URHO HÄVISI KAHDESTI
Torstai, 01 Heinäkuu 2021 07:16

SB 34

Paikka ja alusta vaihtuivat kun Salibandyn kesäsarja pakkasi kamansa ja muutti Saimaa Stadiumille Rantakeitaan remontin vuoksi. Kaikilla meni hieman aikaa totutella uuteen ympäristöön ja oman haasteensa toi vielä mennyt Juhannus viikonloppukin. Pelit olivat kuitenkin järjestään tasaisia ja ratkaisut venyivät pitkälle toiseen erään. Suorista Välierä paikoista tullaan myös näkemään huima taistelu, parilla viimeisellä kierroksella.

SB Canaria vs Urho 7-4

"Ammattilaisten" kohtaamisesta ei puuttunut taitoa ja tunnetta. Canaria oli käyttänyt Juhannuksen hieman Urhoa fiksummin, ja se oli terävänä heti ottelun alusta alkaen. Urho iski kuitenkin ensin erän puolivälissä. Sen jälkeen Canarian liike alkoi purra ja Urho alkoi sortua virheisiin. Maaleja nähtiin siis ensimmäisen erän jälkipuolella yhteensä 6 kappaletta. Canaria teki neljä Urhon kahta vastaan.

Ottelun Ratkaisu nähtiin toisen erän alussa kun Eetu Varis sivalsi Canarian kolmen maalin karkumatkalle. Urho viritteli kyllä kiriä, mutta heikot syötö ja huono liike maksoivat liikaa. Lopulta Urhosta ei ollut uhkaamaan Canarian voittoa ja lukemat kirjattiin 7-4

Pelin pisteniilona oli Canarian sielu Eetu Lahtinen tehoin 2+3

Urho vs Tahmatassut 1-4

Urhon mollivoittoinen ilta sai jatkoa Tahmatassuja vastaan. Liike eikä pallo kontrolli parantuneet oikeastaan ollenkaan. Ensimmäinen kymppi edettiin 0-0 lukemissa, mutta Tahmatassuje maali roikkui koko ajan ilmassa. Lopulta Tatu Viitikko sai kuparisen rikki tulisella kudillaan. Näissä luvuissa mentiin myös tauolle.

Tahmatassut tuli toiseen erän alkuun viimiestelemään homman ja palkinnot tippuivat ekan vitosen aikana kun Aki Honkanen ja Miika Maczulskij oniistuvat maalin edustalta viimiestelemään maalit mieheen. Urhosta ei eilen löytynyt Tiikerin silmää nousemaan taisteluun mukaan ja Tahmatassut keräsi pinnat kotiin 4-1 lukemin.

Tahmatassut vs SB Canaria 3-1

Tärkeä peli suoran välieräpaikan kannalta. Ottelun panos näkyikin intensiteetissä ja tunnetiloissa varsin hyvin. Ensimmmäistä maalia saatiin odotella erän puoiväliin ja johtoon meni ensin Tahmatassut. Canarian ei kuitenkaan pitkin tappiolla tarvinnut olla kun Eetu Lahtinen onnistui kukistamaan Demoninsa ja tekemään maalin Joni Niemen selän taakse. Tämä ei kuitenkaan sytyttänyt Lahtista liekkiin vaan Tahmatassut onnistui ottamaan johtonsa takaisin Tomi Ripatin maalilla.

Ottelun käännekohta nähtiin kun toista erää oli pelattu 5 minuuttia. Canaria joutui 5 minuutin AV:lle kun  Teemu Taivalantti sai boksin koukkaamisesta. Tämä YV tuotti kerran tulosta ja Canarialla ei enää kasetti ja puhti kestänyt kiriä rinnalle. Tahmatassuille todella tärkeä 3-1 voitto.

HaiPro vs FB Alapiha 1-7

HaiPro olisi tarvinnut ehdottomasti tästä voiton pitääkseen yllä unelmaansa pudareista. Alapiha oli kuitenkin päättänyt pistää näille haaveille stopin karkaamalla ekalla kympillä kahden maalin johtoon. GM Myyryläinen kavensi pelin digitaalien näyttäessä 11.11 aikaa. Hurja kuti löysi tiensä Alapihan maaliin kaukaa omalta kenttäpuolelta. Huhut kertovat että maaliverkko värisee edelleen tuon kanuunan voimasta. HaiPro käänsi momenttumin tästä itselleen, mutta palkintoa ei tullut ennen erätaukoa.

Tauon aikana Myyryläinen motivoi joukkojaan armottomaan puolustustaisteluun, mutta se ei valitettavasti riittänyt kun Alapiha tuli hurjalla sykkeellä toiseen erään. Heti aloituksen jälkeen peli 3-1:n ja kun HaiPro keskittyi estämään Pasi pippurin maalintekoa välillä jopa tuplaamalla miehen niin löysivät peliäly syötöt omat miehet kahdesti ja äkkiä peli olikin 5-1. Loppu oli pelailua ja Alapihalle pinnat luvuin 7-1

Tiuski ja Jeti tekivät 2+1

HaiPro vs Team A-H-M-A 4-7

Ahmat sai tehdä tässä pelissä täyden työn pisteiden eteen. HaiPro pelasi vahvuuksillaan ja asiaa auttoi ensimmäisestä hyökkäyksestä tullut johtomaali. Vielä kun Olli Waris lisäsi johdon 2-0 4 minuutin kohdalla alkoi Ahmojen puntti tutista. Ahmat oli pelin päällä, mutta maalinteko meinasi tuottaa suurta tuskaa. Onnistumisia tuli toki kaksin kappalein ensimmäisen erän loppupuolella.

Toisen erän alkuun HaiPro tuli taas vahvasti ja Juho Waris vei siniset uudestaan johtoon. Sen jälkeen Ahmat koki herätyksen ja vyörytys alkoi. Pesukoneesta valittiin linkous ohjelma ja Haipron maalilla upean pelin pelannut MIka Laitinen oli täys työllistetty. Lopulta HaiPro murtui ja Ahmat marssi 7-4 voittoon.

Ahmojen sankari oli Jasper Jääskeläinen hattutempullaan.

Alapiha vs Team A-H-M-A 2-5

Alapiha otti Haiprosta mallia, eikä antanut Ahmoile mitään ilmaiseksi. Eka kymppi oli Ahmojen hallintaa ja se tuotti pari onnistumista. Alapiha alkoi saada juonesta kiinni ja se nousikin erän lopussa peliin mukaan Tiuskin ja Jetin maaleilla. Toisen erän alkuun Alapihalla oli hetkensä kääntää ottelu itselleen, mutta Antti Pänkäläinen teki yritykset tyhjiksi. Alapiha olisi tässä pelissä kaivannut tehoja myös MIka Paajaselta, mutta Paajanen se vain haikaili kalavesien ääreen. Ahmat alkoi ottaa otetta kun Alapihalla pallot eivät uponneet. Jouni Lahtinen teki maalilla kaiken voitavansa ja venyi useaan huikeaan torjuntaan. Lopulta Jounin onnistui ohittamaan Jonathan Jääskeläinen ja siihen katkesi Alapihan selkä. Voimat olivat loppu ja Ahmat takoivat taululle 5-2 luvut.