   1 - 5

 

ENNAKKO

 

 SB Canarian(3) vs Team KalU(6)

KalU siis valahti Canarian vastustajaksi eilisen jäljistä. Aiemmat kohtaamiset kaudella menivät tasan  Canaria voitti 6-3 ja KalU 2-1. Tuo voitto antaa KalU:lle varmasti selkärankaa ja nojaa tähän kohtaamiseen. Canaria on toki pelottavan vahva nippu ja se kuitenkin hävisi kauden runkosarjan aikana vain 4 peliä. KalU:n on ammennettava sama resepti kuin voittopelistä Canariaa vastaan. Avainasia on pitää Canarian Eetut kurissa. Siinä avainroolissa tulee olemaan Antti Parkkinen joka jaksaa juosta loputtoman määrän ja hän myös osaa olla aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Yllätyspotenttiaalia on, mutta KalU ei saa päästää Canariaa maalia kahta edelle missään vaiheessa.

Veikkaus: Canaria jatkoon

 

Tahmatassut(4) vs Alapiha(5)

Jopa hieman yllättäen Alapiha nousi tähän pariin viimiesen kierroksen venymisellään. Siinä auttoi eilisen voitto juuri Tahmatassuista 5-3 lukemin. kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi taasen Tahmatassuille 5-2. Lähtökohdat otteluun ovat todella mielenkiintoiset sillä Tahmatassut tulevat otteluun 4 pelin tappioputkessa. Alapiha taas on kehittänyt pelaamistaan läpi kauden ja peli alkaa näyttää varsin mallikkaalta. Alapihan kantava voima on ollut läpi kauden JP Tiusanen joka taidollaan ja väsymättömällä puurtamisellaan nyhjäisee tyhjästä vaikka minkälaisia taikoja tarpeen niin vaatiessa. Jos peli on tasainen niin ei olisi mikään ihme että Tiuski homman ratkaisee. Tahmatassujen puolesta taas puhuu leveämpi ratkaisijoiden taso ja liike. Vaikka pariin viikkoon homma ei ole toiminut on joukkueella potenttiaalia hyvänä päivänä voittaa kenet tahansa. HUomattavaa on että kahteen viikkoon Luhangon Joonasta ei ole näkynyt paikalla, ja se on varmasti vaikuttanut Tahmatassujen pelaamiseen. Paljon kysymyksiä leijuu ilmassa ennen tätä matsia: Saapuuko Luhanko? Onko Paajanen pelikunnossa? Pelaako maalissa Niemi vai Vaikkinen? Kumman kunto ja kasetti kestää? Tulossa on todella ympäripyöreä matsi jossa päivän kunto ratkaisee

Veikkaus: Alapiha jatkoon rankkareiden jälkeen

 

 URHO (2)

Urho kiipesi tuplavoitolla tasoihin Ahmojen kanssa, mutta keskinäisten pelien pohjalta jäivät toiseksi. Tulosten valossa Urho on eniten kärsinyt Stadiumille. Ennen muuttoa Urho Oli tappioton, mutta kolmen viimiesen kiekon aikana kärkipaikka lipui pois näpeistä. Suurin haaste Urholla tuli etäisyykisien ja kenttätasapainon kanssa. Urholla oli vaikeaa saada useasti omaa peliään käyntiin kun syöttökohteita ei ollut. Viimeinen kierros kuitenkin näytti että Urho alkoi saada jo vähän ideasta taas kiinni ja se lupaa heille hyvää. Urho tulee kohtaamaan Välierässä paremmin runkosarjassa sijoittuneen puolivälieräjoukkueen

 

Team A-H-M-A (1)

Ahmat on pelannut vakuuttavan kauden. Kone yskähti pari kertaa, mutta isossa kuvassa Ahmat ovat olleet hirveessä vireessä. On vauhtia on taitoa. Rosterissa on jopa niin paljon leveyttä että joukkueen herra ja hidalgo Vesa Himanen ei edes aina saa pukea otteluihin. Toki varmasti Finaalipäivänä Vesa löytyy rosterista. Tosiaan Ahmat jauhaa tasaisen tappavasti tulosta oli kentällä ketä tahansa ja siitä kertoo myös se että henk.koht tilastoissa Ahma pelurit eivät kärkipaikoilla juhlineet. Ahmoila on kaikki kunnossa huili vikkoo alla. Kaikki on pedattu sile että Ahmat nostaa pyttyä ensi viikolla.

Ahmat kohtaa Välierässä Huonommin sijoittuneen Puolivälieräjoukkueen.